Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já jen nechápu, co je na téhle ponejvíce nevtipné, otravné a jisté sortě puberťáků lacině se podbízející pičovině "sportovní"... Asi to kadění a blití a hulení, fak kůůl, Janáku! - - - P.S. Tak ještě že má pan rejžiser rád ty Coeny, že... Předpokládám, že u bří stříká... %-/ - - - - - (Poprvé viděno 12.4.2011 na ČéTéčku a tečka, hodnocení 19386., komentář zde jako petsettřicátýčtvrtý - 12.4.2011) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Tam, kde Prcičky předvedly penis přilepený k VHS, stačí si Snowboarďáci s fórem zpoza otočených zad. Navíc je to film opravdu vtipný a humor u mě (třeba jako při Pánské jízdě) přebil hodně nedostatků. Především se mi zdá, že se režie snažila být leckdy až moc "kůl" a na druhé straně naopak často selhávala (např. při dialozích či nedotažení té či oné scény.) Odhalené hérečky si také zasouloží pochvalu a né, že né...sakryš, prostě se bavte! (;-)) Mohlo to dopadnout hůř, stačí se podívat třeba sem, možností je přehršel... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemusím americký teen komedie, páč spršky vulgarit ze mě už dávno záchvat smíchu nevylouděj. Vskutku dobrej nápad využít fajnový prostředí hor a snowboardu, doprovázený padnoucí muzikou. Jestli se mám u takovýhle komedie bavit zrovna já, není důležitý. Z reakce svýho okolí vidím, že film se líbí nejen náctiletejm. A na sobě postupně pozoruju, že čím hůř umím jezdit na snowboardu, tím víc mě bavěj Kotek s Mádlem. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ztráta panictví po česku aneb kterak se (ne)ztrapnit o vánočních prázdninách na horách a nakonec zasunout. Tohle je teenage komedie, která měla zajisté veliký potenciál a jsem přesvědčen, že ho z velké většiny dokázala využít. Jsou zde atraktivní scenérie, hromada sněhu, Silvestr na horách, zkrátka všechno to, co jsem nikdy na vlastní kůži nezažil a chtěl bych to někdy zažít. Do toho ucházející příběh, který není úplně špatný, ale ani nikterak neoslňuje. Ani po herecké stránce to není špatné, Vojta Kotek mi nevadí, ovšem Jirku Mádla nemám v lásce a zde mi zrovna dvakrát nesedl. Vše ale zachraňují Jiří Langmajer a především Pavla Tomicová, která zde prokázala komediální talent, a která podle mého názoru většinu herců zcela zastiňuje, což může být ale dáno i tím, že její role je napsána asi nejvtipněji a nejatraktivněji. Pokud se na to podívám po komediální stránce, tak pár vtipů se povedlo, takže i v tomto směru Snowboarďáci nijak vyloženě nezklamali. Celkově tedy tuto komedii vnímám jako průměrný film, který dokáže zabavit, aniž bych se u něj začal nudit, ale stačí se na tenhle film podívat jednou za čas. V mém případě uplynulo mezio prvním a druhým zhlédnutím zhruba nějakých šest let, což bylo tak akorát. Filmu uděluji tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty myslíš toho mýho bambána pro tu svoji bembeřici?" Ač je to k nevíře, tak i já si matně pamatuju, že jsem kdysi býval mladý. A že jsem toho nakecal o stříkání, tedy než jsem skutečně začal stříkat. To sem asi nepatří, ale být za mých mladých let v módě prkna, tak bych se na nějakém určitě pokusil zabít. A určitě bych se přitom vykašlal na Randyho s Jáchymem a užil bych si to s Klárou a Terezou. Jenže u té obrazovky to tak nějak nebylo ono, ale kdybych byl o pár desetiletí mladší, tak ty to třeba i mohla být jízda mého života. Ale spíš ne, protože jsem dosud neodhalil, jak se na snowboardu pluží. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Poté, co Milan (Jiří Langmajer) do díry na uhlí, nemá uvnitř obě ruce. Když ho pak ale přijde Gábina (Pavla Tomicová) "zachránit", vyčnívá z díry pouze hlava. (JONYT)
  • Jiří Mádl o získání role: „Mamka viděla v televizi výzvu ke konkurzu do filmu a řekla mi, jestli bych to nechtěl zkusit. Tak jsem s vysokou horečkou vyrazil na ten megakonkurz. Pak se celé prázdniny nic nedělo a já na to úplně zapomněl. Až mi v září zavolali, že si mě pan režisér (Karel Janák) vybral do dalšího kola, no a pak už to šlo v celku rychle. Tři kola a hop a byl ze mě snowboarďák!“ (SONY_)
  • Když se točila scéna, kde Jáchym (Jiří Mádl) leje na Martu (Ester Geislerová) polévku, tak se ve skutečnosti stalo to, že Jiřímu Mádlovi uklouzla ruka a místo Ester Geislerové polil člena štábu, který málem Jiřího Mádla zmlátil, všichni členové štábu se pak po odchodu rozzuřeného člena zasmáli. (Raichu.Cz)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama