Reklama

Reklama

Thunderbolt a Lightfoot

  • USA Thunderbolt and Lightfoot
Trailer 1

VOD (1)

Neobvyklé akční krimi o bankovních lupičích, kteří chtějí získat zpět kdysi ukořistěné peníze.
Režisérský debut Michaela Cimina v sobě spojuje charakterovou studii i road movie. Snímek sleduje zločineckou dráhu čtveřice asociálů. Bývalý zloděj Thunderbolt (Clint Eastwood) a flákač Lightfoot (Jeff Bridges) se seznámí, když Thunderbolt naskočí na útěku před gangsterem do Lightfootova ukradeného auta. Spolu se vydávají na bizarní výpravu za Thuderboltovým lupem z dřívější akce, aby je o něj nepřipravili jeho bývalí parťáci, sadistický Red (George Kennedy) a inteligencí nepříliš oplývající Goody (Geoffrey Lewis), všichni ale na místo dorazí pozdě. Jednotřídní školní budova, kde byl lup ukryt, jako by se propadla do země. Všichni se tedy dají na spořádaný život a najdou si práci, přitom však plánují, že vyloupí stejné místo, které Thunderbolt a Red „udělali“ už dříve. Přestože se plán nezdaří, Thunderbolt a Lightfoot zjistí, že něco jim přece jen vyšlo, tedy alespoň si to myslí... Eastwoodův „pohodový“ Thunderbolt představoval odklon od jeho dřívější polohy drsných policistů či pistolníků. Na tuto hereckou proměnu reagovali velmi příznivě také diváci, a snímek tak zaznamenal poměrně slušný kasovní úspěch. Bridges získal svou druhou nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší výkon ve vedlejší roli, avšak Cimino následný projekt s Eastwoodem odmítl, načež dosáhl svého uměleckého vrcholu snímky Lovec jelenů (1978) a Nebeská brána (1980). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Moji dva nesmírně oblíbení herci se snaží skoro dvě hodiny držet nad vodou divnou story bez logiky, bez dramatu, ketýmu by šlo věřit, prostě obbrovskej Ciminův přešlap. Nepodařilo se. Dá se na to podívat, ale člověk si často rve vlasy studem nad tím, co scénář donutil postavy dělat či říkat, a občas se i pěkně nudí. Kdyby v tom nehráli Clint s Jeffem, skončilo to jednou hvězdou.

4AM

4AM (hodnocení, recenze)

Wade W.

Kopačky od Reda do hlavy, krvácení do mozku, ztrácí vědomí a motoriku a nakonec smrt...

Související novinky

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

03.07.2016

V 77 letech nás v sobotu opustil Michael Cimino, jeden z nejnadějnějších režisérů 70. let. Cimino pomáhal v roce 1973 napsat druhý film s drsným Harrym (Magnum Force) a Clintu Eastwoodovi se zalíbil… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama