Reklama

Reklama

Vládci kouzel

(seriál)
Austrálie / Polsko, (1995–1997), 19 h 56 min (Minutáž: 22–24 min)

Režie:

Noel Price

Hudba:

Ian Davidson

Hrají:

Zbigniew Trofimiuk, Gosia Piotrowska, Heather Mitchell, Andrew McFarlane, Andrzej Grabarczyk, Stanisław Brejdygant, Lenka Kripac, Elizabeth Lackey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Skupina studentů se vydá v rámci školního projektu na cestu do kempu, kde se stane něco neobvyklého. Paul Reynolds se svým kamarádem Alexem se pokusí vystrašit děvčata a technickým omylem a souhrou náhod se mu podaří otevřít "bránu" do paralelního světa. Touto bránou projde, brána se uzavře a pro náš svět jak ho známe je Paul nezvěstný. Ocitá se ve světě, který je v mnoha ohledech odlišný od našeho. Lidé žijí v jasně dané hierarchii, která odlišuje běžný lid od vládnoucí vrstvy, tzv. Vládců kouzel. Tento svět je specifický tím, že vládnoucí vrstva působí represivně na lid, zákony stanovují zákaz vynalézání nových věcí a inovaci starých postupů a kdo v jakémkoli ohledu zákaz poruší, je vyhnán ze země. Vládci kouzel žijí uzavřeně od ostatního lidu v zámku a není žádoucí, aby běžný lid o nich věděl cokoli bližšího. V zásadě si Vládci kouzel sami pro sebe střeží technologické postupy, které jim dodávají moc a díky kterým mohou vládnout a korigovat všeobecný život. Paul začíná chápat zdejší poměry a uvědomuje si, že je v pěkné kaši. Jedinou otázkou zůstává - je vůbec možné, aby se mohl vrátit zpět? Později zjistí, že toto není zdaleka jediný problém, který musí vyřešit. (FIBO)

(více)

Recenze (48)

Dudek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vládci kouzel jsou vlastně docela jednoduchým příběhem, kdy se nešťastnou náhodou jeden chlapec dostane do jiného světa, který ovládají Vládci kouzel. V tomto světě se seznámí s dívkou, které zachrání život a ta ho na oplátku seznámí s tím, jak to tam u nich funguje. Setká se tak i se zlovolnou Ashcou, která chce tuto realitu ovládnout, a když se dozví, že existují i jiné dimenze, rozhodne se, že by mohla vládnout i jim. Celkově se jedná spíše o průměrný seriál, který dokáže zabavit jen díky krátkosti svých epizodek. 4* dávám jen z toho důvodu, že jako malému se mi Vládci kouzel, a zvláště druhá řada, nesmírně líbili. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle jsem hrozivým způsobem hltal každý víkend na Primě, když to tenkrát dávali. Když se teď tak ohlížím zpátky, je to asi to nejlepší a jediné kvalitní, co kdy tato jinak sračkoidní televize odvysílala. Prostě tenhle australský výtvor je určitě v mé top 20 seriálů! ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem sledoval v TV jako děcko a hrozně jsem to tenkrát žral. A věřím, že i teď bych si na něm našel to svoje. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nostalgie = 5*. Opětovné shlédnutí ve dvaadvaceti letech = 3*. Příběh krásně jednoduchej, sympatickej svojí nenáročností... a to je tak všechno. Je hloupost ve Vládcích kouzlech něco hledat, pro pobavení každej večer před spaním tak akorát. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si tu dětskou křivdu, kdy jsem z různých důvodů nedokázal zastihnout následující díl (každý zcela záměrně končí v "napínavou" chvíli), a tak jsem si před pár lety řekl, že to napravím. I přes to, že jediná dosažitelná verze byl nějaký pochybný VHS rip (nebo spíš Potato rip) jsem rád, že jsem tak učinil, a že jsem při koukání mohl být opět desetiletým chlapcem. Desetiletý chlapec s radostí dává 4*. Ostatní fanoušci, zavzpomínejte si ZDE ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vládci kouzel sú menej vydareným hybridom sci-fi s fantasy. Fakt, že ho koprodukovali Poliaci, mu kvalitatívne uškodil. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem tento seriál doslova a do písmene žral. Děj sice jednoduchý, místy docela táhlý jako rozteklý sýr, ale pořád se jedná o jednu ze srdcovek, na kterou rád vzpomínám (a vzpomínat budu). Škoda jen, že už jsem ho dlouhá léta nikde neviděl. Jakoby televize na tyto kvalitní díla zapomněly. Třeba se ale pletu. 80% ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viacmenej rodinná záležitosť, z ktorej si matne pamätám iba druhú sériu. Čiže žiadna nostalgia u mňa nehrozí. Po opätovnom zhliadnutí môžem konštatovať, že čas seriálu ani neublížil, pretože sa môže spoľahnúť na silne dobrodružné spracovanie, kedy sa neustále niečo deje. Napomáhajú mu aj cliffhangery na konci každej epizódy. Aj keď mikrozápletky odpovedajú rodinnému zaradeniu seriálu a sú dosť jednoduché a čo je na škodu, aj často sa opakujúce - úteky, prenasledovanie, pokusy o návrat domov či časté vysvetľovania, že mladý hrdina či neskôr mladá hrdinka nepochádzajú z onoho sveta. Ale seriál ťaží hlavne z toho, že je ukážkovo rodinne-dobrodružný, podobne ako ďalšie austrálske seriály pre deti mládež, ktoré sa vtedy točili. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dávám 4, ale hodnotím spíše z příjemné nostalgie. Byly doby, kdy jsem nemohl vypustit ani jeden díl. Teďka už takové seriály neuvidíme...dneska je už to víceméně o ničem. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na tomhle seriálu jsem tehdá nehorázně ujížděl:) A kdo má stejné vzpomínky jako já, nesnažte se to shánět znovu.. Už se to nedá:) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Úžasnej seriál. Také díky němu jsem se víc začal zajímat o fantasy a sci-fi, proto mu patří můj velký dík. Jenom je škoda, že ho myslím od té doby, co jsem ho kdysi viděl, neopakovali, rád bych se na něj podíval zase po letech.. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je mazec :) Pamatuju si, jak jsem vždycky ráno vstával a jednotlivý díly si nahrával na video. Jednoduchá předloha - náš svět vs. Spellbinders, kde jsou jasně oddělení lidi od vládnoucí vrstvy, která si represivně buduje respekt a koriguje funkci zdejšího světa. Nesmět nic vynalézat, neprotivit se Vládcům kouzel, neznat jejich "tajemství", to no bylo něco :) Jako malýmu klukovi se mi hrozně líbil magický oblek a chtěl jsem taky takovej mít :D Jednotlivé zvraty, slabší i silnější momenty, na to se nedá zapomenout. Zlá Ashka, záškodníci, létající lodě a mimo jiné famózní hudba Iana Davidsona. Není co řešit, kdo umí, ten umí. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako malý jsem na tenhle seriál nedal dopustit. A nedám ani teď. Dnes bych se asi zasmál ale tehdy jsem to vyloženě žral. Pro svoji věkovou skupinu je to natočeno geniálně, proto je to kvalitní. ()

Reklama

Reklama