Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Ježíš producenta Johna Heymana je nejpřekládanějším filmem v historii kinematografie. Film byl doposud nadabován do více než 1000 jazyků.

Kdo je vlastně Ježíš? John Heyman strávil devět let vytvářením prostředí Palestiny prvního století, aby mohl natočit film o jedinečném životě Krista, který zásadně ovlivnil celou lidskou historii. Toto dílo, natočené podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu, je realistické a historicky věrné. Filmovalo se přímo v Izraeli, na místech popsaných v Bibli. 45 herců a více než 5000 komparzistů bylo vybráno z oblasti Středního Východu. Týmy specialistů velmi důkladně studovaly dobové oblečení, architekturu, zvyky a jídla. (ing.man)

(více)

Recenze (44)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mám v živé paměti, kterak mě coby hocha školou povinného tento film v roce 1990 oslovil. Po jeho skončení jsem se ke Kristu modlil, aby mě odnaučil hlasitému krkání, značnému to mému neduhu, ale záhy jsem zjistil, že se to budu muset odnaučit sám, a tak jsem na Ježíška i jeho pěkný propagandistický filmeček zapomněl. Pokud chcete zahořet láskou k vypečenému božímu synáčkovi a nevadí vám tak trochu "sektářská" atmosféra kolem filmu, je tenhle snímek ideální. Pokud chcete dosáhnout duchovního osvícení, přečtete si radějí Písmo Francois Cavanny. S heslem: řiť a smích léčí, to je ověřené, se loučím... A pane bože, když dám tři hvězdy, půjdu za odměnu do nebe??? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení skúsim úplne opomenúť religioznu stránku tohto diela a zhrniem to z pohľadu filmového fanúšika. Jedná sa o zdĺhavé, pomerne verné, sfilmovanie evanjelia Sv. Lukáša, ktoré je súčasťou kresťanskej Biblie. Forma, ktorou je to celé podané, mi prišla silne propagandistická, skoro až sektárska. Pri sledovaní tohto filmu som narazil na výborne volené lokácie, nevyrovnané herecké výkony, dobrú prácu s kamerou, lacný rozprávačský doprovod, zopár silných scén... Klad strieda zápor, ale také slabšie tri hviezdičky to znesie. *** ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Bůh mi odpusť, ale trpěl jsem. Ó Bože, a jak. Ze začátku jsem se musel smát, jelikož herecky všichni ti lidičkové spadali někam k výkonu ve školní besídce, pak jsme ale vyrostli a vyrazli do světa, takže bylo o něco líp. Ale přesto, nevím Bože, jestlis to byl ty, kdo do toho pořád odněkud kafral, ale byls nesmírně (a proč to nenapsat ještě jednou), opravdu nesmírně protivný .. skoro jsem měl pocit, jako by ta story měla původně stopáž dvacetidílného seriálu, ale někdo to razantně prostříhal, tak proto ten dovysvětlující hlas z hůry. No, jednu hvězdičku, abych si to nahoře nepo.. ehm, vy víte ;-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento film nám kdysi na originální VHS donesl jeden katolík ve snaze obrátit nás na víru. Jako větší dítě mne snímek zaujal. O několik let později jsem byl šokován Gibsonovým zpracováním Umučení. Nyní, po mnoha letech jsem si tento počin zopakoval a přestože ve svém závěru působí jako nějaká katolická agitka, mne bavil a zaujal. Nejsem nějak kovaný v Bibli, ale z toho, co znám, se jí poměrně držel a v lecčem odpovídal i tomu, co říkával Edgar Cayce. Představitel Ježíše je velmi sympatický a dobře nadabovaný Luďkem Munzarem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film trpící dvojím velkým neduhem. Především vznikl jako evangelizační nástroj, a proto je značně didaktický. S tím souvisí i to, že je natočen tak, aby oslovil co nejvíce lidí, a tudíž je také značně středoproudý. Logicky nejde o žádné filmařské veledílo. Přesto mé v sobě několik velice silných míst. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu snad není co dodávat. Je to celosvětově známá evangelizační verze přeložená do více než tisíce jazyků a jistě zasáhla už mnohá lidská srdce. Určitě také není 100% přesný, ale... prostě není co dodat? TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle těžko hodnotit. Natočeno z nadšení, ne pro herectví a filamřinu, natočeno jako posleství. Dobré je, že se to drží Bible i některých historických fakt. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"......podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu....." Už sama tato věta je pro nevěřícího psa, jako jsem třeba já, určující. Z mého pohledu se jedná o prachobyčejnou křesťanskou propagandu, která nemá čím zaujmout a zobrazuje Ježíše bez jakékoliv kontroverze a samozřejmě opředeného svou božskou mytologií. Film točený křesťany a pro křesťany. Ateista, muslim a další si z toho nic moc vzít nemohou. 10% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Statický, monotónny a režijne chabý prepis Ježišovho života. Sú to vlastne len biblické slová, podávané obrazmi bez akejkoľvek gradácie, alebo dramatičnosti. Dokonalá náboženská agitka. Bola to však pre mňa, ako filmového fanúšika, česť zhliadnuť ( pravdepodobne ) najsledovanejší ( 10.5 mld divákov k roku 2022 ) film v histórii kinematografie. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Oslava Krista... No jo, byl to machr a filozof. Některé hlášky byly dobré a moudré. Ale těchto reprodukcí Bible je už miliarda. Asi tak dobré na Velikonoční ráno pro ČT 2. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Tento film mne ovlivnil zásadně! Jeho shlédnutí v rámci středoškolské projekce odstartovalo mé obrácení... ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Tento snímek asi dobře splňuje to, kvůli čemu je propagován - nejširší mase nejrozmanitějších vrstev diváků ze všech kultur a národností přiblížit život a smrt Ježíše Krista. Film se promítal a promítá ve spoustě zemí většinou za dobrovolné vstupné a pod veřejnými doporučeními, takže jej viděly i vrstvy diváků, kteří jinak na nic jiného do kina nechodí (nemůžou si to dovolit) a v takových koutech světa, kde ani (jiné) filmy skoro neznají. A právě pro takové musí být film srozumitelný, s tímto záměrem byl zpracovaný. Tudíž nezasvěceným může přinést kdejaká nevídaná poznání. Ovšem ti, kteří už něco málo o jakémsi Ježíšovi vědí, se zde nedozví vůbec nic nového ani zajímavého, díky čemu by získali dojem, že je film něčím obohatil, kromě toho, že se mohli skoro dvě hodiny ohřát v kině zadara, nebo za dobrovolnou částku, která by měla dílem putovat na ušlechtilé účely. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Ježíš je sympaťák! Snímek, který popisuje Boha na zemi. Tak se to stalo. Jsem přesvědčený, že by se náboženství mělo více probírat a učit. Hlavně u nás v republice je obrovská neznalost křesťanství. Svět by bylo nádherné místo, kdyby se lidé obrátili k Bohu. Existenci ďábla bychom měli brát nesmírně vážně, protože popíráním jeho existence budeme zranitelnější jeho útokům. Zlo může kdykoliv svést každého z nás. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka k pohledání. O obsahu se samozřejmě vyjadřovat nemusím, co byla hrůza sama o sobě. Spíš mě zaráželo to neskutečně amatérské zpracování, které už hraničilo s céčkovým filmem. Kamerové prostřihy z moře/z pevniny, kdy na jednom záběru je moře klidné a na druhém se zvedají metrové vlny atd. atd. Ztělesněné peklo. 10% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na něčem takovém byli se školou v kině...netuším, jestli je to konkrétně tenhle film, ačkoliv podle plakátu zřejmě ano...boha jeho už to nechci nikdy vidět! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o žiadny biblický klenot, dokonca sa nebojím napísať, že ide po filmárskej stránke o podpriemerný snímok. Ktorý sa ale snaží verne zobraziť život Ježiša...no život...skôr jeho kázania, zázraky a predurčený osud. O osobnosti Ježiša sa divák nedozvie ani za piaď. Záver s netradičným kázaním rozprávača, ktorý lákal hriešne ovečky k pastierovi, znel skutočne prapodivne. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Hodnotit "technickou" stránku, byly by to z mé strany tak dvě, tři hvězdičky. Ten film by byl bez poselství které nese hodně slabej. Ale to poselství je síla , které i leckdo neodolal. Před lety když to zde hodně hodně chodilo a předatavení bylo zdarma, dělal jsem na jednom pořadatele. Mnoho lidí se tenkrát modlilo závěrečnou modlitbu. Já už ono "setkání z Ježíšem" prožil před tím. A byla a dodnes je to paráda která stála za to. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již mnohokrát a stále znovu se k němu vracím. Prostředí je věrohodné a venkovní pozadí pěkné. Interiéry jsou chabě, stejně jako herecké výkony, obrovsky chabé. Přesto přese všechno, neznám asi věrnější zachování biblických textů ve filmu. Což je podstata filmu. Parádní převedení biblického textu do zvukové stopy a takřka i na plátno konce 70. let. ()

Reklama

Reklama