Reklama

Reklama

The Daily Show

(pořad)
Talk-show / Komedie / Publicistický
USA, 1996, 3747x30 min

Kamera:

Ryan Scafuro

Účinkují:

Jon Stewart, Trevor Noah, Steve Carell, Stephen Colbert, Lisa Ling, Ed Helms, Huey Lewis, Lewis Black, RZA, Roy Wood Jr., Jordan Klepper, Frank DeCaro (více)
(další profese)

V tomto pořadu nás bavil svým talentem Jon Stewart, který dokonale vyzvedl politickou satiru. Jeho humor a umění přitáhli spoustu diváků a pořad se stal velmi oblíbeným. (duklak2)

Recenze (30)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Denní dávka světla do světa politického bizáru, jakým se v lednu 2017 staly Spojené státy americké. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Naprosty klenot mezi komedialnimi porady. Sleduji teprve druhym rokem, ale temer kazdy dil je neuveritelny. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Víte co je to ilegální imigrace? To je taková ta věc, díky který mohu moderovat tuhle show." ____ Špička televizního subžánru tzv. 'left-night show' a politické satiry. Trevor Noah je vzhledem k svému relativně nízkému věku neskutečně šibalský komediální mazák který dokáže bezprecedentně vyčarovat nehorázný hlášky ["If Trump is a clown, then we all live in fucking circus!"]- tak snad ho americká vláda brzo nedeportuje zpátky mezi jihoafrický křováky, páč jsem si na jeho móresy a britský přízvuk již pravidelně navykl - už jen díky tomu, že má neomezený n-word pass! ____ "If you look at it, the history of comedy has always been strongest among the nations who have been leaded by some foreign silly jackass with mustache." https://youtu.be/NzDhm808oU4 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost vtipný americký pořad, který si dělá srandu z politiků. Hlavně Trevor Noah je skvělý. Donald Trump je opravdu snadný cíl. "Dějiny Ameriky se budou děli na dvě části, před frndou a po frndě." :D ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po viacerých pozretých častiach zvyšujem na plné hodnotenie, závidím USA, že majú aj takéto "správy" a obdivujem Jona Stewarta 1) za to, že je toľko rokov stále vtipný a neuveriteľne trefný 2) za to, že sa nebojí vykríknuť svoj názor nahlas a dokáže bez problémov poslať kadejakých kreténov do prdele (naposledy zaspieval v štýle černošského gospelu svoju frázu "go fuck yourself" revolučným moslimom). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jon je nekompromisný, je svojský, ale táto jeho komediálna šou patrila rozhodne k tomu, čo v tej televízii podľa mňa pre Američanov stálo za to si občas pozrieť. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Dnes už je to spíš taková vzpomínka. Vzpomínka na časy, kdy televizní politice nevládla žádná ze (bohužel v USA jen dvou) stran, nýbrž ostrůvek selského rozumu v moři *********. A kdy se v každém druhém vtipu neobjevoval Donald Trump. To byly časy. Nejdřív ostrovtip Jona Stewarta a pak několikavrstvá satira Stephena Colberta. Nejenže se pouštěli do politiků a veřejných činitelů obecně, ale i do novinářů a vlastně celkově čekoholiv, co odporuje normálnímu lidskému chápání. Trevor Noah umí taky pobavit i donutit člověka se zamyslet, přesto ono geniální spojení skvěle napsaných vtipů, bezchybného (no, dobře, jak kdy) podání a doplňujících vtipů v obrazovém doprovodu Jona Stewarta a jeho korespondentů je nepřekonatelné. Ono už tehdy člověk snadno zapomněl, že kdy Daily Show měla moderátora před Jonem Stewartem, ale měla. Velká škoda, že díly s Jonem Stewartem se hůře shánějí, která zároveň úplně velká není, jelikož se zpravidla ztratí s odstupem času dobový kontext. Úderný, ale přesto vždy s pokorou, i při rozloučení: "Rather than saying goodbye or goodnight, I'm going to get a drink. I'm sure I'll see you guys before I leave." ()

