Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Recenze (179)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou snímku je fakt, že Herrington naprosto nezvládá temnější část filmu (thriller?, cha, v Columbovi jsou scény s vrahem dramatičtější!). Vynikající jsou naopak akční pasáže, ať už jde o honičku na lodích a nebo úvodí údernou sekveneci, ve které stíhají policisté podezřelého (u hopsání aut na originálním sešupu se musím pokaždé smát:). Jinak je jedná o slušný thriller, který potěší především příznivce Bruce Willise (i když je pravda, že celkový výčet hereckých hvězd je pěkně barvitý) a policejních filmů... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný snímek drží nad vodou také Bruce Willis, u něhož se zde IMHO objevilo něco, čemu se dá říkat herectví... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když vidím kam se ubírá v dnešní době akční film chce se mě blejt a především mě zcela přestává zajímat. Vezmou se dva počítače a udělá se akční film, pak se za něj sere pořadový číslo tak dlouho dokud nevyždíme z facebookový generace poslední cent a nazdar, vezmou se tři počítače a udělá se akční film, je úplně stejně hovno akční jak ten předchozí, ale je víc baravnější, je v něm víc nesmyslů a víc politický korektonosti a kamera se třese jak smyslů zbavená, nazdar na to seru a ohlašuju návrat ke starým dobrým akčním klasikám. Kdy jsem alespoň viděl chlapa, kterýmu sem tu drsnost věřil, kdy i hlavní hrdina dostával po držce a nějaká ta vošukaná holka, vychlastaná flaška, urážka menšiny, pár ran pěstí a suprácky cynický hlášky ještě nikoho nesrali. Tady film na Dostřel je typickej takovej produkt. Na nějakou logiku sere pes, zato, když se tam objeví SJP, mohli se uzavírat sázky za jak dlouho jí Willis ukáže svou rozestlanou postýlku a čím víc vrahounek Willíka nasíral tím víc sem se těšil jak mu nakonci vystaví účtěnku. Jo, tohle je správná akční oddychárna a ne ty rostřesený digitální omalovánky, kde se hlavní hrdina nemůže ani vysrat na hajzlu aby to náhodou někoho nepobouřilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je špinavej, smradlavej chlap, kde ho jeho problémy dobíhají mílovými kroky, proto chlastá. Vlastně naprosto klasickej stav devadesátkový postavy. Na dostřel sice není úplně top zapamatovatelný film jako Smrtonosná past nebo Poslední skaut. Na to mi vadila ta debilní milenecká linka a občasná nuda, ale zase Bruce byl životem vošlehanej chlap a to se mi líbilo. Tak napsanou postavu jsem neviděl už hrozně dlouho. V současnosti se s ní člověk spíš už ani nesetká. O to víc jsem si ji pak vážil. Vždyť právě takový postavy mě dokázaly vždycky udělat největší radost, vysloveně. A k tomu i akce byla slušná, upřímná. To se dneska taky už nenosí. No a protože tenhle film má takové hodnocení, jaké má, tak mu dám o hvězdičku víc, než bych dal normálně, protože tenhle film si vyšší hodnocení určitě zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,107,867Tržby Celosvetovo $33,700,000║ Podľa mňa dosť dobre vystavaný thriller s Willisom, ktorý bol vo forme. /75%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Willisových filmů, rozuzlení je dost přitažené za vlasy, Sarah Jessica Parker je zcela nezajímavá. No, ale ty honičky (auta, lodě) jsou docela fajn. Samozřejmě by se to nedostalo na 3 hvězdičky nebýt Bruce, který charisma neztrácí snad nikde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stařec a moře v akčním hávu bez akce, moře a starce. Ano, je to přesně tak blbé jak to zní, ale nudné to není. To zase ne. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na nic si nehrající film s přímým příběhem a vším, co k němu patří. Děj si drží slibné tempo a postupně nabaluje potřebné atributy podobných snímků. Willis konečně předvádí alespoň přiměřený herecký výkon, Sarah Jessicu Parker asi nebudeme v této roli nikdy brát vážně, ale alespoň představuje nějaké ozvláštnění filmu ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tohle už jsem kdysi viděla, nepamatovala si z toho ani vteřinu a eště zapomněla hodnotit. Ale jo, je to celkem normální průměr s placatýma kozama a větším než malým množstvím Bruceových überdramatických pohledů (ale kdo by mu to mohl mít za zlý). Vyloženě nasrala snad jen scéna se SJP, která Bruceovi promlouvá do duše a odmítá vypadnout z baráku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa má tvoja žena?“ – „Nestaraj sa.“ –„Hej, ty si jeho parťák?" - "Áno." - "Ako sa má jeho žena?“ Vodný (wtf?) akčný triler Na dostrel patrí k menej známym filmom Brucea Willisa. Právom. Chýba mu výrazný režisérsky rukopis, ostrejší scenár, lepšie tempo a originálnejšia zápletka. Na konci sa v tom (všetkom) bezradní tvorcovia definitívne strácajú, v čom im nechtiac pomáhajú trápne grimasy istej „nečakane“ oživenej postavy. Tvorcovia mdlo strihajú jednu scénu za druhou, ale nestačí to a posledné zvyšky mokrej atmosféry idú doprčic. Rozčarovaný divák sa motá od motívu sériového vraha ku korupcii v policajnom zbore, prípadne od „vodnej polície“ až k hriechom minulosti a sexuálneho vzťahu na pracovisku. Je toho veľa, ale nič z toho nie je dvakrát zaujímavé. Ani inak schopní herci (Mahoney, Sizemore, Farina, Parker, Atkins) nestíhajú. Čo je však ešte horšie, nestíha ani Willis v entej variácii na policajta, ktorého musí niekto začať mať rád, aby si mohol vážiť sám seba. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Devadesátky = když měl Bruce Willis ještě vlasy, Sarah Jessica Parker nevypadala jako kůň, hlášky se psaly samy, záporáci byli správně odporní a zápletky z 90% nemusely dávat smysl, protože všichni stejnak byli sjetí až na půdu takže jim to bylo jednoduše fuk. A zatímco na mě tenhle mix v drtivé většině případů fungoval, tady je to z nějakého důvodu všechno jaksi na špatném místě. Škoda, zároveň však nic nového. 6/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jojo...Na dostřel je celkem slušná zábavička.Já osobně mám tenhle snímek dost rád!A navíc ty perfektní herci---Willis, Farina, Sizemore... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná krimi s mým oblíbeným Brucem Willisem. Ten je v roli vyšetřovatele neprávem sesazeného na hlídku říční policie, přesto nepřestává pátrat po sériovém vrahu dívek. Některé akční pasáže jsou slušné, zbytek je trochu vata. "Kdo je lepší polda?" Trailer: http://www.sms.cz/film/na_dostrel/ukazka ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi moc pyšnej na to, aby ses napil s mrtvolou?" Tom Hardy a pyšnej? Kdepak. Možná trošku ožralej. Určitě zažranej do případu. Beze sporu čestnej. A docela zábavnej. Ovšem jinak mi ta rodinná policie lezla krkem. Všude samej Hardy, strejda nebo bratranec. To se to korumpuje. Ne jako u nás, kde se detektiv na padoucha ani zle nepodívá, aby neporušil jeho práva. U nás funguje právo, v USA zase jeden takovej týpek, kterej si nechává říkat Tom Hardy, jindy JohnMcClane nebo Joe Hallenbeck a v devadesátkách byl zarukou zábavy. Tentokrát má však velmi malou podporu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem překvapený, jak mě to i po letech baví. Navzdory špatné pověsti jde o solidní devadesátkový thriller s nádechem gialla. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Měla mě varovat už mimořádně stupidní honička na začátku. Jednak je celá zrychlená, takže to vypadá spíš jak z nějaký grotesky z éry němýho filmu, navíc se všechny auta během tý honičky několikrát samy od sebe dokážou opravit a ještě je tam nějakej podivnej skok ze dne do noci. Ale věřil jsem tomu, že Bruce Willis ten film dokáže utáhnout a chvíli mě ta jeho postava policajta alkoholika docela i bavila. Akorát jsem z toho měl dojem, že se dívám jenom na takovej hodně slabej odvar z Posledního skauta. Jenže pak začíná postupně přebírat iniciativu Sarah Jessica Parker. Ta byla tehdy ještě mladá a v některejch úhlech kamery i docela hezká, ale nějak mi do tý role vůbec neseděla a vlastně mi ta její postava přišla ve filmu úplně zbytečná. Kdyby nechali Bruce, ať si to vyřídí sám, bylo by to lepší. Takhle do toho máme zamotanou ještě nějakou romantickou linku. Nakonec se to doplácá k Béčkovýmu finále, ve kterym ten hlavní záporák působí spíš jako úplnej retard než jako nějakej nebezpečnej zločinec. Když tak koukám, že režisér má na kontě ptákovinu Road house, tak mě už ani stupidita tohoto díla moc nepřekvapuje. Tohle je naprosto promrhanej potenciál. Když máte ve filmu herce jako Bruce Willis, Tom Sizemore (U obou samozřejmě počítám ty roky, kdy byli na vrcholu. Jejich tvroba z posledních let je spíš k pláči.) nebo Dennis Farina, tak asi takovej shit fakt nečekáte. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je jedno italský přísloví - nestrkej nos, kam nemáš." - "Já znám jedno irský - neřiď se italskýma příslovíma." Kterej kluk (a možná i nějaká ta holka) by nechtěl jako říční policajt křižovat celej den v motorovým člunu řeku se Sarah Jessicou Parker na palubě a po nocích ji klátit na svým hausbótu? Kdepak, tenhle film mě odkojil a tudíž je mi u zádě jeho strašně klišovitý a naivní scénář, režie, která to nedokáže zamaskovat ani ukočírovat herce a ještě zprasí závěrečnou honičku člunů, a taktně přejdu i nepříjemně kolísavý výkon Bruce Willise. Rowdy Herrington (fajn Road House) sice neustál přestup do první ligy, ale atmosféru má film slušnou (viz. hned první scéna s dálkově ovládaným modýlkem policejního auta pod úvodními titulky), obsazení prvotřídní a vyšla i většina akčních scén a pár hlášek. A i když si u toho dnes už uvědomuju, jak chabé to je, pořád mě to baví. Zkrátka podobný případ jako Barva noci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důkaz o tom, že dříve než ve městě, měla Sarah Jessica Parker sex v hausbótu.. Ve všech aspektech čirá průměrnost, kterou drží nad pittsburskými vodami jen charismatická říční krysa s ortézou zvaná Willis a opilec Sizemore. Od vyšší ligy kriminálních thrillerů to zůstalo opravdu Na dostřel, ale myšleno rakety dlouhého doletu.. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama