Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohnuté osudy skutečného vůdce italských partyzánů Silvia Corbariho zachycuje klasický válečný film z roku 1970. Strhující příběh Corbariho se začal psát ve chvíli, kdy veřejně zastřelil svého bývalého přítele, jenž začal udávat fašistům. V kopcích severní Itálie poté zformoval mnohapočetnou skupinu partyzánů, kterým se v malé obci Tregnano dokonce podařilo vytvořit takzvanou „volnou zónu“, plně odtrženou od fašistických okupantů. Ale jak síla nacistů roste, začíná být jasné, že si Corbari a jeho skupina statečných bojovníků ukrojili příliš velké sousto. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie príliš zaujímavý príbeh z partizánskeho boja v Taliansku, ktorý zráža dole voiceover nejakej vedľajšej postavy, ktorý akoby bol čítaný z propagandistickej knihy, nekomentuje len dianie, ale aj myšlienky. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

To se divím, že tento film o italských soudružských hrdinech nebyl v době vzniku zařazen k pravidelnému sledování po bok sovětských skvostů. Asi stejně vadila ta Itálie. Zápory: do čeho se pro český trh pustila Řitka video to bylo v řiťce; celkové zpracování naivní až k smíchu, nebo spíš k pláči; přitom se jednalo o skutečné události /Silvio Corbari, 1923-1944/; otřesný dabing a doprovodný komentář; hudba. ()

Reklama

Reklama