Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu lacný humor hneď od úvodu. Paradoxne ma rozosmial práve Arnold s jeho veľkou snahou pomôcť jednej pani prejsť cez cestu. Film som chcel vidieť hlavne kvôli nemu. Jedna z jeho prvých väčších rolí a hneď vedľa K. Douglasa. Som si istý, že Arnie ani nečítal scenár a ihneď prikývol. Osobne som čakal Arnoldove herecké trápenie, ale nakoniec to dopadlo celkom dobre. Ak pristúpite na ten lacnejší humor, tak to nie je až taká katastrofa. Celé mi to pripomína nikdy nekončiaci animovaný seriál(môj obľúbený) - Road Runner (kojot a rýchlonohý vták "mig-mig"). Aj tu Douglas stále niečo pripravuje, nikto sa nezaťažuje s tým odkiaľ to zobral a stále mu to nevychádza...Slabé tri hviezdy i s prihliadnutím na šikovného koňa menom WHISKY...50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,800,000Tržby Celosvetovo $-║ Nenáročná groteskná zábava ako z kresleného úletu Looney Tunes. Kirk Douglas v nečakane komickej polohe a celkom mu to sadne, tendencia slušnej uvoľnenej zábavy tu je maximálne dosiahnutá, Arnold Schwarzenegger tiež v medziach pobaví jeho suchými hláškami a snaživá sympatická Ann-Margret sa dočká vytúženej romance až záverom, následne hopkajúci "Kaktusový Jack" nemá chybu, yee-haa. "Príjemná odľahčená zábava." /70%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš zkušeností s přepadáváním přerostlého rakouského jelimana, ale jsem si takřka jist, že bych přitom neohrozil svůj život zdaleka tak často, jako Kaktusový kretén. Ale zase by při akci zdaleka nebylo tolik srandy, i když poněkud smutnou se mi jeví skutečnost, že tou nejzábavnější postavou filmu je Jackův kůň. Jinak v tomto snímku divák o trotla nezakopne. Snad jen ten Jack je takový extrovertní trotl, Pěkný Cizinec zase nápadně připomíná introvertního trotla a o Indiánech je škoda něco psát. Je to zkrátka taková westernová kravinka nehodná zraku ctihodného diváka, ale nadržená slečna Nádherná tomu dodává takovou svěží erekci, že je snad i škoda tento snímek nevidět. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si to teraz tak uvedomil, tak toto je jediný western, v ktorom sa objavil počas svojej hereckej kariery slávny Arnold Schwarzenegger. Aj keď to vlastne je len taká bláznivá groteska, uvoľnená recesia z divokého západu. Arnie sa ocitol v tomto snímku na začiatku svojej kariery a zahral si tu svojráznu postavu kovboja Strangera, ktorý sprevádza a ochraňuje krásnu, bohatú slečnu Jonesovú. V pätách im je vynaliezavý, neúnavný "Kaktusový Jack". Toho výborne stvárnil Kirk Douglas. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Více než 30 let stará westernová taškařice, ve které si Arníí stříhnul dost přitroublou roli. Všechny ovšem trumfnul Kirk Douglas, který dokonale ztvárnil postavičku jako vystřiženou z Road Runner Show. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipná westernová komedie. Skvělý Kirk coby hloupý zákěřňák s vychytralým koněm Whiskey i "panic" Arnie.. :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kaktusový Jack ve skutečnosti není film, bez nadsázky - nějaký začátek s úvodem do děje je tam jen na okrasu, ve skutečnosti je to jen série párminutových grotesek kopírující animované grotesky Looney Tunes od Warner Bros - obzvlášť ty o Kojotovi který se snaží v americké prérii zastavit rychle utíkajícího ptáka, což se mu znovu a znovu nějakým srandovním způsobem nedaří. Je to připodobnění opravdu doslovné, je tu všechno, od veselých pazvuků a zatroubení na trubku při pádech, přes obří balvany které postavy zalisují do země, až po zastavení ve vzduchu když má postava spadnout do propasti, aby si stihla uvědomit do jaké šlamastiky se dostala a udělala nezbytný srandovní obličej. Je to celé opravdu hrozně srandovní... tedy pokud vám je pět let, a všechny tyhle mnohem lepší animované grotesky v televizi už vás šíleně nudí. Všichni ostatní se budou hanbou propadat za chudáka Kirka Douglase, který tohle všechno podstupuje. Všechno co tu tahle herecká legenda dělá je nesmírně trapné - Arnold tu tedy taky je, ale jen sedí na vozíku, nemluví, a na ustavičné svody jeho nadržené, sličné a téměř čtyřicetileté spolucestující reaguje stylem desetiletého dítěte které náhle ztratilo máminu sukni. 