Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletý Théo (Stanislas Merhar) žije v zemi zpustošené mnoha lety občanské války, kde nyní vládne vojenská junta. Jeho starší bratr Laurence (Wadeck Stanczak) pracuje pro úřad bezpečnosti, kde je důležitou osobou. V utajení před svojí rodinou vede Théo svou vlastní válku proti režimu. V noci se během zákazu vycházení plíží ven z domu a maluje na stěny domů protirežimní slogany, i když ví, že je to přísně zakázáno. Jednoho dne potká Eliu (Marion Cotillard), která také maluje na zdi a vzájemné sympatie se rychle změní v lásku. Jednoho dne je dívka přichycena při činu a zatčena. Zoufalý Théo ji chce zachránit a o pomoc požádá svého bratra Laurence. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Na debut je to slušné priemerné krimi. Film ničím nevyniká, ale dej je pútavý a ak si k tomu prirátam skvelú Marion Cotillard tak som spokojný. Nesklamal, neprekvapil... ale opäť musím spomenút odvážny výkon Marion, ktorá je pekná žena, skvelo hrá a k tomu vo filme ju vidíme v dosť často v evinom rúchu... :) Ja som len rád, že režisér Alex Aja od takéhoto žánru upustil a venuje sa tomu čo ho baví a tomu čo robí skvelo.. hororom. U mňa je Ajov debut za 60%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja taky nějak musel začínat. Ve Furii zrovna moc talentu neukázal, ale naštěstí o pár let později začal natáčet skvělé horory. Furia mě celou stopáž nudila a tenhle obyčejný námět by stačil klidně na nějaký obyčejný krátkometrážní snímek. A casting byl strašně nesympatický. Vyjímka je Marion Cotillard. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Je naozaj dobré, že Alexandre Aja presedlal radšej na horory, predsalen mu to tam ide lepšie než v tejto jeho celovečernej režisérskej prvotine. Táto (po)revolučná dráma z blízkej budúcnosti je síce miestami zaujímavá, no ako celok ma výrazne nenadchla. Dej približuje osudy ľudí obmedzene žijúcich pod dohľadom ozbrojených zložiek, ktoré sa snažia nájsť zvyšné jednotky odporu režimu. Tu niekde sa pohybuje hlavná postava; mladík, ktorý sa zoznámi s novým dievčaťom v jeho bloku a následne sa spolu zapletú. Aj ona je však odvedená políciou a tak sa ju rozhodne nájsť. Príbeh nie je moc zamotaný, takmer do konca plynie podľa očakávania a až v samotnom závere sa pokúsi umelo pritlačiť na pílu, čo však až tak nezaberá. Postavy ani herci ma moc nezaujali a vizuálne film pôsobí vcelku chabo a nevýrazne, no na druhej strane to dotvára atmosféru príbehu. Komplexne to vidím na taký nadpriemer; pozerateľný ale miestami nudný. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemužu si pomoct, ale byla to hrozná pizdovina. Čekal jsem, že když se to jmenuje Furia, tak z anglickyho fury, zuřivost, to bude nějakej horor nebo krvák, ale prd. Fakt sem se u toho hódně nudil. Každej tam sice jezdil v retro mercedesu, pak tam byli jacisi estébáci, ale proč jim bylo zakazovany malování po zdech nebo proč to tam všechno tak chátrá, to nevysvětlili. Taky když se tam mělo odehrát něco zajimavyho, jako prostřelení hlavy nebo znásilnění, tak od toho dala kamera rači ruce pryč, resp. oči pryč. Takže mě to nasralo, protože když jsem se celou dobu tak ukrutně nudil, tak to byl hřebíček do rakve... Jediná zajimavá věc tam byla Marion, která se odhalila. Protože ostatní herci to byla tragédie... Ale ten děj byl prostě uplně o ničem a hrozně nudnej... téměř až odpad... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení se Marion Cotillard seznámila se synem režiséra Claude Berriho Julienem Rassamem, jejichž divoký románek skončil tragicky. Zdědil po matce depresivní a sebedestruktivní povahu a svůj život ukončil skokem z okna. (Roman.Ticka)

Související novinky

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama