Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je Špinavá dohoda třetiřadý film s Arnoldem a málokdy si jej člověk pustí, když si může pustit Komando. Já ale chtěl dohnat ty zbytky, se kterými jsem neměl tu čest a tak bídné hodnocení si rozhodně nezaslouží. Neříkám, že je to pecka, z dnešního pohledu najdeme mnoho úsměvných situací, ale minimálně na tu akci se dá stále docela dobře koukat...7/10 ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch horších Arnoldových filmů. Docela bych to toleroval kdyby to bylo v začátcích jeho herecké kariéry, ale před Špinavou dohodou vznikly takové kousky jako Terminátor, Barbar Conan či Komando. No nic na plat, Arnold se sice snaží házet hlášky, ale není to moc platné když při tom vypadá blbě a hlavně se tento člověk nesmí smát nebo dělat opilého, protože to pak vypadá ještě hůř :-) Co dodat k akčním scénám? No pokud vezmu v potaz, že by se jednalo o televizní film s neznámými herci, tak by mě to bylo vcelku jedno, ale pokud je u toho napsané jméno Schwarzenegger tak o nějaké schovývavosti nemůže být ani řeč. Všechno to prostě spadlo režiséru Johnu Irvinovi na hlavu, moc dobře si s tímto scénářem neporadil, i když napsané to bylo taky špatně. Což jsou některé Arnoldovi filmy taky, ale aspoň jsou o hodně víc koukatelné než tato špína, promiňte Špinavá dohoda. 50% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Když si tady tak čtu, jak v tom filmu není žádná akce, říkám si, že jsem asi viděl něco jiného. Ten film, co jsem viděl já, začínal hned dvěma akčními scénami (poprava ukrývaného svědka, honička motorka vs. džíp), po kterých se s Arnoldem spojil jeho bývalý kolega, nabídl mu džob a Arnold nafingoval svou smrt (vyhodil do povětří chemičku) a vetřel se k mafiánovi tak, že vjel tahačem do podniku jeho konkurenta... Dokonce i Roger Ebert o filmu napsal - "It replaces absolutely everything - plot, dialogue, character, logic, sanity, plausibility, art, taste and style - with a fetish for nonstop action." I když je to šedivý průměr, právě díky dostatku akce se Arnie za ŠPINAVOU DOHODU stydět nemusí. Jen mi trochu uniká, proč ji po CONANOVI, TERMINÁTOROVI a KOMANDU vlastně uzavřel. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak je to o tom vstupování do stejné řeky? Natočit druhé Komando se zkrátka Arnoldovi nepodařilo a v mafiánském prostředí působí ještě křečovitěji než v mateřské školce. Výsledkem je nevýrazné béčko, které má sice občas světlejší chvilku, zejména v závěrečném zúčtování, přesto je to zřejmě nejslabší film od chvíle kdy jako Barbar Conan vyrazil mezi akční hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když plukovník John Matrix kosil své do ran ochotně padající protivníky, mělo to určitou poetiku (nejen díky zastřihávání růží těžkým arzenálem), nadsázku, neotesanost a lákavou naivitu. Zásobníky zřejmě nikdy nedojdou ani šerifovi Marku Kaminskému, jenže zatímco v Komandu Schwarzenegger vše předešlé korunoval zběsilou popravou početné armádní ochranky a daroval nám tak nesmrtelnou béčkovou klasiku, tady mu síly dochází nepříjemně brzy. Učebnicová ukázka akčního béčka bez tempa a nevyužitým potenciálem věčný rutinér John Irvin nepodpořil téměř žádnou scénou s přidanou hodnotou (že jich v Komandu bylo!!), takže u lepších béčkových zítřků se budu těšit na viděnou!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • V jednom rozhovore Schwarzenegger povedal, že toto bol prvý film, v ktorom nosil drahé, moderné šaty. V jeho predošlých filmoch na šatstvo veľa peňazí z rozpočtu nezvýšilo. (m.a.t.o.)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)

Reklama

Reklama