Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaklínač Geralt se na své dobrodružné cestě dostává až do Novigradu. V městě plném bank, trhů, a obchodů potkává svého známého barda Marigolda, jenž právě prožívá poněkud nepříjemné probuzení ze svého posledního flirtu. Společně dostávají z potíží sympatického měňavce Dudu. Tento představitel dávné rasy má schopnosti proměňovat se v jiné postavy a přebírat jejich negativní vlastnosti. Právě on jim svým nelehkým osudem, poskytne důvod zamyslet se nad vlastním životem. Geralt se pak s Marigoldem vydávají do lidmi téměř zapomenutých míst, do Údolí květin. Ani zde však nevládne dokonalý klid a mír: chudí rolníci musejí pravidelně odevzdávat velkou část své úrody do rukou potomka samotného „ďábla“. Gerald s Margoldem se pokusí postavit na obranu těchto slabých venkovanů. Ale jejich úkol vůbec není jednoduchý. Údolí obestřené všudypřítomným tajemstvím má totiž ještě „neviditelné“ obyvatele, kteří hájí své dávné tradice a zájmy… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Zaklínači se mi líbí hlavně ta specifická syrovost jednotlivých příběhů. Každý z dílů doplňují zhruba tři stejné hudební motivy, velmi přitažlivé motivy, hlavně ten flétnový. Tenhle díl si z minulosti pamatuji. Tenkrát se mi musel asi hodně líbit. Líbí se mi i dnes, jenomže moje představy o sličné a moudré elfské rase jsou silně ovlivněny Quendi z Ardy, které stvořil Eru. Elfové, kteří jsou v tomto seriálu, vypadají spíše jako zdivočelí indiáni. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak minule si tvůrci nevystačili se základem povídky, a museli větvit v rámci jedné povídky, a tady už jim dokonce byla málo jedna povídka, tak vzali rovnou dvě. První část zfouknem za pět minut, a nedává vůbec žádný smysl vzhledem k dalšími ději dílu, a je to vlastně jen taková komická vsuvka. Pořádný příběh se rozjede až v druhé části, kdy se vesměs kopíruje slovo od slova děj z povídky, což neni vlastně na škodu. Škoda příšerného obsazení elfů, Filavandrel převzal roli nejhůře obsazené postavy, kdy jeho vzezření hospodského strejce, který někde zahodil vidle na poli, nahodil šílenou paruku, a odjel vést partu pošahanců je úplně mimo. ()

VashCZ

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jako každý díl. Vysoký potenciál, ale nedotažené linky, odfláknuté stopy a nedovysvětlené náznaky. Slované, my Slované(?), máme kromě nízkého rozpočtu pro ty seriály oproti amíkům takového velkého skvělo nedovysvětleného ducha. Každý ho vidíme jinak, ale zjevuje se pořád stejně. Američani jsou schopni vymáčknout ze svých serošů v daném čase maximum, ale chybí tomu ten duch. Jsem zvědav, zda to nová adaptace 2019 dokáže pokořit. ()

Reklama

Reklama