Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu rodičů malého Geralta přijíždí starý zaklínač. Chce si odvést dítě, které mu je dávno určené z moci práva překvapení. Rodiče ale nechtějí vydat svého jedináčka. Otec se neúspěšně pokouší vzepřít a nešťastná matka posílá za odjíždějícím synem kletbu, že se nikdy nestane zaklínačem. Malý Geralt se dostává do horské tvrze Kaer Morhen, kde jsou již od nepaměti malí chlapci podrobováni mutacím, magickým zkouškám a školením, aby se nakonec přeměnili v zaklínače – kteří se svými schopnostmi odlišují od obyčejných smrtelníků. Většinou pouze jeden z pěti žáků vychází ze všech zkoušek vítězně. Bude Geralt jedním z nich? To je dvojnásobně nejisté, když kaplan Vesemir rozhodne, že chlapec nepodstoupí všechny dosud používané experimenty. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je jako ušitý pro přecitlivělé matky jako jsem já. Nicméně musím přehodit výhybku a zapomenout na to, v jakých podmínkách žiju já a uvědomit si, že je tohle fantasy odehrávající se v temném světě příšer, kde se s vámi žádný nemazlí. Tady vás v deseti předhodí vlkům a buď přežiješ nebo chcípneš a Tvá lebka ozdobí malou hromadu nepřeživších před Tebou. Přiznám se, že si nedokážu představit zfilmované knihy takového Ďuro Červenáka. Oproti němu je Sapkowského Zaklínač Večerníčkem na dobrou noc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli mě jako diváka měl úvod chytit za pačesy zájmu a už nepustit, moc se mu to nepovedlo. Celá ta veleslavná rada zaklínačů mi přijde jako naprosto neschopná sbírka zoufalců, kde si každý léčí nějaký mindrák, a už vůbec na mne nepůsobí jako mystická a tajemná rasa (odkud se vzala?), která pomáhá lidem (proč? Aby jim pak sebrala děti?) před příšerami (v tomto dílu dali do první scény sice nějakou chobotnici, ale když nevím, co kdo proč kde kdy nač, nějak mě to nebaví. Tak uvidíme, co přinesou další díly, zatím to vypadá velmi amatérsky a nemá to ani potřebnou atmosféru. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně prapodivný díl, u kterého bych se nedivil, kdyby naopak spoustu diváků spíš odradil, než nadchl ke sledování dalších dílů. Vzhledem k předloze, nebo obecně Zaklínačskému světu to působí až komicky. Kaer Morhen jako nějaké jeskyně jsou až ubohé, stejně tak až na vyjímky vyobrazení Zaklínačů a Elfů. Pokud tenhle díl neuvidíte, vesměs se nic nestane. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Geralt je zverený zaklínačom na Kaer Morhen na základe práva prekvapenia. Musí prejsť mutáciami aby sa z neho mohol stať zaklínač. Už ako malý si narobí kopu mocných nepriateľov. Prevedenie: Ako predchodca Netflixovej Gender paródie je to super a drží sa to Slovanskej ideológie. Škoda len že je to také spomalené a strašne sa to vlečie. V podstate sme sa za hodinu dozvedeli len to že z malého Geralta bude zaklínač aj napriek kliatbe jeho matky. 45% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod do příběhu o zaklínači. Dozvíte se o jeho odlišnosti a začnete pomalu chápat jeho způsob uvažování a schopnosti poradit si. Pokud někdo čekal akční odpal, pak je to kretén, který nečetl knihu. Vždyť zaklínač je hlavně drama a o tom, jak hlavní hrdina - Geralt - uvažuje. Nemůžu méně. Dávám 5* ()

Reklama

Reklama