Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná melancholická duchařina se zajímavým námětem, výtečným zpracováním a naštěstí zvládnutým závěrem, který v jiné podobě mohl pohřbít všechny předchozí kvality snímku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍVÁM SE DOPŘEDU. ALE NIC NEVIDÍM. MLHA NEJISTOTY ZAKRÝVÁ CESTU. V DÁLCE SLYŠÍM, ŽE NĚKDO VOLÁ MÉ JMÉNO. NEZŘETELNÝ HLAS NA NEZNÁMÉM MÍSTĚ. JSEM STÁLE ZDE. PUTUJI S OSTATNÍMI, SE STRACHEM Z JEJICH CEST.....“ /// Švédská variace na Ducha? Ano, duch tu je, ale nečekejte zamilované pohledy, romantické ,,kudrdlinky“, drahé CGI a už vůbec ne komedii. Na druhou stranu předvede to, co ,,seveřani“ umějí dost dobře (násilí mezi mládeží a nadpřirozeno). Navrch přidává i citlivý pohled na ,,dětské“ starosti, jejich problémy, rozhodnutí, která nejdou změnit a chyby, za které se musí pykat (nebo sedět). Zajímavej ,,sled“ událostí a všechno to okolo dělají z Neviditelného zajímavej film, kterej by mohli víc ocenit ti mladší (než já). ,,MUSÍM JÍT. MUSÍM SE VYTRATIT UPROSTŘED NOCI. SÁM. NEZPOZOROVÁN. BEZ ROZLOUČENÍ.... “ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistí, že jako DUCH si lebku nerozstřelím. 2.) Mám rád ,,duchařiny“ kde se nestraší (a proto se lidi nemusí chovat jako kreténi). 3.) Mám letenku na pohovor do Londýna a přemejšlím, že zůstanu doma. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Švédsko a typicky drsný sever. Příběh se zaměřuje na inteligentního mladíka, který se dostane do rvačky se školním tyranem a když příjde na druhý den do školy, je pro všechny neviditelný. Velmi zajímavě zpracovaný film na téma neviditelnost/duch, kde je zasazená šikana a nepříjemné prostředí Švédska. Úplně mi to koule sice nevzalo, ale pro fanoušky Severu rozhodně povinnost. 6/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to můj život, jen můj. Rozhoduju si o něm sám. Jestli zůstanu tady, chcípnu!“ Aby tak měl ještě pravdu ten chlapec…Tak předně, tupý a maximálně zavádějící český název ihned pusťte z hlavy a vůbec si o filmu zkuste nic nezjišťovat, aby se váš zážitek umocnil. Celovečerní režijní debut dvojky Sandquist - Bergvall nedopadl nijak špatně. Hlavnímu hrdinovi přejete, aby si splnil vlastní sen, tím spíš, když jeho dominantní matka se sebevědomou přítelkyní mají potřebu nalajnovat mu budoucnost dle jejich představ. Jenže když Niklas začne poznávat svůj život z poněkud jiné stránky, film dostane nový náboj. Je pravda, že tvůrcům ta „fyzičnost“ občas poněkud haprovala (do některých dveří může, do jiných ne? Může být slyšen jen jednou postavou?), přesto mě to nepřekáželo v tom, abych Niklasovi fandil v dosažení jeho cíle, a stejně jako on si při své bezmoci kladl spoustu otázek. A nakonec se z toho vyklubala docela originální podívaná s koncem, který nešel odtušit od první chvíle. Až na pár momentů jsem s filmem neměl větší problém, dávám slabší 4*. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Neviditelný je velice dobře napsaný příběh - s překvapivou zápletkou, rychlým spádem i výbornou (i když ne zcela nepředvídatelnou) pointou. Netypický duchařský námět je navíc podpořen jakýmsi psychologickým pozadím, jež zejména k závěru dodává filmu zajímavý rozměr. Nicméně... Škoda škoda přeškoda toho nepovedeného televizního zpracování, které při vší úctě ke scénáristickému výkonu, sráží tento film o třídu níž. Alespoň na mě to totiž působilo silně rušivě, místy některé záběry připomínaly podřadné německé krimi seriály... Škoda, atmosféra se tím ze snímku vytrácela, přestože herecké výkony byly přesvědčivé... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Videl som aj neskoršiu, americkú verziu spracovania tohto príbehu a hneď na úvod musím konštatovať, že severanom nesiaha ani po členky. Všetko je tu lepšie. Od vhodnejšieho výberu hercov až po atmosféru a napätie. Za fantasy by som snímok síce nepovažoval, skôr za niečo mysteriózne, ale nevadí, ústredný motív je originálny a zaujímavo spracovaný. Dejová linka ma preto bavila od začiatku až do konca, len sem-tam sa vyskytlo pár slabších scénok. Môžem len odporučiť, kto má rád tajomno tak ten sa určite zabaví. 75/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vskutku zaujímavý nápad, dobré spracovanie a aj herci. Rozbeh síce pomalší a v závere sa zrazu všetci mali radi, ale aj tak ma to naozaj bavilo. Hudba tiež všimnutiahodná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně zvládnutá duchařina, které chybělo snad jen drobet větší napětí. Ale jinak jsem spokojen. Stellan Skarsgard může být na synka pyšný a ani bych se nedivil, kdyby Gustaf jednou svého velkého otce přerostl. 85% ()

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Takže si to shrňme (komentář vše vyzrazuje): Hlavní hrdina Nicklas coby nadaný mladík bohužel trpí typickým druhem frustrace – a zřejmě to není náhoda, že jediným jeho kamarádem je zrovna šikanovaný jedinec. Tomu se nedaří splácet dluhy zlé a drsné (a zároveň i trochu křehké) dívce šéfující tříčlenné školní komando. Takže klišé a klasika, dál ale pozor. Samozřejmě dochází k určitému konfliktu, který ovšem zcela postrádá logiku [domnělou vinu nese šikanovaný jedinec, jelikož jiná postava pro tento účel není k dispozici], a po němž Nicklas končí s explicitně rozdupanou hlavou v rygólu. Druhý den nicméně normálně přijde do školy, nikdo ho však nevidí a neslyší. Pro divákovo potěšení se tedy nechává srazit dvěma auty a přejet kamionem, nefunguje ani brokovnice. Následky jeho činů existují pouze naoko!!! Ve formě jakéhosi hmotného ducha tak sleduje svou matku, sleduje kamaráda a školní komando, bloumá a zuří. Jednoho dne se poštolka ve velké rychlosti čelně potká s oknem jeho pokojíčku. Spolu s hlavním hrdinou po jejím dojemném skonu zjišťujeme, že jeho tělo dosud v lesích nezemřelo. Vyšetřující kriminalista ovšem spolehlivě ignoruje všechny způsoby, jak případ rozumně řešit! Takže se zatím dozvídáme, že brutalita a vzdor mladé gangsterky pochází z neutěšené rodinné situace a že vlastně zabíjet nechtěla. Dostáváme se do fáze, kdy se poloduchu Nicklasovi podaří sblížit se s duševnem své brutální vražedkyně. Policajti pak přece jenom začali být trochu dotěrní, a tak slečna nakonec dodriftuje na ruční brzdu do nemocnice k Nicklasovu bezvládnému tělu, aby mu vyhozením pojistek pomohla odebrat se z tohoto světa. Romantická hudba do titulků na konci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Než se k nepoznání zmalovaný Gustaf Skarsgård jako Floki vydal s Ragnarem plenit Anglii, zahrál si ve švédské variaci na klasická duchařská dramata. Když jsem se přenesl přes podivný už celkem zastaralý vizuál, který opravdu evokuje starou epizodu nějaké německé televizní kriminálky mixnuté kanadským melodramatickým romanťákem, tak jsem sice dostal celkem ok, ale ničím vyloženě výjimečnou fantasy limonádu, kde diváka akorát zaskočí - na takový žánr - občas trochu nečekaná krvavost. Všechny ty nadšené superlativy chrlící komentáře mě každopádně celkem překvapují, neb zas až taková pecka není. Stejně jako český distribuční název, kde to někdo prostě vyloženě kardinálně posral. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho se mi nestalo, že bych nad hodnocením váhala tak moc jako v případě tohoto filmu, který i přes duchařské téma není vůbec hororový a ani romancí ve stylu Ducha, spíš takové psychologické drama s prvky krimi a fantasy, přičemž nadpřirozeno je tu přítomno jen v osobě Nicklase, vše ostatní má reálný základ. A celé je to velmi, velmi originální a neotřelé a to včetně podařeného závěru. Proč jsem tomu tedy hned nenapařila pětku? Protože by si takový námět zasloužil lepší zpracování a atmosféru a také mě moc nepřesvědčil herec v hlavní roli. Jenomže se mi zas líbila postava Amélie a několik výborných momentů...uvidím, nechám si to rozležet v hlavě a možná to ještě změním. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thrillerové drama. Švédové mě nepřestávají překvapovat svým citem pro lidskost a silnou, působivou jednoduchost. Skarsgard je rozhodně talentovaný herec. 80% ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Syrový švédský duchařský thriller se zajímavým námětem a zápletkou s vynikajícím Gustafem Skarsgårdem v hlavní roli. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Je ťažké vyjadriť slovami pocity – ste na hrane niečoho, čo by sa dalo nazvať aj limonádou, na druhej strane je to film, ktorý vo vás vzbudí silné emócie. Všetky postavy majú rôznofarebný charakter, či už hlavný hrdina Niklas, jeho mama, spolužiak Peter. Dokonca nastane chvíľa, keď súcitíte s Annelle. Mladý Gustaf Skarsgård sa zhostil svojej úlohy sympaticky a vlastne vďaka výkonu hercov tento bizarný nápad nepôsobí gýčovo. Prosím vás, kto prekladal názov do češtiny? Mal by prestať používať autokorektor jazyka. Hrozné. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Už dávno na mňa nezapôsobil film tak silno ako tento. Srdcervúca precízna dráma s bezchybnou réžiou, ojedinelými hereckými výkonmi, tajuplnou mrazivou atmosférou, dramatickým neprekombinovaným dejom a chcela by som vyzdvihnúť aj nepredvídavosť filmu a hlavne hrdinky Annelie, pri ktorej nemáte potuchy, čo sa chystá spraviť a čo sa v nej v skutočnosti skrýva . Chválim aj pomalú gradáciu filmu, vďaka ktorej si od prvého momentu obľúbite hlavného hrdinu a v závere už vás určite nenechá chladnými. Podobné filmy: The Invisible, Zátoka ticha. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Den osynlige je přesně tím, proč mám rád severské filmy. Zejména filmy natáčené na začátku nového Milénia, jsou tím nejlepším. Příběh je mrazivý a napínavý. Scény jsou brutální a skvěle natočené a herci jsou výborní. Zejména Gustaf Skarsgard ukázal, že herecký talent je v jejich rodině dědičný a on s otcem a bratry patří mezi nejlepší hereckou rodinu, co nám může filmový průmysl dát (kam se hrabou Baldwinovi). Měl jsem nutkání dát plný počet, ale bohužel jsem nemohl přehlédnout pár nelogických věcí. Policie se tu chovala jak parta retardů - nechápu, jak by jim mohl vrah utéct třikrát, protože v reálu by podle měl nemohl mít šanci a pak se policie rozhodne, že vraha nechá na chvíli s obětí v pokoji samotného, aby dokončil, co nezvládl v prvním pokuse. Druhá věc, co mi vadila, že se až moc tlačilo na polidštění vraha. Umím si to sice v některých případech představit, ale určitě ne v případě, kdy se pár desítek minut před tím dívám, jak mu ten vrah doslova rozšlapává hlavu. Samotný příběh však diváka pohltí a po shlédnutí odchází s pocitem uspokojení, a to je hlavní. ()

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bože, už tam zase lítá 40kg pička a mlátí 80kg chlápky. To je pro mě neakceptovatelné i v rámci kresleného seriálu, natož "thrilleru". Seveřané lezou ženskému zrovnoprávnění do zadku vskutku vydatněji, než-li kdo jiný. Myslí to možná dobře, ale na tomto poli, tedy poli fyzických schopností zkrátka nikdy žádná rovnoprávnost nebyla a nebude. Ta neskutečná trapnost, jenž mě jímá pokaždé, když takovou ubohou snahu o znázornění nemožného vidím, mě prostě v hodnocení nepustí přes nulu, i kdyby se po zbytek filmu dělo cokoliv invenčního ba přelomového. Přes tohle nejede vlak. 0% ()

Reklama

Reklama