Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (113)

golfista 

všechny recenze uživatele

V jednom roce dva tak odlišné filmy ! Zatím co mě dvojka MiB totálně zklamala, tak tahle komedie přesně naopak. Barry Sonnenfeld udělal asi MiB II pro peníze a tuhle bláznivou komedii pro radost. K hlasitému upřímnému smíchu mě dlouho žádný film takhle příjemně nevyprovokoval :) Pět hvězdiček je moc, ale čtyři málo. (Ta stylová inspirace Guy Ritchim mě také na pár místech napadla ... a potěšila). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

3 a 1/2*. Moc jsem se nenasmál, ale ani na jedinou sekundu neztratil doborou náladu při sledování téhle bláznivé a pohodové polízanice. Škoda, že se Sonnenfeld neodvážil přimíchat ještě víc vizuálních vychytávek. Ale i tak je to od děsivých MIIB nebo Wild Wild West velikánský pokrok - a příjemná oddychovka... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie s výtečným hereckým obsazením, která ale vyloudí úsměv na rtech jen na několika místech. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená komedie se spoustou skvělých gagů a plejádou úžasně ujetých postav. Jen veliká škoda, že přišla v tak nevhodnou chvíli... Dodatek: Původně jsem dával čtyři hvězdičky, ale po včerejší úvaze o tomto filmu jsem si uvědomil, že mi vlastně nic nebrání tomu dát pět. Tohle je prostě bláznivá komedie jako řemen, která rozhodně měla jít do kin (a Muži v černém tomuhle nesahají ani po kotníky!)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Vypadá to jako drtič odpadků“ Spousta nekalých živlů, nějaký ten obchodník se zbraněmi, kubánský milovník sýrových chipsů, teenager, který chce v rámci školní akce postříkat svou spolužačku a Pulitzerem oceněný „tvořitel“ reklamních sloganů. Barry Sonnenfeld natočil svižnou crazy komedii, která sice nesahá ani po paty žánrovým klenotům (z těch ne úplně zatuchlých např. Co dál, doktore?), ale během své přesně střižené délky nestačí nudit. Z přehršle bizarních figurek (nadmíru zajímavě obsazených) nikdo nevyčnívá a všichni splývají v pestrobarevnou masu, která důsledně činí jedinou věc, jež činit dokáže – baví. Těžko říct, zda-li šlo z velmi zvolna pojatého náměru vytřískat více, přinejmenším některé situace však vyloženě žadoní o „vypointování“. Nuž, nestalo se, buďme rádi i za takovouto blbinku. Zajímavé komentáře: 70% tron, Aiax ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je všetko?“ – „Obchody idú zle.“ – „18 dolárov?!“ – „Veľmi zle.“ Sonnefelda nemusím, hoci som sa u ADDAMSOVÝCH RODÍN 1 a 2 a MUŽOV V ČIERNOM 2 dobre bavil, ale skôr mi tento bývalý dvorný kameraman bratov Coenovcov a Reinerovej kingovky MISERY pripomína Tima Burtona, ktorý zabudol, v čom je sila Tima Burtona. VEĽKĚ PROBLÉMY z Barryho skromnej režisérskej filmografie vyčnievajú tým, že sa snažia o civilnosť. Napriek tomu sa od prvých minút budete musieť niečoho chytiť, aby ste také tempo, natrieskané nápadmi od výmyslu sveta (prepad krčmy, Xena, dalmatínka, drvič odpadkov) zvládli. Snímka utrpela odkladom premiéry, nakoľko po 11. septembri producentom nepripadalo múdre púšťať do kín filmy o bombách (dotklo sa to aj snímok SPIDER-MAN Sama Raimiho a schwarzeneggerovky PROTIÚDER), preto také filmy strčili na pár rokov do trezoru alebo ich radikálne prestrihávali (prípadne oboje naraz). Tohto filmu sa však komplikovaný pôrod prekvapivo nedotkol a na jeho kvalite to nie je poznať. Tim Allen kope do počítačov („Keď sa na to tak spätne obzerám, asi som ten článok napísať mal."), Zooey Deschanel je každú polhodinu postriekaná („Idem do svojej izby, mama, tu je to... trápne.“), utrápený slušný nájomný vrah Dennis Farina pozoruje kozy na diaľnici („Bolí ma z tohto mesta hlava.“), Stanley Tucci má problémy s mafiou a svojou úchylkou („Nina, toto je môj dom, ty tu pracuješ a ja ti chcem lízať palce.“), policajti Kramitz a Romerová sexuálne harašia („Vyzerá rovnako nebezpečne, ako člen kapely Backstreet Boys.“), dvojica najsku*venejších agentov FBI si robí čo chce („Ivan, toto voláme končatinový zásah a obeť ho spravidla prežije bez ujmy na zdraví. To sa však už nedá povedať o takzvanom trupovom zásahu.“), Tom Sizemore a Johnny Knoxville ako dve stroskotané socky s pančuchami na hlave bijú tarzanovských ježišov šľapkami hlava nehlava („Serie ma takýto život. Poďme na pivo.“) a ropucha pľuje bufotenín (silný halucinogén) na každého, kto sa k nej priblíži. Rozhlasový moderátor, vyzývajúci fanúšikov prehrávajúceho tímu Gators, aby zavolali do rádia („Voláte iba ak tím Gators vyhráva, inak nemáte gule!"), na čo fanúšikovia tímu Gators zavolajú, ale nemajú k téme čo povedať ("Voláme, aby sme dokázali, že máme gule.“), patrí ešte k tým slabším vtipom. Toto je proste jedna z tých bláznivých komédií, ktoré mierne pripomínajú Monty Python. „Bol tam nejaký chlap s puškou.