Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 089)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak jako téměř všichni vím, že T2 už nikdo nikdy nenatočí. Věděl to naštěstí i Mostow a tak přišel s touhle svojí verzí "T", která mě rozhodně neurazila. Akce střídá úsměv na rtech a ten hned další akce. Triky jsou skvělé a Schwarzenegger mi připadl ještě příhodnější na svou "roli stroje" než zamlada :) Takže ... skvělý akční film, který stojí za to vidět (a slyšet - sousedi měli radost :) a který mi konečně připomněl pořádnou jízdu na kolotoči :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

I can´t help mf. He is back! Pár nedostatků by se sice určitě našlo (některé zpomalené záběry by nebyly cool ani před deseti lety, natož teď), ale ty jsou naštěstí zválcovány těžkotonážním Arnoldem, který se vrací v plné síle. Největší devizou trojky je scénář, který dokonale mixuje humor a dějové prvky z prvních dvou Ukončovačů. Nebojí se utahovat si sám ze sebe (a dělá to skvěle), na druhou stranu pak dokáže strhnout hrátkami s osudem, které vyústí v brilantně vymyšlený závěr, překvapivé finále, které se svou působivostí přiblížuje i závěru Planety opic. Akce je pojatá spíš jako návrat k monumentální likvidaci reálných věcí (automobilová honička), a proto celek nepůsobí tak uhlazeně a dokonale jako jiné akční filmy natočené v souladu s moderním trendem digitální kinematografie. Ale i nuly a jedničky dostanou příležitost vyniknout. Herci sice Oscary sbírat rozhodně nebudou, ale Loken nepůsobí tak pitomě jako v traileru, Claire Danes naštěstí nemá moc slzopudných scén (ty jí nesvědčí) a Arnold prostě jen kouká a sází jednu hlášku za druhou. Prostě jsem se skvěle bavil dobrou akcí, a k tomu ještě nasmál mnohem víc než u drtivé většiny současných komedií. Tenhle film chápu jako svéráznou poctu Cameronovým původním Terminátorům...a mám ho rád. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Není to ani moc zklamání, protože jsem takový výsledek čekala. Minimálně první polovina je taková trochu parodie. Je pravda, že člověk se celkem pobaví a zasměje, ale ta tam je atmosféra původních Terminátorů a s tím se odmítám smířit. Tohle je vlastně jen průměrný akční film, s pár hláškami, vesměs špatnými hereckými výkony a několika celkem zdařilými scénami. Film si dokáže užít asi člověk, co se smíří s tím, že tenhle výtvor nemá s původními Terminátory moc společného. Škoda, že celý film nevypadá jako jeho závěr, který je jednoduše úžasný. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S Terminátorem 3 je potíž. Nemůžu říct, že mi tahle adrenalinová jízda nesedla, ale od pokračování jednoho z nejzásadnějších snímků 90. let jsem zkrátka nečekal popcornovou vymývárnu, ale důstojného temného následovníka dvojky. Mostow měl zjevně jasno, že tuhle hru na Camerona jenoduše neutáne a tak sáhl už na začátku po řešení, za které ho milovníci prvních dvou dílů uškrtí a řadový divák, kterému na tom zase tolik nezáleží, se bude královsky bavit. Jsem zhruba na polovině cesty k oběma jmenovaným a pociťuji mírné zklamání. Přesto udávám hodnocení spíše vyšší, protože se jen těžko v následujících měsících podaří vypustit do kin zábavnější kousek než T3. A o zábavu jde přece především. