Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman má zvláštní styl. Taky si vybírá zvláštní náměty. A tohle je nejnormálnější film obdařený jeho scénářem, který jsem zatím viděl. Ale není to ten důvod, proč se mi Dangerous Mind tak líbilo. Tím je totiž naprosto skvělý Sam Rockwell...ano, nehraje žádného sympaťáka...zkraje spíš pěkného zoufalce. A možná právě proto jsem mu zhruba po čtyřech minutách zcela nepokrytě a nadšeně fandil:) A ani sonda do "úpadku americké televizní zábavy" (co by asi tehdejší intelektuální kritici říkali dnes...možná by se radši rituálně upálili, než by se dívali na Udělám Cokoliv a podobné grcy) nijak nesnižuje tempo, tahle dvojkolejnost je totiž zdařilou prací scénáristy svedena dohromady tak, že po závěrečné scéně zůstanete jenom civět na titulky a něco si pomyslíte. Co to bude, to záleží na vašem věku. Vážně. Kruci jaký vážně? Vždyť neznám nikoho mimo svoji věkovou skupinu, kdo ten film viděl. (a je to jenom moje chyba, neberte to jako tvrzení, že tohle je film pro dvacetileté) Anyway - přítomnost George Clooneyho a solidní výkon jsem čekal. Drew Barrymore jsem taky čekal. I když takovéhohle výstupu bych se nenadál. Je naprosto skvělá, její postava má vývoj, má jiskru, je i dobově přesná...no prostě mě potěšila. V celkem depresivním filmu byla jako zářící paprsek. A Julia Roberts...ouuu...femme fatale jako když ji vyšije. Úžasná. Ode mě tedy naprosto zasloužených 80%. Ne pro ni...pro tenhle film. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť Charlie Kaufman,čo viac k tomu dodať..?!"Skazený"snímok plný zvratov,intrig,nečakaných myšlienok...Za oponou stojí George Clooney,ktorý svoje kvality predvednie aj na filmovom plátne.Herecký koncert strieda ďalší herecký koncert!Známych tvári dostatok(potešila ma dvojica B.Pitt,M.Damon-len okamih stačil k zmene mojej mimiky:)Rozhodne dielo,ktoré poteší,avšak k dokonalosti ešte ten nejaký krôčik chýbal..! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

George Clooney se teda předvedl, takové režijní vychytávky se jen tak nevidí a celý film je opravdu zábavně podán + skvělé herecké obsazení (cameo Pitta a Damona jako třešnička na dortu). Ovšem všemu s přehledem kraluje Sam Rockwell, který se pro tuto roli fakt narodil. Dále potěší Rutger Hauer v roli zabijáka co rád škrtí běžkaře (vyfoť mě) a jmenuje se Keeler. Julia Roberts je opravdová femme fatale a Drew Barrymore, kterou po Charlieho Andílcích nenávidím se mi tu opravdu líbila. Opravdu tenhle film je bezva a jestli vás můj komentář nepřesvědčil tak si pusťte scénku jak jakejsi vedoucí televize nebo kdo vysvětluje soutěžícím v pořadu Rande, že nemají mluvit sprostě. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Možná se nám zrodila nová režisérská hvězda a když se k tomu přidá vynikající scénář geniálního šílence Charlieho Kaufmana, tak tu máme originální film, možná podle skutečné události, možná ne. Sam Rockwell je v hlavní roli výtečný, stejně jako Drew Barrymore či sám režisér. A o těch všech mini cameo roličkách snad ani nemá cenu mluvit, to se musí vidět. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • David O. Russell dostal nabídku režírovat snímek, avšak odmítl ji se slovy, že film je "o chlápkovi, co šuká, a všem říká, jak střílí lidi do hlavy". (don corleone)
  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama