Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná Sally Field (posmutnělý článek filmu) a nepřekonatelná Shirley MacLaine (řízný článek filmu) dělají společně se svými dalšími čtyřmi hereckými kolegyněmi z tohoto filmu velmi zajímavou podívanou. Sice se na konci dočkáme cíleného citového vyděračství diváka jako prase, ale akademii to tehdá stačilo na nominaci mladičké Julie Roberts na Oscara. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus jde o film příliš přeslazený, Julia Robertsová, Dolly Patronová a další herečky mi připadají vesměs hrozné, ale přece jen - Daryl Hannahová tady hraje pro ni dost netypickou roli a Shirley MacLaineová je stejně dobrá, jako obvykle. Takže to přece jen své kvality má. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu silný film, při jehož závěru mi díky obdivuhodné Sally Field opravdu tekly slzy. Ale smutek tohoto filmu vyvažovala (svým hereckým umem dokonalá) hláškující Shirley MacLaine. Její postava si zaslouží označení "boží" a já bych jí okamžitě přiřkla Oscara. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to pravý gentleman. Vsadím se, že si vyndá nádobí z dřezu, než se do něj vyčůrá.“ Citové peripetie několika žen v malém městě, které je jinak plné střelených lidí, kdy mnoho z nich se zúčastní chystané svatby budoucí herecké hvězdy. Přelom osmdesátých a devadesátých let byl totiž přelomem i v kariéře Julie Roberts, která v konkurzu porazila mladší a zkušenější kolegyně, a roli urvala pro sebe. A to křehké jižanské krásky, která se následně rozhodne mít dítě i navzdory tomu, že jako těžká diabetička ohrožuje vlastní život. Julia se nenechala zastínit slavnými kolegyněmi a role jí dokonce vynesla Zlatý glóbus. Tři hvězdy a kousek. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Na moje gusto sa tam veľmi často a veľmi dlho kričalo, vrieskalo, prekáralo, štekalo, búchalo a strieľalo .... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film dávali v dopoledních hodinách, byl jsem tudíž rozespalý, nerozkoukaný, mazal si u něj vánočku s marmeládou a usrkával horkou kávu, i tak ovšem nemám pocit, že by mi uteklo to něco, co zapříčiňuje zdejší vysoké hodnocení. Kdybych se měl snažit být stručný a výstižný, napsal bych o zapůsobení magnolií na mou maličkost asi toto; partička paniček ve středním věku dvě hodiny klábosí, drbe a klevetí, mezi čímž se tu a tam odehraje nějaká závažná událost. Ty jsou však vzápětí ihned zakláboseny, čili o dramatičnosti může být řeč jen stěží. Nehledě na to, že ani ony dramatické scény na mě nedýchaly dávkou naléhavosti, či snahou vzbudit ve mně jakékoli emoce. Na Julii Roberts mě vždy mrzelo, že má spoustu takovýchto rolí, kde sice září na týmové soupisce, leč při hře se ztrácí v průměrné hře ostatních spoluhráčů. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela jímavé a zajímavé romantické drama. Na konci přišly i emoce, slzy i smích. Jen kdyby to do poloviny nebylo tak protivně uječené. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipný film, bohužel od druhé půle (pochopitelně a očekávatelně) se zvyšujícím se počtem dojemných momentů, na které já v tomto balení prostě nejsem. Ale i když balancuje dost často na hraně a občas z ní i spadne, přece jen se nerozplizne na výhradně slzotvorné prvočinitele. A některé hlášky svérázných Jižanek jsou vážně hodně povedené. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo celkom utrpenie - dlhé, nudné zoznamovanie sa s postavami, málo záživné a lenivé uvedenie do príbehov jednotlivých žien... No ale ako išiel čas a ja som sa začal čoraz hlbšie vnárať do deja, tak predsa len prišiel ten pocit, kedy sa prestanete pozerať na hodinky, že koľko preboha ešte do konca, a začnete si film užívať. Pochopiteľne, najviac sa mi páčila dejová linka a príbeh postavy, ktorú stvárnila Julia Roberts. Nemôžem sa ale ubrániť pocitu, že film si užijú predovšetkým iba ženy. Lepší priemer. 65/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně dojímavný smutek Sally Field, na druhé neustále držkující a hláškující Shirley MacLaine a mezi tím osudy několika dalších svérázných žen, jejichž příběh sledujeme od Vánoc k Halloweenu, od oslavy k oslavě. Místy strhující tak, že se srdce svírá, místy naopak poněkud upovídaný a nudný. Misku vah však přece jen nakonec k nadprůměru vychylují výborné herecké výkony a skvěle zachycená atsmosféra obyčejného života jednoho maloměsta. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takový ten film o ženách, které řeší ženské věci a je určený hlavně pro ženy. Rozhodně tím nijak neshazuju kvality filmu a byl bych pokrytec, kdybych nepřiznal, že se mi film líbil a to převážně díky ženskému hereckému ansáblu, kde exceluje úžasně nesympatická Shirley MacLaine (jako baba, kterou si zamilujete ale jako sousedku byste jí nechtěli) a taky nemůžu upřít nějaké silné scény, kde hlavně ke konci je potřeba pár kapesníků. Jen se jako chlap nedokážu do filmu tolik ponořit. Rozhodně však doporučuji všem ženám a těm kterým se líbila "Cena za něžnost" na kterou jsem si při sledování nejednou vzpomněl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ocelové magnólie je film, ve kterém se na jednom místě střetává hvězdná plejáda hereček, které umí a vědí, jak svou roli zahrát. Divák má možnost sledovat životní radosti a strasti několika ženských postav, které se snad nemohou více lišit, ale přesto je spojuje přátelství a rodina. Nejvíce mě z hereckého obsazení zaujala Shirley MacLaine, která byla přesvědčivě protivná. Zkrátka moc dobře natočený a zahraný snímek ze života docela obyčejných lidí, s nimiž by se mohl leckdo z nás ztotožnit. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc Harling vědomě či nevědomě trošku "obšlehl" Cenu za něžnost, ale připomínalo mi jí to skoro ve všem. Tak či tak se na film ale dívá docela dobře, i když je možná spíš pro ženské publikum a jako divadelní hra mohl být skutečně vynikající. Silné (opravdu SILNÉ!) ženské osazenstvo film drží ve svých rukou, takže ani nemohl dopadnout úplně špatně. PS: Uživatelka Jeanne vyzradila konec, takže si raději čtěte komentáře až po shlédnutí! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film ve zvláštní kombinaci drama-komedie. Spíš než Ocelové magnólie bych ho nazval jednoduše "Babinec"! Ale babinec se nám tady sešel opravdu pořádný. Průměrně zde nehrál téměř nikdo. Nadmíru excelentní byla Shirley MacLaine, hned po ní Sally Field, která mě svým závěrečným výstupem rozbrečela. Ona je opravdu mimořádná herečka! Julia Roberts byla také snaživá, ale Oscarovou nominaci by si spíš zasloužila Shirley. Olympia Dukakis měla sice méně prostoru, ale tuto skupinku nikdo nemohl doplnit lépe než ona. A Dolly Parton s Daryl Hannah byly správně ujeté kadeřnice. Film mi dal ode všeho trošku a určitě na něj jen tak nezapomenu. Ona kombinace drama-komedie se málokdy povede tak jak má, ale Ocelové magnólie jsou důkazem toho, že zvládnout se to dá. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že jsem se k filmu dostal až teď, ale jsem za to rád. Je velmi krásný, zábavný, ale i smutný. Všechny herečky obstály velmi dobře. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

O ženách, pro ženy. Na můj vkus příliš mnoho tlachání o ničem, emoce-drásající scény mě povětšinou úspěšně míjely (kromě jedné - "Nechápala jsem to. Chlapi přeci mají být z oceli, ne?"), a tak po většinu času nebylo mnoho na co koukat - s výjimkou vynikajícně cynické sousedky Shirley MacLaine. Zrežírováno s citem, ale bez originality. Myslím, že moje mamina by však dávala plnopočetné hodnocení. ()

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama