Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

choze 

všechny recenze uživatele

Když si tady tak čtu, jak v tom filmu není žádná akce, říkám si, že jsem asi viděl něco jiného. Ten film, co jsem viděl já, začínal hned dvěma akčními scénami (poprava ukrývaného svědka, honička motorka vs. džíp), po kterých se s Arnoldem spojil jeho bývalý kolega, nabídl mu džob a Arnold nafingoval svou smrt (vyhodil do povětří chemičku) a vetřel se k mafiánovi tak, že vjel tahačem do podniku jeho konkurenta... Dokonce i Roger Ebert o filmu napsal - "It replaces absolutely everything - plot, dialogue, character, logic, sanity, plausibility, art, taste and style - with a fetish for nonstop action." I když je to šedivý průměr, právě díky dostatku akce se Arnie za ŠPINAVOU DOHODU stydět nemusí. Jen mi trochu uniká, proč ji po CONANOVI, TERMINÁTOROVI a KOMANDU vlastně uzavřel. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $16,209,459Tržby Celosvetovo $18,392,000║ Arnold mal v 80.rokoch akčnú auru ako nikto iný, možno tento film je jeden z tých poslabších ale stále má čo ponúknuť, akcie tu je požehnane, nechýbajú dobre hlody, hlášky a dej upúta. /60%/ ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Hlavně promarněná příležitost...Švarnold na vrcholu a k tomu filcová psídečková mafiánská krimoška, to nejde moc dohromady. Asi nějaká úlitba DeLaurentiisovi po barbarském úspěchu. Neuvěřitelným poznáním je rozhodně to, že Arnold se v 90. letech naučil celkem hrát, protože v neakčních filmech z téhle epochy působil vždy snesitelně a obstojně. Tohle je asi jediný film z 80. let, který není non-stop akcí a kde musí rakouský šampión říci i několik vět za sebou a jeho herectví je bizarnost sama (a to jsem prosím jeho fanoušek). Akce tu je dost, ale je tu taky dost mafiánské vaty typu schůzky s poldou či napravování gangové kočeny, a to mu opravdu nejde. Nehledě na jeho italský styl účesu a oblékání hrubě nekorespondující s jeho übergermánským fyzičnem. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Film, z ktorého hodinu môžete kľudne ustrihnúť a výsledok sa nezmení :-) Až na posledných 15 minút je vlastne oničom :D:D až na tých pár solídnych vtipov. A počas tých pár záverečných minút, ktoré snáď patrili inému filmu, som sa smiechu tiež neubránil. Nedá sa povedať, že by sa Arnie uhýbal guľkám, skôr guľky jemu. :D:D ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Když se na Arnolda kouknu, vždycky mě pobaví věty typu frustrovaný šerif, nebo jeho vlastní výroky jako "Myslíš, že mám ještě fyzičku?" Příběh stál na vrátkých nožkách, ale mě stačí vidět Arnieho v akci. Zábavné přídavky např. cedník z auta, který v pohodě odjel a k tomu perlící hlášky, nemůžou chybět. No a samotný Big Arnie než udělal z bandy mafiánů řešeto, stihl přispět se sociální vložkou jak pomoci ubohé lehké divě ještě lehčeji zbohatnout nebo hajzlovi dát na vybranou: "Buď odejdeš, nebo budeš obžalován." Bystrý hoch zvolil po krátkém přemýšlení možnost číslo tři.☺ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Objevil se jako bodyguard na konci filmu, v závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • Režiséra druhého natáčecího štábu a koordinátora kaskadérů na filmu dělal Glenn Randall Jr., v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Glenn Randall. (Rominator)

Reklama

Reklama