Reklama

Reklama

Wazir

  • Indie वज़ीर (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Obraz šťastnej a dokonalej rodiny policajného dôstojníka Daanish Aliho (Farhan Akhtar) rozbije na kúsky nešťastná tragédia, ktorá ho navyše oddelí od jeho ženy. Trpiaceho bolesťou a žiaľom ho osud zavedie k mužovi pripútanému na invalidný vozík – k starému učiteľovi a majstrovi v šachu menom Omkarnath Dhar (Amitabh Bachchan), ktorého život i duša sú rovnako poznamenané osobnou tragédiou. Dvaja muži úplne rozličných pováh sa rozhodnú, že si navzájom pomôžu v najväčšej šachovej bitke ich životov. Avšak zatiaľ čo obaja sú len pešiakmi v tejto hre, ich tajomným oponentom číhajúcim v tme a pripraveným na smrteľný ''šach-mat'' je samotný kráľ. (sochoking)

(více)

Recenze (9)

Vavča 

všechny recenze uživatele

I přes netypický úvod, zajímavý detektivní thriller o policistovi, který se snaží odhalit pravdu v nejvyšších patrech indické politiky. Farhan Akhtar mi do role traumatizovaného rodiče, nekompromisního poldy sedl, navíc filmu šéfuje jako šachista Amitabh Bachchan. Ve vedlejší roli krásná Aditi Rao Hydari, mihne se tady John Abraham, roli démonického záporáka zastal skvěle Neil Nitin Mukesh, takže herecky je na co koukat. Akce rozhodně nadupaná, ale největší devizou filmu je určitě příběh, postupné odhalování děje. Svěží akční jednohubka, která na čtyři hvězdy dosáhne s lehkostí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne Wazir nenadchol tak, ako zvyšok hodnotiacich. Podľa mňa to bola totálna chujovina so záverečným rozuzlením, ktoré vás len utvrdilo v tom, že to je totálna chujovina. A samozrejme strata času! Bonusom filmu sú tiež kvalitné herecké výkony s ''umelými'' slzami kde to len šlo a zdá sa, že spolu s ''logickými'' situáciami sa Indoši doťahujú pomaly už na Korejcov. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, hudba, herci se přehánějí ve výkonech (vede beznohý Amitabh), ale všechno nadarmo, když scénář napsal šílenec, který neudrží myšlenku, nedokáže ji rozvinout. Kromě do nebeřvoucích nelogičností je obrovskou hrůzou tohoto filmu jeho skokovost. Prostě se věci najednou stanou, nijak se k nim nedospěje. _____ Hlavní zoufalý hrdina nechce nikoho vidět, nic slyšet a najednou - bum - je největším kamarádem zmrzačeného učitele šachu a dělá pro něj první poslední. Na sebevražednou misi potřebuje spojence a najednou - zase jako blesk z čistého nebe - mu chlapík, který se před tím v ději jen mihnul, řekne: "Jdu do toho, dlužím ti za svůj život." - Jak? Proč? - na to je zbytečno se ptát. S hrdiny, kteří skutečně působí spíš jako šachové figurky, kterými někdo hýbá, aniž by samy někam logicky dospěly, se nedá vůbec sžít, takže dramatické scény působí nechtěně směšně. ____ Jinak je také snímek potvrzením obvyklého obrázku z indických filmů, totiž, že jejich policie je úplně neschopná, když si hlavní hrdina vezme na nebezpečnou sledovačku malou dcerku a pak ještě kompletně zmaří celou misi. ___ Ve zkratce: snímek je o neschopném policistovi, zneužitém přátelství a o tom, že Kašmířanům Indové prostě nevěří. ___ P. S. Chtěla jsem dát jen jednu hvězdu, ale za v titulcích zpívanou písničku - Amitabh a Farhan - jsem to zvedla na dvě. Ta se opravdu povedla a Amitabh má překrásný hlas. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomuhle filmu i víc ale nedám a proč, protože serou svůj tanec a zpěv všude a tady mi to vůbec nesedlo a v některých scénach se to ani nehodilo, samotný děj začal smutně a po pár minutach bylo po pomstě a film přestal nabízet něco víc a na samotném konci už tuhle zamotanou věc nešlo rozmotat bohužel ale musím uznat že se snažily hodně být na vrcholu filmového průmyslu, chválim obrovskou snahu která šla vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Amitabh Bachchan má rozhodně lepší filmy, ale i tady dokazuje, jak je schopným hercem, i když jsem měl pocit, že ten vozíček je zde v podstatě hlavně proto, aby mohl dokázat, že zvládne i takovou roli. Není to ale zbytečně melodramatické, naopak, je to akční a místy i celkem drsné. Ke konci to dobře graduje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, dosť dobré! Tak toto celkom milo prekvapilo, keďže spočiatku som mal o tom dosť zmiešané pocity, obzvlášť keď sa dopredu prebíjala tá akčná esencia, ktorú ja vôbec nemusím. Ale postupom času sa príbeh menil na fascinujúcu hru na mačku a myš, a tá symbolická metafora so šachom ťahala celý film výrazne vpred. Bolesť po strate dcér spojila dvoch mužov v boji proti spoločnému nepriateľovi. Po celý čas sa tu vyskytovali rôzne mysteriózne impulzy, ktoré boli napokon aj finálnou pointou celého deju. Vynikajúci scenár, kvalitné herecké obsadenie, a čo ma veľmi tešilo, tak kopu symbolizmu a metaforických odkazov. Jediné, čo mi prekážalo, boli tie akčné scény, ale napriek tomu, zaokrúhľujem na 5*. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Skvelé, naozaj skvelé. Nečakala som to o zo väčšie moje prekvapenie. Farhan bol absolútne úžasný, Amitabh ma ako vždy až tak nenadchol, ale inak tento film nemal chybu, škoda že titulky boli bez piesní, kde vlastne všetok smútok, šťastie lásku vyjadrovali v nich. Skvelé, napriek ak čnosti má film veľkú poetiku a zvláštny smútok. Naozaj skvelý film. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Fajnový akčný thriller s výbornými hercami (a tu si hlavná dvojka na moje potešenie vymenila svoje klasické polohy... Farhan hrá neštandardne staticky a Amitabh naopak zbesilo), výdatnou prehľadnou akciou, rafinovanými dialógmi a zopár nekompromisnými zvratmi. Avšak ten úplne posledný bol už asi trocha moc. Ale zvuky a farby to držia nad štandardom. Dobrý film... + ten záverečný song... ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Takový drama příběh o policistovi , tak nějak po indicku . Snad dobrý námět , leč něco tomu chybělo . Závěr vcelku zajímavý a padouch byl potrestán . Ovšem na indický počin to nebylo nejhorší . Namaste . ()

Reklama

Reklama