4/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno v prvním dabingu. Ale je to jedno, protože je to blbost. Indiáni jsou možná zparodováni dobře, ale klasický hrdina Dirk jako trotl padouch, a Arnold jako natvrdlo, co neumí vohnout stárnoucí prsatku, to byl průšvih. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Arnoldových filmů byla tato bláznivá westernová komedie. Arnie se zde sice moc nepředvedl ale byla to celkem sranda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mít to promakanější konec, klidně bych ty 4 hvězdy dal. Chvilku mi tedy trvalo, že mám čekat spíše hranou verzi Looney Tunes, resp. The Road Runner Show (dokonce se ke konci objeví i hudební znělka seriálu), ale když to člověk přijme, tak se od zhruba 30. minuty docela baví. Máme tu nešiku, naivního hlupáka a prsatou bloncku, a do toho občas mají skvělé šplechty indiáni (Proč bušíme do bubnů? - Protože to indiáni tak dělají. - Nezaútočíme teď, když to nečekají? - Ne, indiáni útočí až za úsvitu. - A proč až za úsvitu? - Protože celou noc buší do bubnů.). Ostatně i to čekání na úsvit mne pobavilo. Jinak jsem se Arnoldovi ani nedivil, že raději chodil sbírat dřevo, protože Ann-Margaret měla jen ty kozy, ale obličej docela strhaný, a pokud se chovala, jak se chovala, chytil by Arnold leda filcky. Btw, kreace, které tady Kirk Douglas předvádí, jsou neskutečné. Sice dám nakonec jen 3 hvězdy, ale pobavil jsem se a rád se na to podívám někdy znovu. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hal Needham uměl točit pohodové oddechovky (mj. POLDA A BANDITA 1 a 2, STROKER ACE), ale tenhle výlet do westernového žánru se mu příliš nepovedl.. Jinak Ann-Margret k nakousnutí jako vždy..)) ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Kombinace kreslených grotesek pro děti a westernovou parodií se značně sexistickým obsahem. (A značně sexy Ann-Marget.) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlá komedie ,trochu jako ve stylu looney tunes.Kirk Douglas to vzal ani nevím proč a pro Arnolda to byla asi dobrá škola v jeho začínající herecké dráze ještě když k tomu měl před očima Ann-marget.Za mě 55 % a tři hvězdy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Není nic extra ani jako western a ani jako komedie. V dnešní době to asi nikoho moc nerozesměje. Arnie měl celkem víc prostoru než jsem čekal. Celkově tak 40% :) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Nadržená prsatice, frigidní Arnold, smolařský lupič s koněm naschválníčkem a banda chamtivých indiánů - to jsou hlavní postavy parodického westernu, jaký svět neviděl. Nezřídka se dějová linka podobá kreslenému seriálu s Kojotem a Raoadrunnerem a zápletky jsou tak absurdní, že vás tohle prostě musí bavit, zvlášť když největšího losera v historii westernových filmů hraje Kirk Douglas . ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Scénárista se asi rád díval na Looney Tunes. Kaktusový Jack je tak neschopný, že by i ko(k)jot Wilda mohl závidět. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to prostě westernová verze kreslené Looney Tunes pohádky o kojotovi a ptákovi. Akorát že pták je obvykle vychytralej, tady je jeho obdoba v podání Schwarzíka stejně blbá jako Kojot-Jack. Jako odpočinek to ujde, ale popadat za břicho se nebudete, jelikož jenom celou dobu recyklujou známé kreslené gagy. ()

Reklama

Reklama