Reklama

Reklama

Rok Draka

Trailer

Obsahy(1)

Ve válce s čínskou mafií není dobré zůstat sám... Policejní kapitán Stanley White (Mickey Rourke) patří mezi nejzkušenější a nejspolehlivější newyorské muže zákona. V době, kdy je jmenován policejním velitelem pro Čínskou čtvrť, dojde v Brooklynu k vraždě starosty Čínské čtvrti Wonga. V tamní mafii převezme moc Wongův ambiciózní zeť Joey Tai (John Lone). Ten navenek vystupuje jako lidumilný ochránce chudých čínsko-amerických rodin, avšak ve skutečnosti obchoduje s heroinem. Je to on, kdo dal Wonga odstranit. White, původem Polák, je bývalým vojákem z vietnamské války. Vrátil se z ní s fanatickou snahou o obranu Ameriky a s bezbřehou nenávistí proti všem Asiatům. Zavedení pořádku v Čínské čtvrti se pro něj stává osobní věcí. Navzdory varování svých nadřízených White poruší dohodu mezi newyorskou policií a čínskou mafií. Pustí se do boje nejen s pouličními gangy, ale i se samotným Taiem. Jeho hlavní zbraní je přitom sveřepá zarputilost, se kterou je schopný jít za cílem i přes mrtvoly. A těch v této válce nebude málo… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, takze rozhodne nezdielam nadsenie miestnych 4 hviezdickovych mentalov ohladom tohoto "super genialneho" filmu. Reziser Michael Cimino sa spamataval asi 5 rokov z neuspechu Heaven´s Gate, a roku 1985 prisiel dalsi prepadak, a to Year of the Dragon. Mickey Rourke nevie hrat, dejova linia je umela az strach a akcne sceny, brutalita a drsne vyjavy su pomaly az samoucelne. Ne, ne, Cimino sa ZaplatKali nikdy nepriblizil velikanom svetoveho filmu /John Ford, Howard Hawks, William Wyler/, a ja tvrdim, ze som tomu rad. 20 % ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne kvalitativní úspěch, ale dobrý film. Osobně v tom vidím trochu něco jiného, než jenom pohled do Čínské čtvrti podle dua Cimino-Stone, ale také zapojení režisérovy povahy do hlavní postavy (viz.Heaven's Gate...). Mickey Rourke si svého drsného, ale čistého poldu slušně užívá, i když do výkonu ala Angel Heart mu kus stále chybí. Problém je také v tom, že Rok draka je přesně takový, jak podle obsahu zněl. Žádné překvapení, ani žádná přidaná hodnota. Přes tu kontroverzi tématu (triády) bych čekal trochu krvavější film, který není pouhým soubojem jednoho policajta se systémem ovládaném penězi ... Ovšem, o čem jiném je Hollywood, že maestro Cimino...:) ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Film, který je sice dobře natočený, to se musí nechat, jenže to, co tam herci předvádějí vůbec nepůsobí drsně, jak by mělo, ale mnohdy až směšně, což je velká škoda, protože to mohl být dobrý film, kdyby se podařilo dostat do scénáře něco kvalitnějšího než jen "koukej drsně, mluv drsně", ale kde nic tu nic. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A great man is one who in manhood still keeps the heart of a child.“ Rourke v podobné roli jako v Parkerově Angel Heart. Šovinistický, rasistický sobec, kolem kterého umírají lidé, jen ubylo kostelů, větráků a muřích noh a z horoucích pekel se zlo přesunulo na zemský povrch směrem na východ.. Cimino tradičně vláčný, místy patřičně brutální a se zaujetím v etnických obřadech a slavnostech. Poctivá osmdesátková krimi a vůbec první role bouchačky Desert Eagle na filmovém plátně. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Má to v sobě Ciminovu posedlost detailem, i jeho zřejmě nevykořenitelnou megalománii. Na papíře by Rok Draka mělo být tuctové kriminální béčko, jenže výprava, vedení herců a špičková režie hlasitě prohlašují, že se tady odehrává umění. Výsledek je kombinací toho nejprůměrnějšího z filmové branže s naprostou špičkou v oboru. Říct že se to tluče, by byl až příliš jemný eufemismus, ale pozitivní dojmy bohatě převažují. Chyběla mi jen lepší hudba, abych tenhle neo-noir zařadil k tomu nejlepšímu v žánru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Jako služební zbraň používá Stanley White (Mickey Rourke) Colt Detective Special 1st Generation - .38special. Proti vrahům a v konečné přestřelce použije zbraň Magnum Research Desert Eagle Mark I - .357 Magnum. (HectorHagman)
  • Cimino a Stone trávili veľa času v Chinatowne so skutočnými čínskymi gangmi, ako napríklad Ghost Shadows. (Real Tom Hardy)
  • Zaujímavá je scéna, v ktorej Joey Tai (John Lone) ide cez textilný závod po malom moste až do špinavého apartmánu. Závod sa totiž nachádzal v Bangkoku, most v New Yorku a apartmán bol štúdiový set v Severnej Karolíne. Vedúci scenára (script supervisor) Ciminovi tvrdil, že takto zostrihaná scéna nebude dobre vyzerať. Stavili sa o $1,000. Cimino nakoniec vyhral, peniaze si však nezobral. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama