Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Michael Bosworth (Mickey Rourke) naléhavě hledá úkryt a díky svému šaramantnímu úsměvu se dostane do pěkného domu Nory a Tima Cornellových (Mimi Rogers a Anthony Hopkins) se dvěma dětmi. Zatímco Bosworth čeká na příjezd své krásné právničky (Kelly Lynch), jeho úsměv brzy vystřídá vražedný vztek a Cornellovi se zoufale snaží bránit. Rodině Cornellových začíná šokující noc hrůzy a chladnokrevné vraždy. Nakonec se rodina dostává do situace, která je rozdělí ... nebo spojí jako nikdy předtím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Figu 

všechny recenze uživatele

Hodiny zoufalství se naštěstí nekonaly. Úrověň thrilleru je opravdu namočena do slabšího období devadesátých let, Rourke i Hopkins jsou naprosto průměrní, dialogy místy směšné, ale je to koukatelné. V dnešní době by takový film těžko obstál, kor kdyby v něm hráli takoví borci, co se předvedli zde. David Morse i jeho parťák Elias Koteas na vedlejší role skvěle vybarvili tento filmek. Dobře zabitý večer. 60% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Za tak debilní konec,by si měli páni autoři střelit do hnáty.Napínák byl spíše zoufalstvím a to i děj měl svoje dobré chvilky,které bohužel obstarávají Rourek a Hopkins svým kumštem.Jinak na tu dobu klasické řemeslo,které díky neschopnosti uspořádat děj,divák přetrpí i střílečku od FBI,která s rokem 90 si zahrává až moc bravurně a otevře oko vzápětí nad tím,jak Bosworth dopadne až na dno,tedy do trávy.50% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Originál Desperate Hours, The s Bogartem jsem bohužel zatím neviděl. Tohle je ale skutečně značná, klišovitá slabota, kterou nezachraňují ani velká herecká jména. Minimálně pokus o několik noir prvků se Ciminovi upřít nedá, stejně mě však solidně zklamal. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

V rámci podobných thrillerů je to dost slabota. Mikyho Rouru nepovažuju za dobrého herce, jen herce. Ale Antona Hopsinku považuju naopak za velmi dobrého herce. Ve výsledku tedy Roura hraje to, co vždy, a Hopsinka se musí sama degradovat, aby se to vyrovnalo. Škoda. Celý film je dost dobrý, celkem napínavý, ne úplně předvídatelný, ale konec je dost stupidní. Proto jen dvě *. Tento film rozhodně nepatří mezi skvosty podobného ražení, kde divák (já) si již od začátku oblíbím jednu postavu - záporák či klaďas - a pak jí fandím až do konce. Zde jsou jednotlivé postavy nemastné neslané. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V 80. letech začala kariéra Michaela Cimina uvadat. Po propadácích Heaven’s Gate, Year of the Dragon a The Sicilian přišel další propadák - Hodiny zoufalství. Zoufalé to bylo jen místy, a to díky hloupému scénáři, který má velké chyby...Nebýt Anthonyho Hopkinse, dal bych ještě nižší hodnocení. Rourke hraje násilnického idiota (skoro jako pokaždé), který zajme rodinu v jejich domě. Viděno na MGM. 2* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Utah a Colorado, predovšetkým však v meste Salt Lake City. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodný zostrih filmu režiséra bol údajne zmračený producentmi a zlým strihom, čo malo za následok veľa dier v deji. Dokazujú to aj fotosky, v ktorých sú scény neobjavujúce sa vo finálnom strihu. Pôvodný zostrih mal údajne 140 minút. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama