Reklama

Reklama

Jedovatý břečťan

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled bylo jasné, že s ní budou problémy... Mladá Cooper si našla novou kamarádku. Jmenovala se Ivy, měla blond vlasy, našpulené rty a sukni dost krátkou na to, aby bylo vidět tetování na jejím stehně. Když je Ivy pozvána ke Cooper do rodiny, nemůže spustit oči z jejího otce. Rozhodne se, že si získá jeho náklonnost a nic jí v tom nezabrání - ani jeho manželka. Tak začíná neuvěřitelný boj o přežití, ve kterém jsou hlavními zbraněmi sex, lži a dokonce i vražda. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (51)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na první pohled obyčejná středoškolačka Sylvie Cooperová se seznámí s novou špolužačkou Ivy, která má na stehně tetování kříže ovinutého břečťanem. Přitahuje ji zejména tím, jak moc se liší nejen od ní, ale od většiny spolužaček, a to nejen vzhledem, ale také chováním. Dívky se spřátelí a Ivy se dokonce vnutí do Sylviiny rodiny. Od té doby se Sylviin život promění v děsivou noční můru. Thriller, který ukazuje kam až může vést manipulace, nemá takový zážeh, jak bych si představoval. A nesplnil očekávání ani v jednom atributu potřebném k dobrému thrilleru. Většina filmu vyznívá dost asexuálně navzdory sexuálnímu podtextu. Drew Barrymore zkrátka není tou sexuální dračicí, jak by si film zasloužil. Mně to přišlo nudné. Klady: se zajímavým námětem se dalo pracovat mnohem citlivěji a lépe + snaha vnést do thrilleru nové prvky +Tom Skerritt. Zápory: Drew Barrymore působí asexuálně - nudně koncipováno - žádné napětí - žádné tempo - obyčejně natočeno - nevyužité možnosti námětu - liknavá snaha vtáhnout diváka do děje - nuda. Mé hodnocení: 40% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Další z mých guilty pleasure... Zápletka o jedné zlobivé malé holce, a o tom, jak dokáže takový sociopat ničit lidské životy (aneb všichni jsme si to prožili...). Pár klíčových scén mi zůstane v hlavě už navždy, stejně jako úplně nevýznamné, ale o to působivější houpačkové salto vzad Drew Barrymore. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Saxík jak z osmdesátkového porna, naducané kozy místo airbagů a hlavní hrdinka, která preferuje politicky korektní feministickou poezii. Za ty tři to více méně stojí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nic moc thriller, nic moc krimi a žalostně nenapínavý film. Nevím jestli ho vytrhla právě známá jména jako Drew barrymore či Tom Skerritt, ale za scénář sám o sobě bych neváhal až s odpadem. Dle mě se jedná o lacinou televizní zábavu, která však místo toho aby překypovala originalitou příběhu, tak pouze překypuje. Příběh je stejně napínavý jako sledovat včelku Máju s pytlem na hlavě a to je u thrilleru dosti podstatné mínus. Hereecké výkony jsou naopak celkem slušné, takže jednu z těch hvězdiček si zaslouží určitě, ale co se týče zbytku. fakt sem dost na rozpacích. Spíš to berte jako jedna a půl hvězdičky než dvě, protože fakt přijít na něco co by stálo za zmíňku je asi stejně jednoduché jako procpat televizi klíčovou dírkou. A moje doporučení? Když se budete po veřeru hodně nudit a zapnete si jistou nejmenovanou televizní stanici, tak leda riskujete zakutnění vašeho již předem nezáviděníhodného stavu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jeden den bez střechy je lepší, než celej život v černý rakvi." …Skutečně výstižná věta, kterou Drew Barrymore beze zbytku naplnila. A komu chybí divoký sex, ať navštíví jakoukoliv porno stránku, tam se doladí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Herecké výkony, děj, erotika, násilí, napětí. Tak to všechno by tu mělo být, ale není. Tomu bude odpovídat i moje hodnocení. ODPAD! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se tento snímek malinko podobá Americké kráse, ale je o poznání hůř promyšlený a v zásadě neskutečně nudný. Tak utahanou snůšku solidních nelogismů jsem docela dlouho neviděl. Herecké obsazení celkem v pořádku, ale ty výkony přímo odrazovaly. Opravdu velmi nudná záležitost, se kterou se ne každý divák popasuje. 30% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tohle béčko si pamatuju ze začátků vysílání TV Nova, kdy to dávali poměrně často. Čekal jsem víc erotiky a podle hodnocení i celkově horší film. Líbil se mi výkon Toma Skerritta (vzpomínám na jeho postavu v Kudy teče řeka) v roli otce i velmi, velmi svůdná slečna "červená", Drew Barrymore jako mrcha Ivy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu nostalgický návrat. Přesně ten film, který jste viděli před hrozně lety, už pomalu začínáte pochybovat o jeho kvalitách, ale on vám celou tu dobu pořád zůstává v palici. A tak si řeknete, že vyzkoušíte, jestli to bude fungovat i po letech. A ono to prostě funguje. Protože jednoduché věci fungují. Příběh jednoduchý, lehce čitelný i předvídatelný, přesto, hlavně díky postavě Ivy, která je, což není nic negativního, protože to evidentně byl záměr, tahounem celého filmu, i tak nějak (ne)příjemně napínavý, vyvolávající silná erotická očekávání (která ale, a to je opět bod k jeho dobru) nijak nenaplní. Drew Barrymore pravděpodobně není nějak zvlášť extra talentovaná herečka, ale tady si střihla životní roli. Sem padla a Ivy pojala naprosto přesně. Takhle si ji budu pamatovat až do konce života. A ten pohlcující hudební motiv. Asi není divu, že vzniklo několik pokračování, ale Poison Ivy je jen jedna. 3,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle soft thriller o holkách a pro holky je tak o patnáct dvacet procent podhodnocený (46%). Atmosféru má slušnou a příběh (i když nepříliš originální) je docela záživný; a kdo ví, jestli z jeho začátku nenačerpali inspiraci tvůrci ještě lepšího "holčičího" Foxfire s Angelinou o pár let později. Zmalovaná Barrymore sice vypadá jako parodie na panenku Barbie, ale Skerritt je fajn, Ladd se mi stabilně líbí (a jako depresivní souchotinářka permanentně navlečená v noční košili je nekrofilně sexy), ale ze všech nejlepší je skoro neznámá Sara Gilbert v roli nepůvabné, ukázkově zpruzené a samorostlé intelektuální náctky. Její obličeje a průpovídky nemají chybu a ona je taky ten hlavní důvod, proč jsem si Poison Ivy udržel až dodnes v paměti, i když jsem ho naposledy viděl ještě v minulém tisíciletí. A zajímavost: na několik vteřin se tu z dálky mihne i DiCaprio. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála známějších filmů režisérky Katt Shea, která se v 80. letech snažila prosadit jako herečka - většinou šlo jen o štěky, snad pouze v roce 1985 měla dvě významnější role v akčních filmech - BARBARIAN QUEEN a THE DEVASTATOR. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dobře míněný nápad, poskytnout spolužačce Drew Barrymore střechu nad hlavou, nabral nečekané obrátky....... Scénář : Katt Shea a Andy Ruben. Kamera : Phedon Papamichael. Strašně jednoduchý až nudný. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Opět se ukázalo, že další pokračování už není tak dobré, jako první díl. Já napřed viděla 2. díl a tento je o dost lepší. Ovšem nejvíc mě nadchl 4. Každý díl ale režíroval někdo jiný, takže se zřejmě nejedná o pokračování, ale spíše o různé filmy, které spojuje jen název. ()

Reklama

Reklama