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mostow natočil slušnou akční jízdu, která ale nepřináší nic nového a brzo se vám vykouří z hlavy. Cameronův T2 byl revoluční počin, který se stal nesmrtelnou filmovou klasikou, Mostowův T3 se stane nanejvýš tak buldozerem videopůjčoven. Překvapivě je tu pár hluchých míst a hlavně podivný konec, který nevypadá jako otevřená vrátka pro další pokračování, ale přímo jako vrata od stodoly. Arnold už je trochu obstarožní, ale nevadí, má to svůj půvab. Podle ohlasů jsem čekal, že bude chrlit jednu hlášku za druhou, ale tak žhavý to zase není. A tak největším kladem filmu je pro mně můj nový sexy idol Kristene Loken v roli vylepšené verzi Terminátora. Ten protiklad krutý stroj na zabíjení v obalu krásné ženské je docela rajcující a Loken hravě svým výkonem strká Arnolda do kapsy. Doufám, že v jejím případě nezůstane jenom u Terminátora. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi budu opakovat některé již přítomné komentáře, ale tenhle film byl dělán tak, aby nikoho neurazil. Napětí střídá úsměvné situace, děj má švih, i výprava filmu je dotažená do konce ... Prostě nikoho tenhle výsledek zřejmě nepřekvapil, je to to, co jsme čekali a taky jsme to dostali. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

T3 sebeironizováním a velkolepými explozivními scénami posouvá děj pre/post/apokalyptické ságy tam, kam jsme ho podvědomě chtěli dostat po Judgment Day, jednom z nejlepších akčních filmů historie. A to k událostem Soudného Dne a tomu, co následovalo. Tedy ne zcela, toho co následovalo se snad konečně dočkáme až ve čtvrtém pokračování:) Po dějové stránce se leccos změnilo, jinak by T3 ani nemohl vzniknout a nutno říct, že nová koncepce SKYNETu vyznívá mnohem poplatněji současným trendům varování před globalizací, (nenechte se mýlit, cílem Vzpoury Strojů narozdíl od Judgment Day v němž se kladly jisté znepokojivé otázky, obzvlášť v myšlenkových monolozích Sarah Connorové, není filozofování, ale pobavení širokého publika) ale co je důležitější, otvírá dokořán dveře pro T4 (tedy aspoň doufám:)). Pravda, děje se tak v podstatě popřením základní myšlenky druhého dílu (i když by se o tom dalo polemizovat), ale co už?:)) Vyznavači RPG klasiky jménem Fallout si v závěru filmu taky přijdou na své;) Ale zpět k T3. Jde o zářný příklad oživení fenoménu, v tomto případě T-800/101 alias Arnolda s černými brýlemi. Hláška střídá hlášku, exploze střídá explozi a k tomu máme ještě bonus v podobě krásné T-X Kristanny Loken. Nejde snad ani říct, že by tomu něco chybělo, prostě jde o jiné pojetí...vlastně ano, jedna věc tu chybí - nezapomenutelné a nezaměnitelné dunivé Main Theme od Brada Fiedela! To si totiž užijete až v závěrečných titulcích a kromě titulního tématu není filmová hudba ve srovnání s obvyklým vysokým standardem Marca Beltramiho nic extra, umí to mnohem líp... 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaký mělo smysl čekat 12 let na film, který vám po dvanácti hodinách vyšumí z hlavy? 60% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Visáč, Scrytcher, Vronsky, Zombo, tekedozai ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To hodnocení vyplývá předevšim ze strachu, že Téčko se ve třetím díle promění v něco co by podrazilo i předchozíá dva díly, naštěstí se nestalo .Sice se nekonalo nic převratného, ale kombinace akce a humoru se zdařila velmi slibně.Z úcty k Terminátorovi a ze strachu z budoucnosti davám 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $150,371,112Tržby Celosvetovo $433,371,112Tržby za predaj Blu-ray v USA $620,056 //počet predaných kusov 47,844Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Jonathan Mostow len potvrdil že je veľmi zručný režisér a poradil si aj z úžasne rozpracovanou témou od Camerona a natočil veľmi poctivé pokračovanie, ktoré má všetko čo si pravý fanúšik série môže priať /videl v kine 2x: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tak to spousta lidí do nebe velebila, prý jaký je to návrat s nadhledem a skvělý film, až jsem podlehl a do kina se nakonec vydal. Shrnu-li klady: občas pěkný smysl pro humor, posledních 20 minut opravdu na úrovni a docela pěkná Kristanna Loken (ale jako vraždící stroj, no promiňte, spíš panenka Barbie s plasmovou puškou v ruce). Příběh = klasický odvárek "chceme třetí díl, došla zápletka", Arnold skládající domácí cvičení " jak se tvářit, aby si mě kalifornští voliči zatrhli" a Mostow režírující esej "výhody demoličního stylu 80. let". Výsledkem je podivná matlanina plná zkrouceného plechu a zdemolovaných nemovitostí. Nebýt té trochy nadsázky a familiérní atmosféry závěru (tam se mi Mostow trefil do noty báječně), byl bych si po odchodu z kina znechuceně odplivl. Takhle slinu polykám, ale myslím si: dva díly a dost... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Natolik netypický Terminátor, že to hromada fanoušků nedokáže zkousnout (i mě to trvalo), ale popravdě řečeno, výsledek nemohl být lepší bez Jamese Camerona. Jízda to je velmi zábavná a s bezmezným nadhledem a kapkou humoru podávaném na krásné Kristanně Loken a nesmrtelném Arnoldovy. Stará dobrá akční škola po mnoha letech opět na plátně a všechny ostatní řeči o tom jak to není už tolik "terminátorské" nebo perfektní jako předešlé filmy si nechte. Tohle je prostě jiný Terminátor, každým svým elektronickým obvodem... smiřte se s tím. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější pokračování tohoto roku po Matrixu a nejočekávanější tohoto desetiletí je tady a není vůbec ale vůbec špatné.Naopak je skvělé,výborné a myslím že nejlepší s pořadovým číslem 3.Nejvíc jsem se na tom bál Jonathana Mostowa který by do toho nemusel vnést Cameronův rychlý filmový rozjezd kdy se akce rozjede a nedá se zastavit.Naštěstí je to párádní rozjezd takže Jonathan prošel a poté jsem se bál velkého rakušana S. který si od terminátora vyzkoušel těhotného muže a spasitele světa takže obavy byly na místě.S jistotou musím uznat že Arnie je zpět a trousí hlášky z rukávu.Kristanna Loken je skvělá záporačka ale na Roberta Patricka nemá i kdyby si sebevíc zvětšovala prsa.Zatímco v Matrixu byla tolik úžasná honička jen ILM a jen něco bylo skutečné,v T3 je honička s jeřábem po dlouhé době čistá filmařina a jen občas se tu vmísí ILM.A jak už bylo řečeno občas si to vystřelí i ze svých předchůdců.Největší salva smíchu na mě přišla když Arnie vyjde z hospody a chystá si dát ty svoje staré známe černé brýle a vytáhne striptérské hvězdičkované brýle.Naopak v Dnes neumírej působily takové narážky samoúčelně.A ten konec,ten konec....abych moc nespoireloval zakončím recenzi tím že tak výborné pokračování a akční tu už dlouho nebylo a dlouhou dobu asi nebude.Hastala vista a pospícejte rychle do kina,kopií je dost! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Vtipné scény byly opravdu vtipné (Arnold a brýle, Arnold nakupuje, Arnold psychologem), zároveň ale podle mě neshazují tyto scény film do žánru parodie či komedie - je to jen trocha nadhledu a humoru v akčním thrileru. Dechberoucím způsobem natočená honička s jeřábem (při jejím rázném zakončení jsem zíral s otevřenou pusou). Arnold je takový jaký má být, Stahl a Danesová jsou celkem O.K. a Lokenová jen ujde - Robert Patrick byl jako záporák působivější. Trochu jsem nepřekousl snadnost její terminace, vzhledem k tomu jak předtím ukazovala svou nezničitelnost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Akční parodie fenoménu Terminátor. A překvapivě to docela i funguje. Přesto se i tento film nakonec přehoupne do vážnější polohy a důstojně uzavře terminátoří mytologii. Tedy upřímně doufám, že uzavře. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::: Já myslím, že se to Jonathanovi povedlo. Ve filmu je stejná atmosféra jako ve dvojce, a to je co říct . . . Komické prvky tam skvěle pasovali . . . Guvernér na své roky pořád vypadá skvěle . . . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené pokračovanie T2 no aj keď už nie tak nadupané, ako predchádzajúce dva dieli, ale stále film plný akcie............. Soundtrack Marco Beltrami: 1. A Day in the Life [3:41] ,2. Hooked on Multiphonics [1:48] ,3. Blonde Behind the Wheel [2:08] ,4. JC Theme [3:34] ,5. Starting T1 [1:50] ,6. Hearse Rent A Car [1:49] ,7. TX?s Hot Tail [3:39] ,8. Graveyard Shootout [1:31] ,9. More Deep Thoughts [0:58] ,10. Dual Terminator [0:51] ,11. Kicked in the Can [2:03] ,12. Magnetic Personality [4:36] ,13. Termina-Tricks [2:12] ,14. Flying Lessons [0:56] ,15. What Do You Want On Your Tombstone? [1:20] ,16. Terminator Tangle [3:22] ,17. Radio [2:23] ,18. T3 [3:17] ,19. The Terminator Theme [2:22] ,20. Open To Me - Dillon Dixon [3:47] ,21. I Told You - Mia Julia [3:13], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

srovnávat to s prvním a druhým dílem to opravdu nemá cenu... byl to spíše komediální akční sci-fi thriller :) ale mě se to i tak líbilo :) vidět Arnyho jako klaďase.. byla příjemná změna.. opět si na rameno hodil "lehké" břemeno, tentokrát rakev :) akčních scén se taky dočkáme.. ale co mě v hlavě nejvíce uvízlo: "Řekni to mý ruce!" :-D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedz to mojej ruke.“ Novonastupujúci Jonathan Mostow (Únos) do trojky nadávkoval predovšetkým humor (ktorý najtvrdším fanúšikom Cameronových predchádzajúcich dielov zrejme privedie akútny stav infarktu - slnečné okuliare), tucet odkazov ("Ona sa vráti.“, „Nastúp, ak chceš žiť“, „Máte pekné auto.“) a strhujúce akčné pasáže, ktorým (okrem štvrťhodinovej automobilovej naháňačky s najväčším žeriavom na svete) dominuje nádherne nasnímaná ručná stručná bitka z WC, kde sa rakúsky majster sveta v kulturistike reže s nórskou topmodelkou natoľko brutálne, až pisoáre lietajú (doslova) vzduchom. Atmosféra je podstatne odľahčenejšia, než v prvých dieloch, avšak o to mocnejšie nás sebavedomý frajer Mostow zdrapne za krk v nečakanom finále, ktoré KONEČNE zhmotňuje to, na čo sme čakali dva filmy (a 19 rokov). Vzhľadom na gigantický rozpočet (2OO miliónov) mimo akčných scén prekvapivo komorné a málo výpravné; väčšinou len postavy sedia v aute a rozprávajú sa, prípadne sedia na veterinárnej klinike... a rozprávajú sa. Ani triky nie sú zďaleka také fenomenálne a revolučné, ako v jednotke a dvojke. Ale akonáhle sa rozpúta akcia, je sa na čo pozerať. A nakoniec ma vlastne bavili aj dialógové scény, pričom niektoré sú dokonca nakrútené akoby až ako sitkom (!). Naopak, výrazne ma sklamal takmer úplne chýbajúci kultový hudobný motív. A dojali ma scenáristické hovadiny (načo je Terminátorovi cirkulárka???). Celosvetová tržba 283 by bola v porovnaní s trojkou sama osebe slabá a ešte slabšou ju robí spomínaný masívny rozpočet. ()

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama