Reklama

Reklama

Festivalový expres

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V létě roku 1970 vezl vlak napříč Kanadou některé z nejznámějších rockových kapel té doby: Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead, Delaney & Bonnie, Buddy Guy, Ian & Sylvia a mnohé další. Kapely spolu žily a pařily celých pět dní, přičemž koncertovaly všude tam, kde vlak zastavil. Tenhle vlak dostal jméno Festivalový expres. Byl to největší a nejdelší rockový nonstop mejdan té doby. Diváci v Torontu však, zcela v duchu doby, začali protestovat proti cenám vstupenek, které se jim zdály příliš vysoké (14 dolarů): měli pocit, že hudba by měla být zdarma pro všechny. The Grateful Dead se proto rozhodli zahrát zadarmo v místním parku. Tohle vystoupení bylo také natočeno. Nejvíce fascinující materiál vznikl ale v samotném vlaku, a to ve stylu totálního cinéma-vérité. V důsledku nekonečných právních sporů nebyl film nikdy dokončen. Až v roce 1995 byl natočený materiál objeven v Kanadském národním filmovém archivu. Poslední velký rockový dokument své doby mohl konečně spatřit světlo světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Javert 

všechny recenze uživatele

Inu, stručně - mohlo to být krapet delší - tj. větší důraz na život a dění uvnitř vlaku. Hudebně samozřejmě nemůžu mít co vytknout... P.S. Film mě uvrhnul do nálady, kdy bych nejraději pět dní v jednom kuse chlastal, sjížděl se a jamoval s přáteli. Mít peníze, hned zítra si jdu zarezervovat speciální vlak. :-) ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstává poněkud v pozadí legendárního Woodstocku. Ve své spontánnosti (a vůbec spontánnosti celé zachycené akce) je však patrně lepší a dobu "po létě lásky" zachycuje velmi působivě a důkladně. ()

Reklama

sam_lowry 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o tom, jak si hudebníci přelomu 60.a70.let, tedy doby hippie dokázali užívat života a hudby s neuvěřitelným Jerry Garciou a jeho Grateful dead a hlavně Janis Joplin,jejíž kouzlo a zpěv jsou myslím i dodnes nepřekonány. dokument o době, kdy hudba něco znamenala, kdy to nebyla vůbec komerční záležitost,ale osobní niterná láska hudebníků, o době kdy lidé hudbou žili a užívali si ji, a kdy hudba sdělovala lidem... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama