Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě potěšila pouze jedna věc a to ta, že měl jenom hodinu čtyřicet minut, jinak bych se asi zabil. Nemám moc ve zvyku vypínat filmy ještě před koncem, takže jsem to vydržel, ale bylo to něco neskutečného. Clooney se toho zhostil dobře, dělal to hlavně pro efekt a pobavení diváka, ale na mně tohle prostě nehraje žádný vliv, chci kvalitní podívanou, né navoněnou bídu, která se tváří jinak, než jaká doopravdy je. Asi jsem si špatně přečetl titulek, protože jsem vážně očekával něco úplně jiného. Sam Rockwell mi byl po celý film nesympatický, možná díky své vizáži bezdomovce a nebo hloupých grimas ala Austin Powers. Jsem rád, že jsem viděl Georgův režisérský debut, ale prosím, už nikdy víc! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako režisérska prvotina je CoDM vynikajúca, Clooney ukazuje množstvo originálnych nápadov, bohužiaľ nimi film až prehusťuje, čo spôsobuje že žiadny z nich sa nevryje poriadne do pamäti. Film sa tiež snaží hrať na príliš veľa pieskoviskách, balansuje medzi biografiou hlavnej postavy, kritikou obsahu vyselania médií a thrillerovou linkou na Chuckových misiách a toto balansovanie nie je zvládnuté práve najlepšie. Možno je to spôsobené práve osobitosťou Kaufmana ako tvorcu scenára. Výborní sú všetci herci , vyzdvihol by som najmä Rockwella a Barrymore, ostatní im výborne sekundujú poväčšine v epizódnych rolách až cameách ( poteší najmä Clooneyho fór s umiestnením Pitta a Damona). 8/10 ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bavit lidi a zabíjet je si může být někdy dost podobné. Třeba vtipy Petra Novotného mívají často vražedný potencionál. Confessions of a Dangerous Mind je první film z pera ,,geniálního" Charlieho Kauffmana, který přišel se mnou do styku. Musím říct, že ze začátku mě Coenovsky laděný scénář plný černého humoru opravdu chytil, ale postupně mu začal docházet dech, protože se utápěl v šílených nápadech. Takže nejsilnější složkou filmu pro mě je skvělá režie George Clooneyeho (ano některé triky, už jsem viděl jinde, ale co je na tom), která si skvěle hraje s kamerou a střihem, kdy postavy přecházejí z jednoho pokoje do druhého a objeví se na úplně jiném místě. Takhle výbornou kameru, která vytváří parádní jízdy, jsem opravdu dlouho neviděl. Ale to všechno by bylo samoúčelné, kdyby film neměl skvělé herce (Barrymore, Roberts, Hauer a samotný pan režisér) a nad všemi těmito jmény se tyčí vynikající Sam Rockwell, který si svého televizního zabijáka vysloveně vychutnává. K tomu má film zajímavá camea, kdy se ale takový Pitt a Damon dají opravdu promrknout. Confessions of a Dangerous Mind nám ukázal, že Clooney není jen skvělý herec, ale i skvělý režisér a já se díky tomuto snímku určitě brzo mrknu na Dobrou noc a hodně štěstí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Clooney se nebojí. Vypráví dost odvážný příběh, přeskakuje z komedie do dramatu, z akčního filmu do milostného, střelí dvouvteřinové cameo Matta Damona a Brada Pitta a sám si střihne tu nejlepší vedlejší roli. Vydatně mu samozřejmě pomáhá i Rockwell a Barrymore, která je poprvé v kariéře opravdu výborná. Ano, příběh jednu chvíli peláší dopředu a druhou se zastaví na místě a jen nastálou situaci kulometným dialogem řeší. Ale v tomhle případě to neuvěřitelně sedí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clooney je jako režisér opravdu zvláštní. Rád se hrabe v americké minulosti a přináší zajímavé příběhy. Stejně jako tento o muži, který pracuje v televizi jako moderátor úspěšné show a přes noc zabíjí lidi pro CIA. Herecký výkon Sama Rockwella je velice dobrý stejně jako ostatních herců ale film trpí přílišnou zdlouhavostí a tudíž jsem se z velké části dost nudil. Zajímavý ale pomalý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • David O. Russell dostal nabídku režírovat snímek, avšak odmítl ji se slovy, že film je "o chlápkovi, co šuká, a všem říká, jak střílí lidi do hlavy". (don corleone)
  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)
  • Režisér George Clooney komentoval obsazení určitých vedlejších roliček: "Brad Pitt a Matt Damon jsou tam jako vtípek. Ale ne samoúčelný, pasují tam. Děláme si tak trochu srandu i sami ze sebe. A ten třetí soutěžící, to je J. Todd Anderson, který nám kreslil storyboardy. Bůhví jak dlouho jsem se snažil vykoumat, koho do té role obsadit, a pak mě napadl on. Zavolal jsem Joelovi a Ethanovi Coenovým, pro které taky kreslil a kteří mu dali malou roli ve Fargu, a ti povídali: 'No, proč ne, ale nebude to jednoduchý, protože není herec a navíc je tlustej a prudí.' Takže jsme tu postavu ještě trochu poupravili a z konkurentů, které v soutěži porazí, udělal Brada a Matta, aby to bylo ještě bizarnější." (NIRO)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama