Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po sedmi letech, hodnocení ponechávám tam, kde už roky je a pouze přidávám komentář.. Stellan Skarsgård je zcela jednoznačně hereckým tahounem příběhu osiřelých sourozenců a v roli vágního opatrovníka ohromný.. Leelee Sobieski to zvládla s ohledem na svůj věk a nepatrné zkušenosti velmi dobře.. Divákovi je od začátku jasné, že tu něco nehraje, jen přesně neví, co.. Místy lehce mrazivá atmosféra pomáhá, ale je jí málo, bohužel a rozklíčovat to jde příliš brzy.. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný thriller, který sice dávkuje napětí pozvolna, ale vzhledem k zajímavému prostředí, kde se příběh odehrává a hereckému obsazení, to vůbec není na škodu. Velkým překvapením byla hlavně Leelee Sobieski, která nejen, že je výbornou herečkou, ale, přesto, že není žádným typem modelky, je i nádhernou ženou a po celou dobu se na ní dobře kouká. Za zmínku stojí i vákon Skarsgarda, který je v pozici padoucha opravdu přesvědčivý. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o thriller s celkem pomalým spádem, není to vůbec špatné. Rozhodně jsem se po celou dobu nenudil. Přidal jsem si k tomu docela slušné výkony Lelie sobieské, diane Laneové a Stellana Skargarda, atraktivní prostředí a celkem slušně natočenou automobilovou honičku na závěr a vyšlo mi hodnocení **** ! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller o dvou sourozencích, kterým se zabijí rodiče a oni se s velkým majetkem dostávají do dobře situované rodiny svých poručníků. Jenže nic není tak, jak se zdá a oba poručníci skrývají několik tajemstvích. Odhalí je děti včas a zachrání svůj holý život (se čtyřmi miliony dolarů v bance)? Vynikající výkon Leelee Sobiesky i Skarsgarda slibuje napínavou podívanou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletka průhledná sice více, než onen úchvatný >skleněný< dům manželů Glassových, ale jinak myslím jde o poctivý >hw< thriller - coby rutinně standardní řemeslnou práci a neurážející herecké kreace, tradičně s poněkud za vlasy přitaženým dramatickým finále, kdy všichni padouši jako vždy zajdou zaslouženou odplatou a naši milí sourozenci konečně najdou klid-mír-štěstí-lásku u toho hodného strýce, co na ně desetiletí sral. (Hm, škoda že nebyl třeba pedofil, dočkali bychom se poctivého a napínavého pokračování... ;-) - - - P.S. Původně jsem tomuhle filmu dal (po shlédnutí v televizi) jen dvě hvězdičky, leč musím uznat, že na dvd s originálním zvukem (bez impotentního českého dabingu) a formátem obrazu 2,35:1 je to úplně jiné kafe. Tady si člověk uvědomí třeba i tu docela dobrou práci kamery v širokoúhlých záběrech interiérů domu (ale i třeba snímání krajiny - např. jízdy po silnicích - v okolí Malibu), kterou televizácký ořez samozřejmě naprosto degraduje. Takže resumé: Ano, tohle je ten typický >dobrý tříhvězdičkový< americký film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Velmi důležitou roli v příběhu hraje dům, do nějž se děti ke svým novým opatrovníkům přestěhují. Režisér záměrně zvolil i paralelu mezi příjmením adoptivních rodičů (Glass = sklo) a prostředím, kde žijí - supermoderním proskleném domě americké smetánky, jenž se ale pro obě osiřelé děti stane domem hrůzy. (duklak2)
  • Hlavní roli zpupné teenagerky Ruby svěřili Leelee Sobieski, která do role vnesla i vlastní zkušenost: „Mám jedenáctiletého bratra Robbieho a naše vztahy zase nejsou o moc odlišnější než vztahy, které mají ve filmu Ruby a Rhett. Můžete své bratry zbožňovat, mohou vás štvát, ale když jste vystaveni určité životní zkoušce, víte, že se o ně musíte postarat." Scénář pochází z dílny scenáristy Wesleyho Stricka, který spolupracoval na scénáři k legendárnímu Scorseseho Mysu hrůzy. Tvrdí, že jej námět napadl ve spánku, ale přiznává, že ten sen byl spíš noční můra. „Jednou ráno jsem vstal a v hlavě jsem měl ten příběh." Nepopírá i určitou inspiraci vlastním životem, protože se svou ženou dlouze diskutoval, komu by zanechali děti v případě, že by se jim něco stalo. (duklak2)
  • V závěru filmu, když se Ruby (Leelee Sobieski) a Rhett (Trevor Morgan) vezou policejním autem, sedí ve Fordu Crown Victoria, modelový rok 2000. Když však ale auto zastaví a policista jde zkontrolovat automobilovou nehodu, je možné poznat, že se jedná o Ford Crown Victoria, modelový rok 1995 s jinou přední maskou. (LUCIM)

Reklama

Reklama