Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž přepadne ženu, uškrtí ji a hodí do řeky Ohio. Pittsburská policie pak vyloví čtvrtou oběť škrtiče „Karkulky“. Tom s otcem, kapitánem Vincem Hardym, po dramatické honičce škrtiče dostihnou, ale při pokusu zastavit ho obě auta havarují. Škrtič uteče, Tom je zraněný a kapitán Hardy v přestřelce umírá. Z  jeho smrti je obviněný tulák Kesser, ale Tom v jeho vinu nevěří. Podle něho je Kesser jen obětním beránkem a na základě zjištěných skutečností Tom tvrdí, že jeho otce zastřelil policista. Děj pokračuje po pěti letech. Uzavřený a samotářský Tom bydlí na hausbótu a slouží u říční policie, kde má pověst odvážného muže, který má však slabost pro alkohol. Stále se nevyrovnal se smrtí svého otce a nevzdává pátrání po jeho vrahovi. Dostane nového parťáka, ale nelibě nese, že je to začátečník, a ještě k tomu žena. Musí však uznat, že Joan Christmanová je dobrá, spřátelí se a zanedlouho se jejich přátelství změní na lásku. V té době řeka zase vyplavuje jednu ženskou mrtvolu po druhé a John je přesvědčen, že jde o stejného pachatele, i když před lety vrah své oběti škrtil a teď je střílí. Dokonce je přesvědčen o tom, že mu vrah oběti schválně předkládá, aby je našel právě on… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tohle už jsem kdysi viděla, nepamatovala si z toho ani vteřinu a eště zapomněla hodnotit. Ale jo, je to celkem normální průměr s placatýma kozama a větším než malým množstvím Bruceových überdramatických pohledů (ale kdo by mu to mohl mít za zlý). Vyloženě nasrala snad jen scéna se SJP, která Bruceovi promlouvá do duše a odmítá vypadnout z baráku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Bruceom Willisom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom detektívovi, ktorý bol na stope veľmi nebezpečnému sériovému vrahovi mladých žien, ale nepodarilo sa mu ho dostať, miesto toho zomrel jeho otec a polícia dostala nepravého. A tak sa po dvoch rokoch živí ako riečny policajt, obete žien začínajú pribúdať, ale nikto mu neverí, že majú toho nepravého a pravý vrah stále vyčíňa. Spracovanie je celkom dobré, väčšinu času je dej nadmieru zaujímavý s dostatkom zaujímavých prvkov, pátranie po vrahovi je aj pomerne napínavé a veľkým plusom je aj výborná línia s obvinením detektívovho partnera, ktorý kvôli tomu radšej spáchal samovraždu a tak ho väčšina oddelenia neznáša, ale nanešťastie to skazí záverečná fáza, ktorá predstaví vraha a logika ide úplne preč. Najhoršie, čo sa v podobnom filme môže stať je práve to, čo sa stalo aj tu, keď sa vrah celý čas správa inteligentne a nikto ho nevie dostať a v závere je to obyčajný hlupák na úrovni tuctového druhotriedneho zločinca, ktorý môže maximálne vykrádať samoobsluhy. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je na tom dobre. Nájde sa tu niekoľko naháňačiek, hlavne výborná úvodná, ale aj nejaké to strieľanie. Najviac sa mi páči zneškodnenie zločincov na lodi. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis v type úlohy, ktorý mu ide najlepšie, takže sa postará o dostatok slušných hlášok a zábavných dialógov s detektívom, ktorý ho chce len ponížiť, Sarah Jessica Parker vo svojej asi jedinej znesiteľnej úlohe, ale aj tak je tu úplne zbytočná a viaceré dobre zahrané vedľajšie postavy ako Brion James, Tom Sizemore alebo Dennis Farina. Réžia a technická stránka sú pre potreby filmu úplne ideálne. Škoda, s väčšinou filmu som dosť spokojný, ale ten záver film zhadzuje. Horšie sa to už asi ani pokaziť nedalo. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 66%. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ano ano - asi někdy do roku 1995 byla Sídžej Párkr hezké děvče, to až potom se proměnila v monstrum s koní hlavou, jež si užívá sexu ve městě společně s dalšími feministickými klisnami...tento film jí ale sedl, dokonce to jiskření mezi ní a Brůsem bylo hodně reálné. Film nenabízí nic převratného ani revolučního, ale co jsem od kriminálky dostat chtěl, jsem dostal..................moje hodnocení = 6,,5 z 10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto si Bruce fakt mohol odpustiť. Ani akčný ( okrem úvodnej automobilovej naháňačky - ale to je to jediné dobré na tomto filme ) ani napínavý ( záverečné scény ) ani erotické ( vyprchaná posteľovka medzi Willisom a Parkerovou ). Bruceova kariéra mala vtedy dosť na mále. Siahnite radšej po Farbe noci, nieje to klenot, ale aspoň svojim spôsobom pobaví. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je jedno italský přísloví - nestrkej nos, kam nemáš." - "Já znám jedno irský - neřiď se italskýma příslovíma." Kterej kluk (a možná i nějaká ta holka) by nechtěl jako říční policajt křižovat celej den v motorovým člunu řeku se Sarah Jessicou Parker na palubě a po nocích ji klátit na svým hausbótu? Kdepak, tenhle film mě odkojil a tudíž je mi u zádě jeho strašně klišovitý a naivní scénář, režie, která to nedokáže zamaskovat ani ukočírovat herce a ještě zprasí závěrečnou honičku člunů, a taktně přejdu i nepříjemně kolísavý výkon Bruce Willise. Rowdy Herrington (fajn Road House) sice neustál přestup do první ligy, ale atmosféru má film slušnou (viz. hned první scéna s dálkově ovládaným modýlkem policejního auta pod úvodními titulky), obsazení prvotřídní a vyšla i většina akčních scén a pár hlášek. A i když si u toho dnes už uvědomuju, jak chabé to je, pořád mě to baví. Zkrátka podobný případ jako Barva noci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • V záběru, kdy jede Hardy (Bruce Willis) poprvé v motorovém člunu, je v odrazu jeho slunečních brýlích možné spatřit kameramana. (Timak)
  • Původní název filmu byl Three Rivers. (Matros)
  • Na přebalu VHS je uvedena glosa „Neměli ho pouštět na vodu, když nechtěli, aby dělal vlny.“ (Pepinec)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama