Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geralt dospěl a současně s jinými kandidáty na zaklínače se školí v Kaer Morhen pod dozorem drsných učitelů – mistrů, kteří na něj pohlížejí s despektem a nevraživostí. Jeho filozofie boje se vzdaluje od dosavadní tradice zaklínačů: chytře využívá slabostí protivníka, zřídka přistoupí na otevřenou výměnu úderů. Školitelé ho nemají rádi a šikanují, proto musí podstoupit těžší zkoušky než druzí. Geralt inteligentně obchází nastražené pasti, což ještě více rozezlí zaklínačské mistry. Během zhoršujícího se zdravotního stavu kaplana Vesemira, získává silnější pozici v Kaer Morhen. Když na Geralta nepůsobí tresty a ponižování nepomáhají, začíná proti němu zaklínač Sorel připravovat spiknutí. Nic netušící Geralt se zamiluje do zaklínačky Adély. Ale jejich milostný vztah vlastně nedovoluje zaklínačský kodex. Přichází doba zkoušek, zakončující výuku v Kaer Morhen. Díky důmyslným intrikám Sorela musí Geralt podstoupit těžký souboj se slavným mistrem meče, Thornwaldem. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to by nemohla být atraktivní fantasy, aby do její temnoty nestrčili pro divákovo oko aspoň nějaké to prso a žhavý polibek. Líbí se mi, jak je to natočeno. Nic epického, přesto docela přitažlivého. A tím nemyslím onu nastrčenou Adélu se stromem, jabkem a zrádným hadem. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že si ve druhém díle seriál tolik protiřečil. Geralt je zatracován pro své emoce a lidské vlastnosti, ale starší zaklínači jsou při jeho pomlouvání emotivní jako málokterá uvřískaná baba. Velkým plusem je ale popis vzniku Geraltovy povahy a osobnosti, který v knihách tolik rozebírán není. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je ještě horší než první, a pokud to tady někdo se sledováním vzdal, tak se vůbec nedivím. Obecně jsou první dva díly dost k ničemu. Chápu snahu tvůrců tak nějak představit Geralta (první díl) a jeho osobnost (druhý díl), ale šli na to úplně špatně. Zaklínačka Adéla je další šílená facka vůči předloze, a celá parta Zaklínačů (plus druidů, alchymistů...) je totálně k smíchu, a pojatá úplně ve všem zle. Stejně tak vztahy mezi Zaklínači jsou dost prapodivné, kdy fungujou jako dost neurovnaný spolek. ()

Reklama

Reklama