Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Ježíš producenta Johna Heymana je nejpřekládanějším filmem v historii kinematografie. Film byl doposud nadabován do více než 1000 jazyků.

Kdo je vlastně Ježíš? John Heyman strávil devět let vytvářením prostředí Palestiny prvního století, aby mohl natočit film o jedinečném životě Krista, který zásadně ovlivnil celou lidskou historii. Toto dílo, natočené podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu, je realistické a historicky věrné. Filmovalo se přímo v Izraeli, na místech popsaných v Bibli. 45 herců a více než 5000 komparzistů bylo vybráno z oblasti Středního Východu. Týmy specialistů velmi důkladně studovaly dobové oblečení, architekturu, zvyky a jídla. (ing.man)

(více)

Recenze (44)

Morholt 

všechny recenze uživatele

"......podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu....." Už sama tato věta je pro nevěřícího psa, jako jsem třeba já, určující. Z mého pohledu se jedná o prachobyčejnou křesťanskou propagandu, která nemá čím zaujmout a zobrazuje Ježíše bez jakékoliv kontroverze a samozřejmě opředeného svou božskou mytologií. Film točený křesťany a pro křesťany. Ateista, muslim a další si z toho nic moc vzít nemohou. 10% ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již mnohokrát a stále znovu se k němu vracím. Prostředí je věrohodné a venkovní pozadí pěkné. Interiéry jsou chabě, stejně jako herecké výkony, obrovsky chabé. Přesto přese všechno, neznám asi věrnější zachování biblických textů ve filmu. Což je podstata filmu. Parádní převedení biblického textu do zvukové stopy a takřka i na plátno konce 70. let. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka k pohledání. O obsahu se samozřejmě vyjadřovat nemusím, co byla hrůza sama o sobě. Spíš mě zaráželo to neskutečně amatérské zpracování, které už hraničilo s céčkovým filmem. Kamerové prostřihy z moře/z pevniny, kdy na jednom záběru je moře klidné a na druhém se zvedají metrové vlny atd. atd. Ztělesněné peklo. 10% ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Hodnotit "technickou" stránku, byly by to z mé strany tak dvě, tři hvězdičky. Ten film by byl bez poselství které nese hodně slabej. Ale to poselství je síla , které i leckdo neodolal. Před lety když to zde hodně hodně chodilo a předatavení bylo zdarma, dělal jsem na jednom pořadatele. Mnoho lidí se tenkrát modlilo závěrečnou modlitbu. Já už ono "setkání z Ježíšem" prožil před tím. A byla a dodnes je to paráda která stála za to. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Tento snímek asi dobře splňuje to, kvůli čemu je propagován - nejširší mase nejrozmanitějších vrstev diváků ze všech kultur a národností přiblížit život a smrt Ježíše Krista. Film se promítal a promítá ve spoustě zemí většinou za dobrovolné vstupné a pod veřejnými doporučeními, takže jej viděly i vrstvy diváků, kteří jinak na nic jiného do kina nechodí (nemůžou si to dovolit) a v takových koutech světa, kde ani (jiné) filmy skoro neznají. A právě pro takové musí být film srozumitelný, s tímto záměrem byl zpracovaný. Tudíž nezasvěceným může přinést kdejaká nevídaná poznání. Ovšem ti, kteří už něco málo o jakémsi Ježíšovi vědí, se zde nedozví vůbec nic nového ani zajímavého, díky čemu by získali dojem, že je film něčím obohatil, kromě toho, že se mohli skoro dvě hodiny ohřát v kině zadara, nebo za dobrovolnou částku, která by měla dílem putovat na ušlechtilé účely. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl předabován do 1 112 jazyků a vysílán ve všech státech světa. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)
  • Když v dodatku filmu citují Ježíšova slova, citují z evangelia podle Matouše a Jana. Dále citují Bibli z  listu Římanům a ze Zjevení Janova. Film je však zakončen citací z listu Židům, odkazující na starozákonní 5. knihu Mojžíšovu. (Kuny27)
  • Film je inspirován jedním ze čtyř vyprávění Evangelia Bible, konkrétně Evangeliem podle Lukáše. (Kuny27)

Reklama

Reklama