Reklama

Reklama

Znamení a zázraky

  • Francie Signs & Wonders (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Psychologické drama v němž hrdina vidí ve věcech, které ho obklopují znamení, jejichž významu, jak se domnívá, by měl uposlechnout. Je to film o nenaplněných tužbách a nenapravitelných křivdách natočený svébytným filmovým viděním a poetikou. Filmové drama je příběhem manželství Američana Aleca, který pracuje jako obchodník v Athénách a jeho manželky Marjorie, která pracuje na americké ambasádě. Rodina s dvěmi dětmi žije v Athénách spokojený a šťastný život. Avšak Alec má poměr se svou atraktivní spolupracovnicí Katherine. Protože nechce své manželce lhát, řekne jí vše. Znamení, která ho obklopují a která on neustále čte, mu napoví, aby odešel za svou láskou a opustil rodinu. Rozvede se, ale po čase zjistí, že všechno je jinak, avšak nelze zastavit řetězec událostí, které rozpoutal. Marjorie začíná žít svůj vlastní nový život a navazuje vztah s bývalým politickým vězněm - prominentním řeckým intelektuálem Andreasem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Film o muži, který hleděl jen na své vlastní dobro, aniž by si to vlastně uvědomoval. Ve všech věcech kolem sebe viděl znamení a jedině těmi se řídil (což může být stejně tak dobrodružné a romantické, jako scestné a nebezpečné) - na city ostatních, ani na ty své, nebral ohledy - své city totiž přizpůsoboval právě oněm znamením a uznával jedině jejich správnost a pravdivost. Když se posléze rozhodl pro napravení věcí minulých, opět své naděje upínal ke znamením a nedokázal si připustit, že na tohle se v reálném životě prostě "nehraje". Film o tom, jak jsou vztahy mezi lidmi těžké, ošemetné a nestálé. A taktéž film o zvláštním vztahu otce a dcery, který je vystaven zkoušce. . . . . Zajímavě natočený originální příběh s podmanivou hudbou, skvělými herci a naprosto úžasným koncem - určitě milé (třebaže nijak převratné) dílko hodné zamyšlení... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jediný na csfd komu se tento snímek nelíbil, ale asi mě už prostě baví jít proti všem. Jak řekl Eodeon tento film je opravdu netradiční, ale podle mě netradiční až do krajnosti, kdy jeho experimentování zachází do extrémů, které mohou působit nesnesitelně a na mě tak rozhodně působili. Na 105-ti minutách ukazovat jak se dají znamení hledat ve všem a to včetně "zázraků" je trochu málo. První znamení způsobí odchod od manželky k milence, druhé znamení od milenky způsobí návrat k manželce. Ta, ale kvůli znamení našeho odchodu si sama našla jiného. Další znamení od milenky budeme označovat znamením od manželky a budeme v něm vidět co chceme a takto donekonečna... Znamení jsou všude okolo nás a lze je vidět opravdu všude a ve všem, ale proč je hledat? Kdo hledá vždycky najde říká staré přísloví. Rozhodovat o svém životě podle toho jaké právě vidíme znamení je poměrně slaboduché. Je škoda, že znamení, které vidíme nejsou vykládány pravdivě, ale náš lidský skoro až chorý mozek si je přeloží podle nálady, myšlenek a pocitů. Tento film se chvílemi tváří jako snaha natočit skutečný život jednoho muže, který se nechá ovlivnit vším okolo sebe a nepromýšlí své tahy na šachovnici života do důsledků. Velmi zmatené a chvílemi nepřehledné, pokud rádi experimentujete a nechávate volný přístup novým myšlenkám je to film pro vás a pro ostatní to jednou určitě za pokus stojí. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

..... „ je hrozný pocit vědět, že i když jsi pro někoho důležitý, beze všeho tě může za někoho vyměnit“. Ještě horší je vědět, že někomu k tomu stačí „pokyn“ ve formě 2 zakrytých motorek. Jenže znamení okolo nás, buď neumíme správně přečíst nebo prostě nejsou. Rozhodně netuctový film o nahraditelnosti, volbě, zklamání a o všudypřítomných znameních. ..... „ Smíření je nejsilnější pouto mezi lidmi. Jenže ke smíření nelze dospět, když mu nepředchází zrada. Zrada ovšem nemůže nastat, když jí nepředchází důvěra a láska“. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Kdybych musel film Znamení a zázraky vystihnout jen jediným slovem, byl by to nejspíš výraz - netradiční. Velmi netradiční režie, netradiční kamera, hudba etc. Především ta hudba, která pro mě tvoří půl filmu (mluvím o filmech obecně) působila oním fascinačním způsobem, který mě i přes únavu a nedostatek času připoutal k obrazovce a ani mě příliš nezajímalo o čem to je, ovšemže jsem to vnímal. Netradiční pohled na svět, na život, jakoby každý den, každá hodina, minuta, každá sekunda našeho života byla to jediné na čem záleží. K čemu vzpomínat na minulost? K čemu plánovat budoucnost? Jen žít každou minutou a vteřinou a vykládat symboly, které nás obklopují. Příběh představuje nové možnosti uvažování, jeho zcela nový "netradiční" směr. Pro tohle já miluju filmy :-) ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno velké zklamání. Na film jsem se hodně těšil, ale dostalo se mi nemastného, neslaného dílka, které se vleče jako hlen po stěně. Hudba silně uspávající, vhodná tak na jógu a vlastně celý film by se mohl používat jako účinné anestetikum. Snímek naprosto postrádá prvek, který by stál za vyzdvižení. Všechno je průměrné nebo podprůměrné a to IMHO včetně trapných herců. Co dodat na závěr? Pro mě určitě to nejhorší z letošního filmového klubu. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Netradiční, netuctový, zvláštní. Ale na druhou stranu místy zmatený, místy předvídatelný a nakonec finále, které filmu, který se celý odehrává v náznacích, znameních a tušeních, vůbec nesedí. 50% ()

Reklama

Reklama