Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Scénáristu evidentně vrhli do nějaké jámy lvové a nutili ho k tomu, aby extrémně rychle napsal scénář. Po skončení limitu mu následně evidentně prováděli průběžnou lobotomii mozku, protože to, co vytvořil, je i na psychologa hodně slušněj matroš. Odpad jsem nedal jenom proto, že tenhle film v sobě má ducha osmdesátkovejch hororů s dobrými efekty. Jinak jsem si ale přišel jak v Lynchově delíriu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste vedeli, že to nie je Carol Anne?“ – „Mňa skôr prekvapuje, že vy ste to nevedeli.“ V trojke nezostal kameň na kameni. Indián Will Sampson si svoju rolu nezopakoval, lebo bol v tom čase už rok mŕtvy. Diabolský Reverend Kane si to síce dal ešte raz, ale už ho hrá iný herec (Julian Beck z dvojky bol v tom čase tri roky mŕtvy). Heather O´Rourke sa ako blonďavá Carol Anne síce vrátila... ale ešte v ten rok zomrela (vo veku 13 rokov). Jej filmoví rodičia z prvých dvoch častí (Craig T. Nelson a JoBeth Williams) nezomreli, ale odmietli sa vrátiť. A tak sa úbohá Carol Anne ZASA sťahuje. Ale teraz len na prázdniny k vzdialenej rodine. To, že ju hrá trojica fajn hercov (môj miláčik Tom Skerritt z Votrelca, Nancy Allen alias RoboCopova parťáčka a začínajúca budúca sexbomba Lara Flynn Boyle) a to, že sa dej presunul z rodinného domu do mrakodrapu, hodnotím kladne. Poteší návrat Zeldy Rubinstein ako maskota ságy. Druhá polovica je každopádne značne zúfalá a naťahovaná, neustále niekto niekam chaoticky pred niečím uteká a vám je to tak nejak fuk. Na filme ma najviac sklamalo, že onen na obale VHS megageniálne namakaný "futuristický mrakodrap" v hotovom filme vyzerá ako úplne normálna, ba až banálna vyššia budova. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Začne to fajn, seznamováním se s rozlehlým moderním barákem, ve kterém se probouzí k životu zlo, ale v momentě, kdy se to v polovině jakože rozjede, tak nastupuje nuda s jen pár zajímavými scénami (zlí teenageři u výtahu, bizarní útok zmrzlých aut v podzemní garáži). A schválně si dejte drinking game, kdy se napijete pokaždé, když někdo vykřikne "Carol Anne!". Za pět minut budete jako dělo. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dobře myšlené, efekty hodně dobře podtržené, žel oproti předchůdcům v to podstatném zaostávající. A tím něčím podtstaným je napínavost. Dal bych klidně i o hvězdičku víc, ovšem oproti skvělé jedničce je tohle tak o polovinu horší. Prostě horor tak akorát do průměru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gary Sherman réžijne nezvládol tretie pokračovanie dobre rozbehnutej duchárskej série "Poltergeist". Prvé dve časti považujem za skvelé horrorové snímky s výborným scénarom a mrazivou atmosférou, ktorá je umocnená pôsobivou hudbou. Nič z toho žiaľ nemôžem povedať o treťom diely. Dej sa presunul z vilového predmestia priamo do obrovskej viacúčelovej budovy. Táto radikálna zmena filmu vôbec neprospela. V porovnaní z jeho dvoma predchodcami je "Poltergeist III" hodne slabý. Budem objektívne prísny a dám mu len dve hviezdičky. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je hodně špatný, dá se na to koukat jen díky půvabům Lary Flynn Boyle. Již druhý díl jsem celkově odtrpěl a mé tušení že "Trojka" bude taky "mimořádný" průšvih se potvrdilo. Ani slavní herci nemohli zachránit tuto natahovanou kaši, která měla skončit vydařenou jedničkou. Celkové hodnocení série: nic moc. Spíše takový rodinný horor s nefungujícími lekačkami. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl trilogie, ale pořád výrazně lepší, než zbytečný remake. Ani po letech jsem nebyl zcela spokojen, ani však naprosto zklamán. Po řemeslné stránce není co vytknout, spíše mi vadila menší míra fantazie a strašení. Temnou stranu zde zastupují nejlépe jen démonické pařáty snažící se ukořistit svoji oběť. Nápad s věžákem byl velmi dobrý, ozvláštnil sérii. Jestliže ve Skleněném peklu hoří, pak zde mrzne. Líbil se mi led v budově, pěkná byla konečná scéna s Tanginou u zrcadla i druhá strana (dimenze) zprostředkovaná prostřednictvím zrcadel. Škoda nevyužitého bazénu. Hodnocení ponechávám. Viděno 3x a asi zřejmě naposled. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mě už moc nebavil. Mrakodrap jako výběr místa nebylo úplně ideální. Děj také pokulhával a byl zbytečně zdlouhavý. Raději než s malinkou Carol se mělo točit o úplně jiné rodince, možná by to dopadlo o hodně lépe, s ní už byl příběh hodně vyčvachtanej. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný a nudný zakončení téhle hororové série. Jedna hvězda za film a druhá z úcty k zesnulé Heather O'Rourke. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(13%) Je to prostě má chyba, že jsem se do této trojky pustil. První díl byl ještě v pohodě, ty slušné 3* jsem udělil. A právě dvojka byla totální blbost, že jsem si říkal, jestli vůbec má cenu jít do třetí části. Nějak jsem nevěřil tomu, že by to mohlo dopadnout podobně. Už když jsem byl v půli této trojky, tak jsem to chtěl vypnout, ale já jsem takový divák, že vždy vydržím sledovat snímek od začátku do konce. Přeci jenom nějaká pozitiva se mohou objevit třeba i na konci daného bijáku. Jak teda popsat tuto blbost ? No, nechci to prodlužovat, ale svým způsobem to bylo trapné a pitomé jako ve dvojce, i když zde si drželo nějakou tu snesitelnou úroveň. Problém ale byl, že i když se tu stále něco dělo (nebylo to tak nudné jako ve dvojce), tak mě žádné scény nezaujaly a mnohdy jsem se při nich nudil. Opět to bylo pojato dětsky, takže o hororovou stránku zde vůbec nešlo. No, relativně krátký film a já myslel, že to sleduji tak 3 hodiny – má blbost. Odpad opět nedávám, ale už nikdy víc! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s vežiakom vo veľkomeste a tým pádom domov v luxusnom byte je určite zaujímavý. Rovnako potešil aj nápad so zrkadlami a nakoniec nevadí ani zmena rodinky, i keď tá pôvodná nemala chybu. Pekne je spočiatku budovaná aj atmosféra a očakávanie toho, čo príde, avšak keď to príde, tak je zrazu jasné, že trojica scenáristov a z nich aj jeden režisér nedokážu naplno využiť svoje nápady. Inými slovami zrkadlá sú využívané stále rovnako a aj ten mrakodrap sa dal využiť lepšie, napríklad som očakával viac scén typu Carol sama v byte proti nadprirodzeným silám. Ono to občas pôsobí, najmä vďaka vizáži antagonistu, viac ako pokračovanie Phantasm. Vzhľadom na hodnotenia som ale očakával oveľa väčšiu katastrofu. Každopádne fenomén Poltergeist ostáva pre mňa viac prvý film sám o sebe než ako uzavretá trilógia. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Do třetice to zkrátka nevyšlo. Přenesení děje do nového prostředí moderní výškové budovy a obměna většiny postav slibovaly osvěžení, ale místo toho spíš ukázaly, že se téma vyčerpalo a příběh skončil ve slepé uličce. Nechybí tu sice několik působivých scén a děsivých okamžiků a zrcadla jako styčný bod mezi světy jsou výborná i když nijak nová, celkově však je trojka zklamáním. Nejděsivější tak zůstává fakt, že i když filmová Carol Anne duchům i potřetí unikla, její představitelka, tolik štěstí neměla a zemřela krátce po natáčení ve věku pouhých dvanácti let. ()

Reklama

Reklama