Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jamajka, rok 1716. Ostrov je sužován krutovládou guvernéra Duranta (Boyle), který dále upevňuje svoji moc uvězněním soudce Barnetta. V této situaci se pokusí jeho ženu a dceru Jane (Bujold) oloupit o majetek. To však nenechá v klidu šlechetného piráta Neda Lynche (Shaw) a jeho přítele Nicka Debretta (Jones), kteří vyprovokují potyčku s vojáky a zmocní se kočáru s lupem. Náhoda jim svede do cesty Jane, která u Neda pozná svůj medailon od otce. Jane pirátům příliš nedůvěřuje, a přesto, že ji pomohou utéct před Durantovými vojáky, opouští Nedův koráb. Situace na ostrově se však mezitím přiostřila, guvernér se rozhodl popravit všechny vězně a s nimi i soudce Barnetta. Jane nezbývá nic jiného, než požádat Neda o pomoc... (J.Connor)

(více)

Recenze (14)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný pirátsky filmík so zaujímavým obsadením, ktorého cieľom bolo zabaviť, nie ostať v nezabudnutí. Čomu podlieha spracovanie i jednoduchá zápletka. Už od začiatku je divákovi predkladané, že anglickí guvernéri karibských ostrovov boli nehanební zlodeji a tyrani. Prečo by práve Jamajka mala byť výnimkou? A tak sa pololenivé stádo jednej pirátskej lodi voči tejto tyranii vzoprie (bola tam vôbec tá tyrania?...no nechajme to) a mávnutím čarovného prútika sa z neho stáva revolucionárska banda, že by jej aj Che Guevara závidel. Boyle ako hl. záporák, prečo nie, ale prečo museli obsadiť tak nesympatické žieňa, akým je Bujoldová, nepochopím. Nezvykol som si na ňu po zbytok filmu, bola ako tŕň v oku. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film mi evokoval pravděpodobný způsob jeho vzniku, jako by scénář vymyslela čtrnáctiletá dívka z konce viktoriánské éry. Hlavní hrdinové pronášejí naprosto mimózní hlášky o lásce, cti a džentlmenství, hlavní záporák je zlý šlechtic a pederast. Hlavní dobrá postava je zase takový nemluvný a napůl trouba, no prostě je to akční film, který nudí. Před kamerou totiž defilují hlavně postavy, co vedou nesmyslné velkohubé kecy. Akce nic moc, dialogy hrozné. Nikdy víc. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Svižný dobrodružný snímek s mnoha šermovačkami kazí dvě věci- jednak absence námořní bitvy (nechce se věřit, že by „ďábelsky úchylný“ místodržitel Jamajky nedisponoval aspoň jednou lodí, tedy nepočítám ty plachetničky ve vaně) a jednak skutečnost, že se pirátská posádka spíš než na lodi zdržuje stále v jednom a tom samém lokále/bordýlku (nechce se věřit, že by je tam „ďábelsky úchylný“ místodržitel nevyhmátl, kdykoli by se mu zachtělo). ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný film, víc ale v tom nehledat a nemyslím si že by tvůrci tohoto snímku přemýšleli jinak. Je to tak akorát na odpoledne. 2,5/5 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film z rodiny Černých a Fan- fán tulipánů a podobných Cartouchů. Naprosto nenáročná oddychovka trošku parodující žánr. Tempo velmi volné až vlekoucí se, možno i klimbat a nic nepropásnout. 60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z dvojice historických filmů roku 1976 je překvapivě pirátská šermovačka, tedy žánr který v té době dělali (a uměli) spíše Italové či Francouzi. Je to divný film, nebál bych se říct kravina. Není tu jediná námořní bitva, pitomý příběh kde piráti jsou dobráci bojující proti zlotřilému guvernérovi Jamajky. A ještě nehodící se obsazení. Boyle je jako záporák tragickej, Bujoldová jako kráska v nesnázích nevypadá, James Earl Jones ve své první roli s vousama je k nepoznání a Shaw se hodil na záporáky, ale jako kladný ušlechtilý pirát nefunguje a navíc vypadá staře. Ovšem akční scény se povedly, hromadné šermovačky, úprk kočárem jsou parádní a finální šermířský souboj je naprosto skvostný. Takže neutrální 3*, ale do zítra nebudu vědět, že jsem to viděl. ()

Piedone

všechny recenze uživatele

Pod názvom Vzbura bukanierov bol u nás vysielaný úplne iný film, a to španielsko-taliansky z roku 1972, ktorý režíroval José Luis Merino. http://www.imdb.com/title/tt0067657/ Jeho posledná repríza bola na 2. programe ČST 9.12.1983 o 16:30. Réžia slovenského znenia: Marta Mrlianová. V slovenskom znení Dušan Jamrich, Ľubo Roman, Slávo Záhradník a iní. Časť dabingu sa mi ešte zachovala na magnetofónovom kotúči. ()

MariusDee 

všechny recenze uživatele

Pokud to má být taková dobrodružná pohádka pro menší děti, tak je to v normě, ale pokud byl tento film určen dospělému publiku, pak je to průšvih jako hrom. Mne osobně iritovaly trapácké dialogy a nemotorný kompars. ()

Reklama

Reklama