“ – „Ako to myslíš, že tam bol nejaký chlap s puškou?“ – „...Akože AKO to myslím?!“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je proste neskutecnej masakr. Film trosku pripomina Podfu(c)k, ale rozhodne to neni nejaka lacina kopie. V hlavni roli je psanej Tim Allen, ale imho tady dostane stejnej prostor zhruba 15 lidi, ktery Sonnenfeld vymyslel perfektne, kazda postava je svym zpusobem nejak ujeta a krom toho jsou skvele zahrany sympatickejma hercema. Fakt tezko rict, kterou postavu jsem si oblibil nejvic, ale treba takovej Jason Lee nema chybu. K tomu si pripoctete skvelou hudbu, neskutecny mnozstvi vtipu a originalnich napadu a kratkou stopaz, diky ni je film jedna velka jizda. Vynikajici komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopen zcela přesně určit, zda mě více bavila debilita lupičů, znechucení zabijáků, nervozita potenciální mrtvoly, nechápavost policejní hlídky, tupost pracovníků ochranek, vyrovnanost Ježíše nebo přesvědčovací metody agentů FBI. Nicméně jsem si naprosto jist, že jsem si honbu za jaderným drtičem odpadků skvěle užil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výtečná bláznivá komedie se skvělým obsazením, která si takový smutný osud opravdu nezasloužila. Rozhodně dohledejte ve své videopůjčovně! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Toto bola tak uletena komedia, ze jej proste musim odpustit nerealne situacie, hlavne s tou bombou na letisku, inac nazvanou drvic odpadkov. Mnoho postav, ktore sa dostanu do virusu nedorozumeni a chaosu ma pobavili tak, ze musim dat stvrtu * a cudujem sa, ako ma mohla tato blazniva komedia s hviezdnym obsadenim obchadzat az 8 rokov... 17.10.2010 _______ Tim Allen - (Eliot Arnold) +++ Rene Russo - (Anna Herk) +++ Stanley Tucci - (Arthur Herk) +++ Tom Sizemore - (Snake Dupree) +++ Johnny Knoxville - (Eddie Leadbetter) +++ Dennis Farina - (Henry Desalvo) +++ Jack Kehler - (Leonard Ferroni) +++ Ben Foster - (Matt Arnold) +++ Zooey Deschanel - (Jenny Herk) +++ Jason Lee - (Puggy) +++ Produkcia: Barry Sonnenfeld +++ Hudba: James Newton Howard +++ Nemecka Cinema - 75% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle naštěstí žádný velký průšvih nebyl. Rene Russo je ve svých 48 letech stále ještě kočka a Stanley Tucci zábavný figura snad už ze své podstaty. Tenhle humor mě bavil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná komedie, která dokázala leckterými velice absurdními momenty opravdu pobavit. Nájemní zabijáci prostě neměli chybu, stejně tak i halucinogenní ropucha sedící na psích sucharech, a samozřejmě i amatérští zlodějíčci, ale těch absurdních postaviček a situací zde bylo tolik, že jsem se ani skoro nestihl dosmát jednomu vtípku a už tu byl hned zase nějaký jiný. Měl bych se asi omluvit, že jsem filmu příliš nedůvěřoval (možná mám jen nedůvěru k filmům s Timem Allenem), protože tohle opravdu dokázalo královsky pobavit. Absolutně jsem nevěděl, co od toho čekat, ale nyní nelituji, tahle absurdní komedie opravdu stála za to. A co je nejvíce potěšující, mí dva méně oblíbení herci, DJ Qualls a Tim Allen, zde zahráli docela dobře a ani mi nikterak nevadili, film totiž neměl vysloveně nějakého hlavního hrdinu, a to je asi na něm to nejzajímavější, že každá postava dostává zhruba stejný prostor a každá z těch postav dokáže být vtipná. V tom je síla této komedie a v tom je toto dílo jedinečné. A nejlepší je, že vlastně jednotlivé události na sebe vážou další události a ten kolotoč pak už nejde absolutně zastavit. Tohle není jen tak nějaká komedie, ale velice solidní zábava, s kterou čas velmi příjemně plynul a která nikterak nenudila. A z toho důvodu uděluji kvalitní čtyři hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vím o spoustě podobných filmů, kterým by název Velký průšvih sednul mnohem víc. Na druhou stranu mě ale mrzí, že někde v polovičce přeskočila deska a z "jen tak dál" se stalo "už toho nechte." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A dal by som aj plný počet, ale niečo tomu chýba. Kým v kine ma to trošku sklamalo (išiel som na to len kvôli sloganu: "na záchranu sveta majú 45 minút, oni by potrebovali 46" - alebo ako to bolo). Je to skvelá jazda, napínavá, bez slabých miest so skvelým tempom a niekedy až absurdným humorom. Postavy sú geniálne napísané a je škoda, že mnohé nemajú väčší priestor (minutáž je najväčší zápor filmu - sakra krátke!). Tim Allen je skvostný hlavný "hrdina", Rene Russo je sexi aj v 21. storočí, Barry Sonnefeld je génius stále, sexi sarkastická Zooey Deschanel nemá chybu, tak ako napr. DJ Qualls a asi každá postava filmu, vrátane hippiesáckeho fanúšika krekrov. Úžasný podceňovaný film. ()

Reklama

Reklama