Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošští otroci pracující na plantáži Cartera mají být prodáni na jih. Jedna z otrokyň svého pána přesvědčí, aby jejího syna Charleyho pustil na svobodu. Dobromyslný pan Carter souhlasí, napíše listinu dávající chlapci svobodu, ale jeden z místních bělochů listinu roztrhá a chlapce zmlátí. Za nějaký čas se vrátí, aby Charleyho znovu zbil, ten se ale brání a násilníka zabije. Dá se na útěk k němu se přidávají kamarádi Toby a Joshua, kteří odmítají dál otročit. V jejich stopách se vydávají pronásledovatelé s touhou pomstít se. V nedalekém městě se trojice otroků opět dostane do problémů, když se je místní lidé snaží potupně vyhodit z hospody. Černoši se ale brání a během rvačky si vyslouží respekt přihlížejících bělochů. Jeden z nich, Lyons, jim nabídne práci ochranky na své farmě, kterou šikanuje se svými muži reverend. Brzy dojde na setkání tváří v tvář... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Z trojice Mandingo/Boss Niger/The Legend of Nigger Charley ma tento film bavil jednoznačne najmenej. Fred Williamson je síce frajer (ale zďaleka nie taký ako v Boss Nigger) a je to aj celkom zručne nakrútené, chýba tomu ale humor a/alebo poriadny drive. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Neger Charley dostane od svého umírajícího pána svobodu. Jenže volnost černocha nikdo nepodporuje a tak se dá Charley s kamarády na útěk. Jenže tvrdohlavý pronásledovatelé jsou jim stále v patách. Přístřeší se jim dostane až na jedné farmě, kterou ohrožuje banda s reverendem v čele. Finální setkání v tváří tvář se blíží... 50% ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Legenda o negrovi Charleym (viz originální název) je oddychový westernový béčko a pokud od něj nebudete nic víc čekat, tak vám těch 84 minut příjemně uteče. Osobně mne Charley bavil o něco víc než Tarantinův přestřílený, užvaněný a zbytečně dlouhý Django... ()

Reklama

Reklama