Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle skutečné události. 24. říjen, 1963. V dole v malém německém městečku Lengede se stane katastrofa. Ohromné množství podzemní vody zaplaví šachty a způsobí kolaps. 24 horníků zůstane uvězněno v odlehlé šachtě 60 metrů pod zemí. Specialisté i dobrovolníci se pouští do záchranných prací a čas plyne. Dny čekání, naděje a zoufalství. Po deseti dnech je 21 horníků oficiálně prohlášeno za mrtvé. Ale pak se stane zázrak! Podzemí vydá 11 horníků, kteří přežili! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Velice rozporuplné dílko.. Představa, že zůstanete zasypaní v hlubinách pod zemí, je víc než hrozná. Umím si představit i různé blouznění a pomatenost z nedostatku kyslíku, vody atd. Přesto si nejsem zcela jistý, zda je tento film hoden vyššího hodnocení, než je průměr ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Myslím že na německý TV film je to až moc dobré,byl sem mile překvapen!Film vypráví o skutečné události důlního neštěstí z roku 63 v malem německém městečku.Parta horníku zustane zasypána 60m pod zemí a spoléhá na pomoc svých zachránců.Po 10 dnech se konečně podaří provtrat díru do předpokládaného prostoru závalu a pomocí zvukových signálů spojit s horníky.Záchranáři nakonec 11 horníků vysvobodí což se rovná zázraku protože po 10 dnech pod zemí bez jidla je opravdové hrdinství.Nejvíce z celého filmu mě sral majitel dolu který horníky odepisoval a s vrchním záchranářem byl v neustálém sporu kvuli záchranářským pracem.Záleželo mu pouze na plnění plánu a peníze pro něj byly na 1. místě.Film opravdu stojí za to ()

Reklama

Reklama