Reklama

Reklama

Někdy veselo někdy smutno

(festivalový název)
  • Indie Kabhi Khushi Kabhie Gham... (více)

Obsahy(1)

Rahul se rozhodne oženit proti vůli rodičů a je za to vykázán z domu. Po letech se však jeho mladší bratr rozhodne zpřetrhaná pouta opět spojit a vydává se studovat do Londýna, kde jeho bratr i s rodinou nyní žije. Že jeho cesta za rodinným štěstím však nebude jednoduchá je stejně jasné, jakože se vedle studia stihne i sám zamilovat. Film posbíral řadu zejména domácích ocenění. (berg.12)

(více)

Recenze (27)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

O tento film jsem se zajímal především z důvodu extrémně dlouhé stopáže (co je nad tři hodiny, zřídkakdy bývá špatné). Dostalo se mi příjemného audiovizuálního i emocionálního zážitku. Nejsilnější stránkou K3G jsou muzikálová čísla, jimž vévodí kultovní "Shava Shava". Je vidět, že na kostýmech a výpravě se nešetřilo, a z prostředků, které na ně padly, by se nejspíš najedlo nejedno bombajské předměstí. Z hereckého obsazení na sebe největší pozornost strhává krásná a příjemně ujetá Kajol v roli Anjali. (546.) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kajol bola nádherná, Hrithik výborný tanečník, Kareena vyzerala ako tmavovlasá Paris Hilton a nezachránil to svojim pohľadom ani Shahrukh. Príbeh typický bollywoodsky, kopec uplakaných ľudí, prehrávanie, strašne veľa pátosu, krásne kostýmy, v Londýne naopak otrasné, celkom slušné tanečné choreografie, muziku som už aj lepšiu počula ... ja viem, Bollywood, ... ale ja som sa miestami celkom dosť trápila. Takže nabudúce. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Toto je "obrovský" film po každej stránke, svojou dĺžkou, výpravou, obsadením, námetom, spracovaním, proste všetkým. Je to klasika a to hovorí za všetko. Krásna hudba, veľmi podarená. Námet samozrejme na Indiu klasický, láska, rodinné vzťahy, láska rodičov, tradície a ich búranie, aj keď niektoré prezentované tradície sú s tradičnými indickými trochu na nože, ale kto by im to vyčítal, toľké roky britskej nadvlády sa niekde prejaviť musia. Hlavne vzdelanejší ľudia v tom majú trochu chaos a od tých klasických tradícií sa odkláňajú viac či menej. Tak či onak, je to veľkofilm, ktorý stojí za to. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to z tohto storočia, pôsobilo to na mňa strašne staromódne. V duchu starej školy. Príliš uplakané, príliš dlhé, odtancované a odspievané so strašným afektom a príbeh musel byť oveľa krajší na papieri ako v tomto troj a pol hodinovom balaste. Je to síce naplieskané hereckými hviezdami prvej úrovne. Ale čo z toho, keď shahrukh ničím neprekvapuje, Amitabh viac menej iba "vystupuje", Kajol afektuje (ale stále je krásna, o tom pokoj), Kareena hrá celkom odveci rolu sexbomby a Hrithik je na rozdiel od súčasnosti ešte len rádoby cool fracek typu Zac Efron. Asi najsilnejšie herectvo som vnímal od mamky v podaní pani Badhuri. Takže... pod tri sa nedá, snahy je tam citeľne dosť, ale aj na základe tržieb a celkového vrúcneho prijatia publikom, ba dokonca kritikmi, si tuzemský divák, ktorý si povie, že to s týmito filmami skúsi, bude podľa mňa asi skôr sklamaný. A to je škoda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Uplakané rodinné drama Karana Johara + herecký all star team v nejlepší kondici. To jsou ty hvězdné páry Amitabh + Jaya, SKR + Kajol, Hrithik + Kareena (po přestávce) a osamocená Rani. Největší slabost mám ovšem pro pyramidy ;) A nejmenší pro odhalení pravidelné struktury aneb žánr, který fungoval před přestávkou, zásadně otáčíme o 180° a nakonec jsou spokojeni všichni. Co je ale skutečně nezapomenutelné, je klasicky soundtrack. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Waheeda Rehman byla obsazena jako Amitabh Bachchanova matka, a měla už také natočené některé scény, ale její manžel během výroby filmu zemřel a ona od projektu odstoupila. (ČSFD)
  • Píseň „It's Raining Men“ byla použita bez svolení držitelů práv. Ředitel byl žalován u britského soudu. (ČSFD)
  • Yashwardenův dům je ve skutečnosti panským sídlem v Anglii a film ho propaguje, že se nachází v Indii. (ČSFD)

Reklama

Reklama