Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Michael Bosworth (Mickey Rourke) naléhavě hledá úkryt a díky svému šaramantnímu úsměvu se dostane do pěkného domu Nory a Tima Cornellových (Mimi Rogers a Anthony Hopkins) se dvěma dětmi. Zatímco Bosworth čeká na příjezd své krásné právničky (Kelly Lynch), jeho úsměv brzy vystřídá vražedný vztek a Cornellovi se zoufale snaží bránit. Rodině Cornellových začíná šokující noc hrůzy a chladnokrevné vraždy. Nakonec se rodina dostává do situace, která je rozdělí ... nebo spojí jako nikdy předtím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s průměrným Rourkem, Rogersovou a dalšími a od režiséra, který už je dávno mimo. Jediné co mu vydobylo tři hvězdičky, je Anthony (nejlepší herec vůbec), ke kterému jsem nekritický a kterého bych vydržel sledovat i ve větších blbostech. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Originál Desperate Hours, The s Bogartem jsem bohužel zatím neviděl. Tohle je ale skutečně značná, klišovitá slabota, kterou nezachraňují ani velká herecká jména. Minimálně pokus o několik noir prvků se Ciminovi upřít nedá, stejně mě však solidně zklamal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ciminův předposlední krok k profesní sebevraždě nezaslouží obdiv, ale ani opovržení. Co na tom, že Homeboy Mickey má chuť na pohár ze zlatých malin, agenti FBI působí dojmem, že studovali akademii spolu s Mahoneyem a konec koketuje se slabomyslností - blednoucí sir Hopkins se v rámci možností snaží, mezi plujícími mraky občas prosvitne napětí a režisérův s přírodou spjatý styl vizualizace umí upoutat pozornost. Asi však nebude sporu, že původní Wylerův film s Bogartem je sice stejný sport, ale úplně jiná liga. Vlastně se ani některým divákům nedivím, že už v asi pětadvacáté minutě zatoužili po tom, aby si doktor Lecter připravil středně propečený rourkebeef s opékanými bramborami a chřestovým saucem.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"Komentár" je čisto iba pre mňa, aby som nezabudol a vedel sa k tomu eventuálne vrátiť, tak v kľude môžeš teraz prestať čítať. --- Po dnešnej kompletnej obhliadke Ciminovej režisérskej filmografie, rozumej tvorcu, ktorého výpravy boli vždy opojné a ktorého práve oni samotné istým spôsobom nakoniec potopili a zničili, resp. teda snímka Nebeská brána, nakoľko na výpravy nedal dopustiť ani v jeho neskorších dielach, prišlo veľmi príjemné prekvapenie. --- Takmer 20 rokov dozadu, odhadujem 2003/2004, keď som mal krásnych 7/8 rokov, zostával som v škole po škole, v takzvanej družine, nakoľko mama pracovala do tretej poobednej a potom chodievala po mňa. Tieto dni nebývali len vždy v znamení hrania sa s kktinami, ale aj filmov. To, že som sa bál chodiť domov po tom, čo som videl dementov a dementorov vo Väzňovi z Azkabanu, a že keď sa deti začali rozprávať o Kruhu, radšej som ušiel a ani vidieť som ho nemusel, si necháme na inokedy. Raz som sa ale počas družiny zatúlal niekde po tých dlhých, šedých chodbách ku učiteľskému kabinetu, kde starší chalani sledovali, pravdepodobne na VHS kazete, nejaký (evidentne) akčný film. Netuším, či som tam bol dlho, alebo krátko, či som videl viac ako jednu scénu, alebo viac, v spomienke však pretrváva jedno/dvojsekundový "úryvok" scény, v ktorej mal muž alebo žena počas noci namierený červený laser na čelo (a následne bol popravený – nie som si úplne istý – a taktiež sa mi do toho plietli stromy a exteriér). Táto spomienka sa vynárala počas rokov viackrát, bez nejakej nádeje, že by som ten film na základe takéhoto biedneho opisu našiel. Takmer identická scéna sa nachádza vo vynikajúcom filme Bleskový muž, no počas sledovania neprišiel ten uspokojivý, uisťujúci pocit, že toto je ono. Sledujem si však dnes Ciminove Hodiny zúfalstva a celý čas s nejakým vnútorným pocitom, že toto mi je známe, táto štylizácia mi niečo hovorí. Potom prišlo finále, stromy, exteriér, noc, červené lasery... intenzívnosť pocitu sa zvyšovala. Po skončení scény prišla konkluzívna otázka samému sebe, či je toto fakt ono? Aj napriek zásadnému rozdielu, že tu boli lasery mierené na hruď, si môžem myslím s konečným pokojom na duši povedať, že toto je krista ono! A musel som si to nájsť sám a trvalo to len takmer dve dekády. Super... Aspoň som dočasne naplnený. (x) (2003) (24.7.2021) (7.1.2022) (20.6.2022) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller kromě nepřesvědčivých herců příliš mnoho nenabízí. Tváří se to slibně, ale jde jen o velmi předvídatelný thriller v podprůměrném provedení. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, byly to téměř dvě hodiny čirého zoufalství... před obrazovkou i na ní.. takovou přehlídku režisérské demence a herecké bezradnosti člověk zase tak často nevidí.. ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Pokud mám pocit, že hlavním kladem filmu byla skutečnost, že při jeho uvedení na Nova Cinema Anthonyho Hopkinse nedaboval Pavel Soukup, tak je cosi v nepořádku. V podstatě po všech stránkách se jedná i přes některé slušné momenty o nepříliš zdařilé dílo, filmařsky místy nudné a zkrátka takové... divné. Třetí hvězdička je za Hopkinse, jehož herectví byla pro tento film skoro škoda. Zřejmě jeden z nejslabších filmů, ve kterých se objevil - a že jsem jich s ním neviděl zrovna málo. Horší byl pro mě jen Freejack. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Michael Cimino natočil jeden dobrý film (Lovec Jelenů), se kterým vydržel ještě hodně dlouho. Tohle je další z chabých pokusů, kde se kamera motá kolem lidí, ale nepůsobí to cool. Kde hrají dva skvělí herci, ale tady rozhodně úžasní nejsou. Hudba si brouká své motivy, bubnují bubny, dostaneme se i k nečekaným táborákovým motivům, kdy se ve scénách Davida Morseho snaží režisér evokovat western. Zkrátka příšerný thriller plný klišé, nezajímavosti, ultratrapné agentky FBI a neuvěřitelně sračkoidního scénáře v prapodivně nelogickém tmavém filmu, kde by lehkomyslné záporáky zabila dřív i bába Tutovka. ()

Skip odpad!

všechny recenze uživatele

Nebyly to celkově sice hodiny, ale jen 105 minut, nicméně zoufalství to bylo. Je mi záhadou, jak se do tohohle propadáku dostal Anthony Hopkins. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Takový jména a přitom takový čirý zoufalství. Scénář je absolutní břečka a Cimino už měl dávno vykopaný režisérský hrob. Nezachrání to ani Mickey s Hopkinsem, jelikož script jim nedává moc prostoru z toho hovna vykřesat něco víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory znamenal definitivnu bodku za reziserskou karierou Michaela Cimina. Ono je ho kariera dostala vazne trhliny uz filmami ako Heaven´s Gate a Year of the Dragon /oba vazne prepadaky/, no a Desperate Hours bol uz ten slavny klinec do rakvy. Jednu hviezdu len kvoli Hopkinsovi, ktoreho mam stale rad. Ludia typu Rourke idu uplne mimo mna ...... 10 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hodiny zoufalství se naštěstí nekonaly. Úrověň thrilleru je opravdu namočena do slabšího období devadesátých let, Rourke i Hopkins jsou naprosto průměrní, dialogy místy směšné, ale je to koukatelné. V dnešní době by takový film těžko obstál, kor kdyby v něm hráli takoví borci, co se předvedli zde. David Morse i jeho parťák Elias Koteas na vedlejší role skvěle vybarvili tento filmek. Dobře zabitý večer. 60% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal -co to sakra je? Tvářilo se to jako naprosto nemastný film, který prohrává i s většinou podobně zameřené televizní tvorby. Od vniknutí do domu to jde ale dost nahoru a hlavně David Morse v roli polobezduchého a ukázkového hnusáka je chuťovka. Dál už to pak jde podle klasických kolejí, takže jsem byl spokojen. ()

Reklama

Reklama