Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vážení vůbec nečekala. Je to existenciální drama týnejdžrů ovšem okořeněné brutalitou jedné z hlavních postav a posléze duchem. Já jsem se divácky uspokojila i když tuto dobu už mám fuckt za sebou. Nicméně vidět mladinkou Tuvu Novotny a ještě mladšího Gustafa Skarsgarda (Floki) byl zážitek. A ten konec? Ten mě zabil a dokonce mi vypadlo i pár slz z očí, ale dopadlo to tak jak mělo. Za mě 88% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Videl som aj neskoršiu, americkú verziu spracovania tohto príbehu a hneď na úvod musím konštatovať, že severanom nesiaha ani po členky. Všetko je tu lepšie. Od vhodnejšieho výberu hercov až po atmosféru a napätie. Za fantasy by som snímok síce nepovažoval, skôr za niečo mysteriózne, ale nevadí, ústredný motív je originálny a zaujímavo spracovaný. Dejová linka ma preto bavila od začiatku až do konca, len sem-tam sa vyskytlo pár slabších scénok. Môžem len odporučiť, kto má rád tajomno tak ten sa určite zabaví. 75/100 ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Je ťažké vyjadriť slovami pocity – ste na hrane niečoho, čo by sa dalo nazvať aj limonádou, na druhej strane je to film, ktorý vo vás vzbudí silné emócie. Všetky postavy majú rôznofarebný charakter, či už hlavný hrdina Niklas, jeho mama, spolužiak Peter. Dokonca nastane chvíľa, keď súcitíte s Annelle. Mladý Gustaf Skarsgård sa zhostil svojej úlohy sympaticky a vlastne vďaka výkonu hercov tento bizarný nápad nepôsobí gýčovo. Prosím vás, kto prekladal názov do češtiny? Mal by prestať používať autokorektor jazyka. Hrozné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Švédsko a typicky drsný sever. Příběh se zaměřuje na inteligentního mladíka, který se dostane do rvačky se školním tyranem a když příjde na druhý den do školy, je pro všechny neviditelný. Velmi zajímavě zpracovaný film na téma neviditelnost/duch, kde je zasazená šikana a nepříjemné prostředí Švédska. Úplně mi to koule sice nevzalo, ale pro fanoušky Severu rozhodně povinnost. 6/10. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

To co mi u tohoto filmu chybělo, byl větší spád. První půl hodina utíká jako blesk ale pak film nabírá pomalejší otáčky až ke konci, kdy film opět graduje. Film byl krásně natočen, hodně se mi líbila kamera - kam se hrabe např Fontána a hlavní herci mě chytli hned od začátku. S hodnocením jsem váhala, ale nakonec musím dát 4* za skvělý konec. Švédské filmy jsou kvalitní a já si je nemůžu vynachválit :-) ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama