Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičková newyorská manažerka Jessie je vzdělaná, krásná, úspěšná a - provdaná za svou práci. Zpráva o dědictví po vzdáleném bratranci v Evropě ji poněkud zaskočí, to však ještě netuší, že si jede vyzvednout - malou holčičku. Jessiin rozplánovaný život se rázem sesype, ale mladá žena je odhodlaná dostát závazku a stěhuje se s děvčátkem na venkov. Zoufale se tu nudí a navíc jí začínají docházet úspory. A tak začne vyrábět jablečnou výživu a po počátečních potížích se dočká úspěchu svého výrobku na všech trzích.  Teď se může konečně znovu vrátit do velkoměsta ke svému původnímu způsobu života. Nebude jí ale něco chybět? (TV Prima)

(více)

Recenze (81)

Mamazec 

všechny recenze uživatele

Zdědit děťátko je komplikací pro sterilně kariéristicky smýšlející ženu. Kvůli dítěti se tedy rozhodla změnit veškerý svůj život, musí. V práci s ní už nejsou spokojeni, tak co se nepřestěhovat do zapadákova a koupit tam ruinu? Kde tam bude pracovat? Ne, to není nutné řešit předem. Úspory jsou v tahu a tak si madam vymyslí, že bude vytvářet dětské příkrmy. Kdo by to tušil? Vychází to. No velmi předvídatelný film. Plný nepromyšlených situací. Kolikrát ve filmu bylo batole samo doma jsem ani nepočítala. Nebo to bylo v osmdesátkách běžné? No, za pár úsměvných scén dvě hvězdy. ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom „kterak workoholička zjistila, že existují i jiné životní hodnoty než práce“, není zrovna originální a i problémy a jejich řešení jsou v tomto filmu povětšinou lehce odhadnutelné a nepřekvapí. Ale musí se člověk pořád nechat překvapovat? Občas stačí pohodlně se usadit v křesle a sledovat výbornou Diane Keatonovou (které všechno uvěříte a ještě vás rozesměje) a jedno roztomilé batole. ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

nejen Diane Keaton Sam Shepard a ostatní dospělí, ale nejlepší herecký výkon podala Elizabeth, ta byla prostě úžasná ta tomuto filmu dodala tu pravou úroveň i když vůbec nemluvila. Mám 2 dcery 2 vnoučata a nejkrásnější vzpomínky na jejich mládí do 3 let , malé děti malé starosti, velké děti velké starosti:-)PS konec : máma: to je fantastický konec ahoj deda :-) je mi 78 i dnes 10.2.2020 uroním slzu deda:-) PS hudba Billa Contiho je uchvacující:-) ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Sice jsem neviděla úplně celý film, ale i tak mě to v rámci možností bavilo. Střední část o tom, jaké starosti nastanou, když se v rodině objeví dítě, byly skvělé. Naproti tomu scény v závěru filmu, zvláště ty romantické mě dost nudily. Diane Keaton je výborná herečka a dá se na ni koukat i déle, bohužel mi ale přišlo, že děj filmu se až příliš natahuje. Tohle se klidně mohlo stáhnout do nějakých 70-80 minut. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně věřím tomu, že v době svého vzniku mohlo jít o skutečný hit. Dnešní divák to celé bude samozřejmě vnímat dost jinak, především tedy vzhledem k velmi nenáročné a přímočaré zápletce, s nemalou dávkou sentimentu,naivity a teatrálnosti, jenže v sedmaosmdesátem tohle na tehdejší publikum platilo jak málo co jiného, lidé měli rádi tento typ odlehčených, jednoduchých filmů, s hrdinkou, která se postupně z nesympatické fúrie transformuje do (téměř)milé hospodyňky, a když jí navíc na tu správnou cestu přivedlo malé, roztomilé mimčo, davy jásaly, a my si tak sice dnes nad tou celkovou infantilností můžeme ťukat do čela jak chceme, ale dřív to prostě fungovalo. Ono když ale budu úplně upřímný, tak tento film vlastně až na tu předvídatelnou zápletku působí příjemně až dodnes, je to totiž celkově svižně natočené, nenudí to,Diane Keaton svou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě, atmosféra je pak též fajn, stejně jako veškeré postavy,emoce jinak také docela zafungovaly, takže by se dalo nakonec vlastně i tvrdit, že Baby Boom patří v podstatě dokonce i k té hrstce filmů, na kterých zub času nezanechal zas až takové stopy a minimálně v rámci žánru dokáže tak tato podívaná zpříjemnit den i po těch více než třiceti letech. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (11)

  • Čas 17:00 - J.C. (Diane Keaton) hodí balík plenek na zem, který dopadne vedle zídky. Na hromadě jsou tam kufr a další věci. Posadí holčičku a pak, když odchází, aby si dala frťana, je vidět, že kufr, černá taška, bílá taška a balík plenek jsou srovnány úplně jinak. A když přijde její partner domů, vše je opět poskládáno jinak. (Proste..Jana)
  • Hlavní roli odmítla Cher, která současně prohlásila, že Diane Keaton je pro roli vhodnější. (Streeper)

Reklama

Reklama