Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Na Leelee se opravdu dá dívat klidně i skoro 2 hodiny, stejně jako na Trevora. Je pravda, že byl film často hodně okatý a průhledný, ale to psychické napětí, které člověk má i tak po celou dobu to zachraňuje. Mně se osobně moc líbil, a jelikož mě nepříjemně vydeptal, přidávám hvězdičku navíc - mnoho filmů na mě nemá takový efekt, jak bych uvítala, ale zde se to povedlo. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Príbeh je len zbierka klišé s očakávaným priebehom, remeselne na priemernej úrovni. Tempo je veľmi voľné, kým sa začne diať niečo podstatné trvá to neúnosne dlho. Konanie postáv často odporuje zdravému rozumu (to platí najmä o Skarsgardovej postave). Ku koncu sa to ako-tak rozbehne, ale už je príliš neskoro a výsledný dojem to nezachráni. Zľahka podpriemerný thriller, ktorý rýchlo vyšumí z hlavy. 5-/10 ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Glassovi mají skleněný dům a do něj si vezmou sousedovic děti, jejichž rodiče tragicky zahynuli. K dětem dostanou přídavkem na správku 4 miliony. A jak to tak chodí, Glassovic nejsou tak báječní lidé, jak si rodiče dětí původně mysleli, když je určili jako případné poručníky. Potenciál filmu byl určitě větší, i s tím krásným barákem si mohli tvůrci vyhrát líp, takhle se stal jen prázdnou kulisou. Vše je schématické a jasně dané. Ale jako kulisa, nebo po dlouhém dni docela slušná podívaná. Bravurní komentář: Enšpígl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na tému „stratili rodičov a keď sa presťahujú, zažijú kopec samých super vecí“ mám radšej THE NEW KIDS od Seana S. Cunninghama. Ale ani táto psychologickejšie ladená variácia na otrepanú tému nie je najhoršia. Situáciu zachraňuje atmosférická výprava/kamera, režisér snažiaci sa ukázať, že k napínavému filmu nepotrebujete dobrý scenár a zaujímavý kasting v čele s Leelee Sobieskiovou a úchylným pedofilom Stellanom Skarsgårdom (to si len tak plávate v nočnom bazéne - a zrazu...). Solídny triler s hŕstkou hitchcockovských scén. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průměrný film, který naprosto zapadá mezi televizní thrillerovou produkci na komerčních televizích. Dost mě překvapuje, když teď zjišťuji, že to šlo i v kinech. Každopádně já ale tento typ thrilerů hodně můžu, a proto jsem se rozhodně nenudil. Nevím, čím to je, ale Leelee Sobieski mi nějak není sympatická, i když rozhodně hraje dobře. Víc mě zaujal Stellan Skarsgard krásnou slizkostí svojí role. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • V závěru filmu, když se Ruby (Leelee Sobieski) a Rhett (Trevor Morgan) vezou policejním autem, sedí ve Fordu Crown Victoria, modelový rok 2000. Když však ale auto zastaví a policista jde zkontrolovat automobilovou nehodu, je možné poznat, že se jedná o Ford Crown Victoria, modelový rok 1995 s jinou přední maskou. (LUCIM)
  • Tvůrci se rozhodli do hlavních rolí obsadit méně známé herce s tím, že když nemají diváci tváře nějak zařazené, jsou pak více překvapeni jejich jednáním. (duklak2)
  • Velmi důležitou roli v příběhu hraje dům, do nějž se děti ke svým novým opatrovníkům přestěhují. Režisér záměrně zvolil i paralelu mezi příjmením adoptivních rodičů (Glass = sklo) a prostředím, kde žijí - supermoderním proskleném domě americké smetánky, jenž se ale pro obě osiřelé děti stane domem hrůzy. (duklak2)

Reklama

Reklama