Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amar, reportér celostátního rádia, jede do nebezpečného regionu natáčet rozhovor se separatisty a tamními obyvateli. Na jednom nádraží se však jeho cesty osudově zkříží s jednou tajemnou a záhadnou dívkou. (berg.12)

Recenze (23)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Sedm barev lásky - přitažlivost, zaslepení, vášeň, oddanost, úcta, posedlost, smrt. Jedno je jisté, na indických filmech se mi určitě líbí něco jiného než samotným Indům. Zádumčivá hudba a exotické prostředí Ladaku dodává příběhu i písním úžasnou atmosféru. Děj má spád a herecké výkony jsou solidní (dokonce i Shahrukh Khan se tu pokusil o trochu netradiční polohu). Škoda té trochu lacině vyhlížející kamery. Né, že by to nebyl typický Bollywood, dostane se i na takové perly, jako vážně míněný monolog "Láska je silnější než terorismus", ale rozhodně se Dil Se.. řadí spíš mezi ty méně typické kousky. A ten závěr, to je prostě bomba. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Rahmanov soundtrack mám doma už asi 9 rokov. Poznám ho naspamäť a je naozaj parádny. Tak som si konečne pozrela príbeh, ktorý ku nemu patrí. Na Bollywood celkom netradičný. Príbeh Amarovej lásky, ktorej nepriali okolnosti, na pozadí ktorej sa rieši vážna téma - terorizmus. Film mal aj slabé chvílky, ale kašlať na ne. Shahrukh bol miestami fantastický a každý song mal vo filme vlastný klip. Štvrtá * za muziku. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Začnem od konca, záver tohto filmu bol pre mňa asi najšokujúcejší a nejneočakávanejší aký som kedy videla. Aj keď z celého deja tento zmar bolo do značnej miery cítiť, fakt som až toto nečakala. Film mi utkvel v pamäti dvoma scénami a to tou záverečnou a videom k piesni Chaiyya Chaiyya, tá pieseň v sebe zosobňuje obrovskú dávku túžby po živote ktorú ja osobne cítim z celého filmu, aj keď nakoniec dopadne ako dopadne. Pre bežného diváka je tento kúsok nestráviteľný, je presýtený emóciami toho rázu, ktorý sa v západnej filmografii nevidí. SRK tu tol aj s Manishou skvelý, ona síce nie modelkovský typ, ale má v sebe určitú tragičnosť a osudovosť, ktorá tu bola absolútne na mieste. Prostredie kde sa natáčalo absolútne podčiarkovalo náladu a vzhľad filmu, výber bol dokonalý. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobře, je to plakátový film o tom, že terorismus je špatný. Souhlas. Ale, do jaké zasahující romance to dokázali zabalit? Dívka není divukrásná, vypadá trpce jako trnka, ale je nezapomenutelná. Muž působí zpočátku směšně se svou obsesí k dívce, kterou viděl jen pár minut. Není to zdánlivě láska, jen posedlost, jak tam někdo řekne. Ale pak přijde poušť. Ti dva jdou pouští, kde jejich vyhrocené city, osekané od společenského balastu, naplno propuknou. Bez keců, bez předstírání, jenom syrové emoce - skvěle zahráno a procítěno. Z téhle cesty už není návratu, je to absolutní odevzdání. A to pro oba, i když každý z nich se obětuje něčemu jinému. Až na konci se jejich směřování protne. Očekávatelným způsobem. I když jsem doufala v jiný konec, tak jiný než tenhle asi nemohl nastat. ___ Konec konců, je to jen plakátový film. A já se u něj málem rozbrečela. /můj komentář číslo 1 900/. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywood nebývá vždycky veselý a roztačený. Dil se...je film plný bolesti a zoufalství, ale také poetiky, opírající se hlavně o výtvarnou kameru Shantoshe Sivana. Atmosferických momentů je mnoho, ale osobně bych vyzdvihl především scénu s písní Dil se re, která dává vyniknout talentu režiséra i kameramana a samozřejmě také exotické kráse Manishy Koiraly. ______ Mrzí mne akorát velmi špatná kvalita obrazu. Film jsem viděl z originálního DVD, to je však očividně naskenované z poškozeného filmového pásu a bez jakéhokoli remasteru, vinou čehož je obraz neostrý, vybledlý a hlavně plný různých šrámů a škrábanců. Vydání v lepší kvalitě by si Dil se...i jeho diváci určitě zasloužili. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se tancovalo na jedoucím vlaku, ačkoliv vlak jel pomalu, tanečníci byli jištěni přivázáním ke Khanovi (on sám ale přivázán nebyl). (ČSFD)
  • Farrah Khan (nejde o příbuznost) měla v ruce bílou látku a když se blížil most nebo tunel, dala znamení, tanec se přerušil a herci se museli včas sklonit. (ČSFD)

Reklama

Reklama