Reklama

Reklama

Clara Shellerová

(seriál)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Šesťdielny seriál o tom, aké zložité je nájsť pravú lásku. Clara Shellerová je takmer tridsaťročná Parížanka - novinárka. Je nevyspytateľná, bláznivá, často sa dostáva do komplikovaných situácií. Okrem toho, že ju mnohí ľudia nechápu, býva v spoločnej domácnosti so svojím priateľom Jeanom-Phillipeom. Lenže - Jean-Phillipe je gay. J.P. však nemá odvahu povedať pravdu o svojej sexuálnej orientácii rodičom, a tak Clara verne hrá pred rodičmi jeho priateľku. Po čom však v živote najviac túži, je muž, o ktorého sa bude môcť naozaj oprieť, ktorý ju bude brať takú, aká je, so všetkými jej kladmi i zápormi. Ibaže nájsť toho pravého nie je až také ľahké...
„Volám sa Clara Shellerová. Čoskoro budem mať tridsať a pracujem v Paríži ako novinárka pre jeden ženský magazín. Tak ako každé dievča, aj mne rodičia hovorili príbeh o okúzľujúcom princovi na bielom koni. Som presvedčená, že aj ja môžem svoj uponáhľaný život premeniť na rozprávku. Môj najlepší priateľ Jean Pierre a ja bývame spoločne v jednom byte. Ba čo viac, zdieľame aj spoločné radosti a starosti. Najväčšou z nich je náš spoločný osud. Obaja totiž netrpezlivo hľadáme spriaznenú dušu. Sme ako dvaja akrobati snažiaci sa prejsť po napnutom lane kdesi vo výške z jednej strany na druhú. Zaľúbim sa, Jean Pierre tiež, niekedy v rovnaký čas, niekedy spoločne a niekedy do tej istej osoby. Naša honba za láskou nás niekedy privádza do šialených situácií. Napriek všetkému, Jean Pierre a ja sme už roky hnaní našou spoločnou vášňou: nepremeškať lásku svojho života...“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Výborný francouzský seriál á la Sex and the city a Ally Mcbeal, avšak po evropsku. Bohužel seriál má pouze 6 částí, ale připravuje se i druhá řada, ve které však nebude hrát hl představitelka Clary Mélanie Doutey- ta z pracovních důvodů musela part v pokračování odříci:-( ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jenom pár dílů a po dalších si klidně nasypu popel na hlavu a fouknu další hvězdu, protože mě to baví, ale háček je v tom, že i nervuje. Například scénář - skvěle napsaný postavy, z jejichž úst padaj chvílema věty hodný vytesání do náhrobku a jinde je to Román pro ženy futrál. Krásný herečce v roli Clary zas ubírá to, že se prakticky permanentně chová jako sobecký hovádko, ale protože občas odzbrojí zábleskem roztomilosti a rozumu, beru jí zas na milost a je to jak na houpačce. V klidu a pohodě je spolubydlící - homosexuál, kterej je pěknej a milej, akorát je to trouba, co si od ní nechá všechno líbit a ještě jí peče čokoládovou buchtu, když má depku, místo aby šel k volbám, a kromě toho někdy neví, na kterou vlastně stranu - teď myslim v sexuální orientaci. A neni zdaleka sám, takže se šaltuje častejc, než aby to nebylo na pováženou a to je bodík dolu. Jinak jsem si smlsla na kýčovitejch záběrech interiérů, hadříků a hlavně Paříže a to je zas bodík nahoru, no prostě počkám a uvidim, kam se "Clara Sheller" zhoupne. ()

Reklama

Tanulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle šestidílný seriál mě dost bavil, našla jsem jen jeden jediný problém..nebavil mě poslední díl...respektive, po šestém díle jsem čekala co bude v sedmém a ono - kde nic tu nic. Že je na světě snad i druhá série je fajn, ale bez obsazení, které bylo tady brilantní se mi do něj nechce. Přesto hodnotím vysoce, protože by mě nenapadlo, že i frantíci umí vytvořit něco takhle chytlavého. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Velice milý francouzský mini-seriál, který obsahuje celkem nečekaný (ale přitom naprosto skvělý) závěr. Mluvím teď samozřejmě o první sérii - do té druhé se mi kvůli výměně hereckého obsazení zatím moc nechce (pokračování bez Mélanie Doutey a bez Frédérica "Émiliena" Diefenthala?!?), takže uvidím časem. P.S.: Gayové to asi vážně nemají lehké...:-) ()

Galerie (94)

Zajímavosti (1)

  • V druhé sérii vystřídala Mélanie Doutey v titulní roli Zoé Félix. (claudel)

Reklama

Reklama