Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

Cival 

všechny recenze uživatele

I can´t help mf. He is back! Pár nedostatků by se sice určitě našlo (některé zpomalené záběry by nebyly cool ani před deseti lety, natož teď), ale ty jsou naštěstí zválcovány těžkotonážním Arnoldem, který se vrací v plné síle. Největší devizou trojky je scénář, který dokonale mixuje humor a dějové prvky z prvních dvou Ukončovačů. Nebojí se utahovat si sám ze sebe (a dělá to skvěle), na druhou stranu pak dokáže strhnout hrátkami s osudem, které vyústí v brilantně vymyšlený závěr, překvapivé finále, které se svou působivostí přiblížuje i závěru Planety opic. Akce je pojatá spíš jako návrat k monumentální likvidaci reálných věcí (automobilová honička), a proto celek nepůsobí tak uhlazeně a dokonale jako jiné akční filmy natočené v souladu s moderním trendem digitální kinematografie. Ale i nuly a jedničky dostanou příležitost vyniknout. Herci sice Oscary sbírat rozhodně nebudou, ale Loken nepůsobí tak pitomě jako v traileru, Claire Danes naštěstí nemá moc slzopudných scén (ty jí nesvědčí) a Arnold prostě jen kouká a sází jednu hlášku za druhou. Prostě jsem se skvěle bavil dobrou akcí, a k tomu ještě nasmál mnohem víc než u drtivé většiny současných komedií. Tenhle film chápu jako svéráznou poctu Cameronovým původním Terminátorům...a mám ho rád. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Síla a vize temné budoucnosti je nenávratně pryč, avšak řící, že to Mostow podělal - to je taky trochu silná káva. Přece jen tady máme stále fantasticky nasnímanou akci, sympatického obstarožního T800 v podání Arnolda Schwarzeneggera a stroj na zabijení alias Kristannu Loken. Ta se mi na celém filmu líbila snad nejvíce. Furlong tu dost chybí, avšak Stahl ho vcelku důstojně zastupuje. Celý snímek se nese v akčně/komediálním hávu. Občas to prospěje, občas to ruší. Každopádně to není tak tragické, jak se čekalo. Jediná skutečně atmosferická záležitost je tak konec. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

JO! Mostow to dokazal! smetl pochybnosti jestli dokaze nekdo natocit Tecko tak jako Cameron dvojku prekonal a jednicku skoro vyrovnal Arnie opet kladas ale tentokrat bez nejaky zbytecny lidskosti za to jeho hlasky jsou genialita sama o sobe a ta zla termice v podani supr modelky? bezva napad! vse podkresluje genialne ultimatni konec pri kterem i divak ktery si myslel ze cely film je o tom ze se snazi zabranit konci sveta zjistil ze je to nezvratne a nic se s tim delat neda sel definitivne do kolen genialni zalezitost a nejvetsi odkaz neprekonatelnyho prvniho dilu a kdo na to chce kydat to musi rict me ruce! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

V rámci Cameronova vesmíru (byť taktéž značně děravém) děsivá podpásovka, která mě s přibývajícím věkem až tak moc nebere a v mnoha ohledech i trochu irituje. Především pak ve chvílích, kdy se rozšiřuje mytologie a scenáristé kvůli vidině diváckého překvapení vymýšlejí ptákoviny rychleji, než stihne Skynet vyrábět nové endoskelety. Při troše odstupu ale stále jde o zručně natočenou letní oddychovku, která sice degradovala do pozice primitivního "haha" popcornu, ale občas mile překvapí odkazem jak podprahovým, tak zjevným a hlavně po celou stopáž výtečně baví. Za ty sekané zpomalovačky bych ale Mostowa vytahal za ucho. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi celkem líbil, a přiznám se, že za to může Arnie. Rozhodně je to jeden z jeho lepších filmů z posledních několika let. Že to nebyl úplnej propadák (a uznejme, že po třetím převaření čajovýho pytlíku už toho opravdovýho Earla Greye nezískáte) je hlavně asi i proto, že tvůrci jemně parodovali předchozí díly. Viz třeba jen obvyklá neobvyklá scéna sehnání si oblečení a brýle, které nesmí chybět pro celkový výsledný efekt. Děj je sice trochu unavenej, je vidět, že přestože se filmaři snažili, aby z toho nebyla blbina, slabej scénář jim stále podrážel nohy, ale i tak se to dá. A jak už jsem řekl, dle mě je to Arnieho zásluha, protože co si budeme povídat, charisma má vážně veliký a ani jeden z těch dalších proti a spoluhráčů mu nemůže nijak konkurovat. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • V scéne z pumpy, v ktorej Terminátor (Arnold Schwarzenegger) hádže do nákupného košíku rôzne produkty, siaha aj po oplátkach značky Manner, ktoré sa vyrábajú v Rakúsku - v krajine, z ktorej Schwarzenegger pochádza. (GTS_PUNK)
  • Při útěku ze hřbitova použije Terminátor (Arnold Schwarzenegger) na odražení policistů kulomet Browning M1919A4, který posléze odhodí na zem, když nastupuje do pohřebního vozu. Jakmile dorazí ke karavanu v kopcích, znovu kulomet odbavuje z rakve, i když ho už v následujících konfrontacích stejně nepoužije. (Guilemot)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama