Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu z pera Maria Puza (Kmotr). Příběh legendárního šéfa mafie, Salvatore Giuliana (Christopher Lambert), který se ve 40.letech minulého století snažil osvobodit Sicílii z italské nadvlády a udělat z ní plnohodnotný stát patřící pod USA. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film by lnatočen v roce 1987.Kdo je zvyklý na různý cirkus - létající auta a pod. ten v tom nenajde nic zajímavého.Ale mě dostala autentická atmosféra,kostýmy a výkony herců.I na malém jevišti se dá zahrát velké divadlo.Příběh italského Jánošíka.Bohatým bral a chudým dával.Celkově je takový belmonďácký ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co nečetli knižní předlohu, je tento film zejména na začátku a na konci hodně nepřívětivý. Knížka je navíc asi 100x lepší než film. Zklamání se u mě dostavilo hned na začátku, když jsem zjistil, že 18-letého Giuliana hraje 30-letý herec. Dramatické momenty, při kterých jsem byl u knížky napnutý jak struna, mě u filmu nechávaly chladným. Mafiánské drama se postupně mění na romantický film. Tady se prostě něco nepovedlo.. Natočené je to sice dobře, ale je to jen řemeslně odvedená práce. Jo kdyby to režíroval Francis Ford Capolla, tak by to bylo asi o něčem jiném.. ()

Reklama

vander19 odpad!

všechny recenze uživatele

Sicílčan od Maria Puza je moja najoblúbenejšia kniha. Som sa aj čudoval, že sa ku tomuto veľkolepému dielu, ktoré som prečítal asi 12 krát nikto poriadne postavil. Viem o prvotnom pokuse zo 60. rokov a tak som bol zvedavý aj na túto "modernejšiu časť". Už na úvod ma trochu prekvapilo tak nízke hodnotenie. Veď predsa Puzovova predchádzajúca predloha pre film je pre mňa to najlepšie čo som kedy videl (Godfather). Lenže to čo tu predviedli autori, nemá nič spoločné s fantastickou knihou. Je to príšerne imbecilné a tvorcovia zrejme knihu len stručne prelistovali. Už z úvodu ma prekvapilo ako jednoducho dokázali popreskakovať podstatné veci zo začiatku knihy. Ale to by až taký prúser nebol. Ale to, ako si dokázali povymýšlať nezmyselné imbecility už som prekonať a predýchať nemohol. Z Turihu Giuliana spravili naprostého idiota. Ten, kto písal tento scénár + Cimino mi naprosto dokázali, že sú fantastický v tom ako dojebať niečo geniálne. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Au, to bolí! Doslova zprznit brilantní předlohu Maria Puza a natočit tak pitomý film... Na Christophera Lamberta bych nejraději vzal luparu a tyhle denaro sporco, které si za Siciliána vydělal, bych mu draze spočítal. Jen vetchý stařec mdlého rozumu obsadí do role dospívajícího Salvatora Giuliana bodrého Američana s třemi křížky na krku. Sakra, četl vůbec někdo z autorů filmu Puzův román? :-( ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mafiánsky film podľa knihy Maria Puza? To musí byť pecka, proste musí, no nie? No nie. Aj keď ťažko sa mi to hodnotí objektívne, lebo aj u tých dobre hodnotených Ciminových filmoch som zomieral od nudy. A behom tohto filmu som zomrel zakaždým, keď som ho videl. Asi trikrát som to skúšal, lebo proste Lambert v tej jeho klasickej rošťáckej polohe a mafiánska tématika. Ale vôbec to nemá mafiánsku atmosféru. Pôsobí to jak keby sa na mafiánov hrali nejakí nevzdelaní vidláci. K tomu to má aj otravnú politickú líniu a neskutočne pomalé tempo. Proste nie, nebaví ma to aj keď som si to strašne prial. Holt, tak ostanem naďalej pri Kmotrovi. To je klasika. 5/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel na Sicílii, konkrétně ve městečku Sutera, a v Římě ve filmovém studiu Cinecittà Studios. (GASTON73)
  • Po dokončení natáčení se Michael Cimino odebral do střižny a začal stříhat. O svém postupu při střihu neinformoval, dokud nedodal 150minutový sestřih filmu a neprohlásil, že je hotov. Podle smlouvy s producenty měl Cimino právo na finální střih, pokud film nepřesáhl 120 minut. Cimino trval na tom, že žádné další škrty již nemohou být provedeny, a naléhal na producenty Begalmana a McNalla, aby předložili současnou verzi společnosti 20th Century Fox, americkému distributorovi filmu. Před zhlédnutím filmu řeklo vedení Foxu producentům, že film je tak dlouhý, že omezuje počet představení, která mohou kina každý den uvést. Film musel být zkrácen, jinak ho společnost Fox neuvede. Cimino se vztekal, že stříhal šest měsíců a už není co vystřihovat. Producenti reagovali, že musí existovat způsob. O několik dní později Cimino dodal novou verzi filmu, ve které byly všechny akční scény vystřiženy. „Ve scénáři po velké svatební scéně v horách následuje útok na svatebčany,“ napsal McNall. „V tom, co jsme viděli, po svatbě následovala scéna v nemocnici, kde si všichni lidé v pěkných šatech léčili zranění. Přestřelku prostě vystřihl.“ Begelman nečekal, až film skončí, aby se chopil telefonu, a okamžitě zavolal Ciminovi. Cimino mu řekl, že jeho smlouva mu dovoluje finální střih ve 120minutovém filmu a to, co jim dal, podmínku splňuje. Později byla verze „Directors Cut“ o délce 2 hodiny a 26 minut vydána. (mac000)

Reklama

Reklama