erased 

všechny recenze uživatele

Trevor Noah možná nemá tak dobrý produkční tým jako John Oliver, určitě není ani podobně otevřený kritice všeho a všech, naopak je zbytečně jednostranně nakloněný doleva (což mu jako zdroji informací dost ubírá na kredibilitě). Oproti němu je ale mnohem lepším komikem, takže i když už jsou témata jako ruské konspirační teorie dávno vyčpělé, na vtipnosti mu to neubírá a Trevor dokáže každý všední den rozesmát jako málokdo jiný. (Jona Stewarta jsem bohužel nezažil, ale pokusím se dohnat co půjde.) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Jon Stewart je jedním z nejtalentovanějších, nejbystřejších a nejpohotovějších komiků historie. The Daily Show, které na počátku roku 1999 převzal od Craiga Killborna, vyzvedl do absolutní televizní elity a v jejím rámci provedl naprostou revoluci v oboru politické satiry. Jeho humor a vliv dalece přesáhl ohrádku prosté zábavy a svým skrytým apelem na slušnost, poctivost a hlavně zdravý rozum politiků a médií si to sebevědomě namířil do té nejprestižnější humoristické síně slávy k ostatním rebelům proti hlouposti, zaprděnosti, malosti a absurditě, jako byl Jaroslav Hašek nebo Oscar Wilde. A to říkám zcela střízliv a duševně zdráv. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jon Stewart je naprosto úžasný...vtip a nadhled. Klobouk dolů jak dlouhou dobu si drží on a celý pořad tak vysokou úroveň! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nevim nevim, ale láká mě to po odchodu Olivera ještě jednu hvězdu ubrat. __ Noah era update: Prodloužení do roku 2022? No budiž, ale beze mě teda. Noahův styl nemám rád. S tím nic nenadělám. Například jako u Menšíka, Mahera a řady dalších __ 3 hvězdy jsou hodnocení pro Stewartovu éru. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Asi tá najlepšia (nielen) politická satira v súčastnosti. Jon Stewart je vždy vtipný, trefný, pozýva si zaujímavých hostí a nezaháľajú ani jeho spravodajcovia.Takáto relácia u nás chýba, a je to vážne škoda, pretože ak niekto vie o politike USA viacej ako o tej domácej, asi je niečo zle. Edit: Po odchode Stewarta v auguste 2015, som tak nejako vypadol zo sledovania tejto show. Trevor Noah je charizmatický, má svoj šarm a kúzlo, ale od sledovania celých epizód som sa presunul ku klipom na YouTube. Podobne ako iné show, ku ktorým som vzplanul láskou, tak aj The Daily Show ma omrzela keď mnohý z mojich obľúbencov odišli. Nová krv v tejto show je skvelá to nepopieram, no nie je to ten "originálny" cast ktorý si ma získal. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi inteligentný pohľad a logické argumenty na aktuálne ekonomické, sociálne, politické a kultúrne problémy USA. Čo je však najdôležitejsšie, je to aj bohovská sranda :-) ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Tato show je rozdělena na dvě části. V první se Jon Stewart věnuje aktuálnímu dění (většinou) v US. Narozdíl od ostatních talkshow neodbyde jedno téma jednou satirickou poznámkou, ale věnuje se mu nějakou chvíli a většinou to bývá kur**sky vtipné i když o dané události moc nevíte. Znalost aktuálního dění v US je značnou výhodou (donutilo mě to pravidelně sledovat americké zpravodajské stránky). V druhé části má nějakého hosta (herci, zpěváci, politici, spisovatelé...........kdokoliv jakkoliv známý v US). V této části záleží zábavnost také na hostovi. Pokud jsou někteří vážnější a mají tendenci vést dlouhé monology, tak jim do toho Jon až zas tak neskáče. Ale pokud se tam objeví nějaký showmen, pak se rozpoutá peklo. Celkově Daily Show je mnohem zábavnější pořad než ostatní talkshow (asi to bude tím, že Daily Show je především komediální pořad) u kterého se člověk směje od začátku do konce. Na závěr musím říct, že Jon Stewart je komediální génius a sedí mi nejvíc ze všech moderátorů všech takshow v US (o chlup více než "sousední" Colbert Report). Samozřejmě jsem neviděl všechny díly. Většinou si vybírám dle hosta, ale obecně, pokud mám čas, pak si Daily Show nenechám ujít. PS: Přijde mi, že z této show opisuje Kraus (Uvolněte se prosím) asi nejvíce, alespoň, co se způsobu moderování týká. Gesta, mimika, některé pohyby jsou nápadně podobné Jonu Stewartovi. Já se mu ale nedivím, ten chlap je bůh a komediální génius. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Ta původní show "satirického zpravodajství", která měla ale od svého převzetí Jon Stewartem ohromný dopad na Americkou kulturu i politiku. Viz "Jon Stewart: How the Fake Newsman Won Over America": https://www.youtube.com/watch?v=RTutwy3wNGc . Formát krátkých glos k aktuálnímu dění těžící z inteligence a rozumných, ale těžce sarkastických a zesměšňujících komentářů vůči politikům, ostatním televizím i společnosti prostě funguje. FUN FACT: ve výzkumu informovanosti lidí příjimajících své vědomosti pouze z jedné zpravodajské relace se diváci této show zařadili s velkým odstupem na první místo, čímž tato show trumfla všechna "skutečná" zpravodajství (fun fact 2: lidé sledující Fox News se zařadili na dno, dokonce POD lidi co nesledují ŽÁDNÉ zprávy) ()

shudeee 

všechny recenze uživatele

Sice s lehkym levicove liberalnim nadechem (ne ze bych povazoval G.W. Bushe za pravicaka), presto vzdy velmi vtipne a plne sveziho humoru! Nenecham si ujit jedinou epizodu uz skoro jeden rok a nehodlam se zvykem sledovat tuto fake-news show prestat :) Rekl bych, ze prave tato show dokaze ukazat nekdy do nebe volajici absurditu ostatnich "serioznich" news show. ()

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama