Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gary Sherman se sice pokusil navázat na úspěch svých dvou předchůdců, ale největší klacek do cesty za úspěchem si hodil hlavně on sám. Nejenom že usedl do režisérského křesla, ale i on sám se podílel na napsání scénáře, který prostě moc kvality nepobral. Nechci trojku v žádném případě moc hanit (protože v mých očích jde pořád o průměrnou záležitost), ale divák se tu dočká spíše jen několika kvalitních momentů, než aby vše fungovalo jako celek. Navíc si nejsem jistý, zda změna prostředí dům/mrakodrap byla zrovna tou nejšťastnější. Filmu paradoxně asi nejvíce ublížila doslova chaotická druhá polovina, kdy jednotlivé postavy pořád před něčím (zlem) utíkají, přestože se zde dočkáme několika velice zdařilých scén a speciálních efektů. Přestože triky se tentokrát nedočkali žádné nominace, nebo ocenění – tak mě osobně se to „ledové peklo“ líbilo. Stejně jako zrcadlové hrátky. Jenže horší už to bylo se samotnou atmosférou. Občas na nás zpoza rohu kromě reverenda Kanea vykouklo i ono toužebně očekávané napětí, ale vždy jen na velmi kratičkou chvíli. Jinak jsem se totiž dost často nudil.Takže ač mě trojka svým způsobem zklamala, pořád ji považuji za průměrnou záležitost, kterou nechci zbytečně zatracovat. Dá se zde narazit na několik slušných scén i vizuálních efektů, bohužel však jsou zde i značné nedostatky. RIP Heather O'Rourke. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s vežiakom vo veľkomeste a tým pádom domov v luxusnom byte je určite zaujímavý. Rovnako potešil aj nápad so zrkadlami a nakoniec nevadí ani zmena rodinky, i keď tá pôvodná nemala chybu. Pekne je spočiatku budovaná aj atmosféra a očakávanie toho, čo príde, avšak keď to príde, tak je zrazu jasné, že trojica scenáristov a z nich aj jeden režisér nedokážu naplno využiť svoje nápady. Inými slovami zrkadlá sú využívané stále rovnako a aj ten mrakodrap sa dal využiť lepšie, napríklad som očakával viac scén typu Carol sama v byte proti nadprirodzeným silám. Ono to občas pôsobí, najmä vďaka vizáži antagonistu, viac ako pokračovanie Phantasm. Vzhľadom na hodnotenia som ale očakával oveľa väčšiu katastrofu. Každopádne fenomén Poltergeist ostáva pre mňa viac prvý film sám o sebe než ako uzavretá trilógia. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jen zasly stin predchozich dilu. Vsichni herci mi byli nesympaticti a naprosto ukradeni!!! Nebyly zde videt ani zahrobni bytosti ani jakekoliv efekty. To alespon nejake efekty poskytuje i muj powerpoint! Jedine co se zde do zblbnuti opakovalo, bylo svetlo snazice se prosvitit hustou mlhu v pokoji. To si muzu rovnou koupit silnou zarivku do páry u nas v saune. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

V 90 bylo asi velmi oblíbené všude cpát zrcadla... Aneb, vítejte v odrázárně kde skoro vůbec nikdo nebydlí.. tedy až na pár smolařů. Už samotný děj napovídá že trojka se konečně rozhodla jít do větších rozměrů a nezaměřit se jen na jednu rodinu, ale celí barák lidí "Bohužel opak je pravdou. Zlí Réva který se čert ví znovu vrátil aby získal svojí blonďatou lampičku stůj co stůj, že jde tentokrát i přes mrtvoly. Se až fanaticky zaměřil právě na svého miláška a vůbec ho nenapadne že trápit i ostatní obyvatele skleněného pekla by bylo velmi zábavné.. B) Případně tím zaplnit tu vatu kterou tenhle třetí díl přímo přetéká. Namísto toho vám scénárista naservíruje klasickou teenagerskou 80 verzi pro malé děti.. kdy jako vždy, někdo zařve. Takže bohužel, ani do třetice se zázrak nekoná.. spíše naopak šli tvůrci do takových hlubin stupidnosti a infantilní debility.. že to až mlátí víkem od rakve. Naprosto zbytečný díl... jediná dobrá scéna je to " v cizí kůži! Jinak odpad nad odpady... ale jednu hvězdu dám. Vzhledem v době kdy se to točilo a za vcelku dobré triky konečně i pár smrťáků. :) No a právě tím že zabily jednu z hlavních vedlejších postav už nemělo smysl pokračovat. Díky bohu! Když něco pošlete do pekla, kde to už mělo logicky dávno skončit tak by to tam prostě mělo zůstat a né to vytahovat ještě druhej díl potom! A co je vrchol naprosté debility.. vodit to" ke světlu! Nejspíš se naštvali i ti na druhé straně.. protože se i ve skutečném světě postarali o to aby pokračování už nikdy nevzniklo, aneb, když není bloncka.. není ani světlo v temnotě. Smutné že právě až pochmurný típek z kosou tomu musel udělal přítrž. Budiž toto jasným varováním pro další plznitele. Takže zase od začátku? :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chápem nižšie hodnotenia pre druhé pokračovanie Poltergeista, no pri tomto filme mi to trošku uniká. Ja som si osobne tretí diel užil a hoci to nie je úplne presne to, čo zo mňa dostal originál, stále mám pocit, že ide o dobrý film a vie na správnych miestach správne vydesiť. Páči sa mi, že je dej zasadený do obrovského mrakodrapu, Tom Skerrit a Nancy Allen sa mi v roli príbuzných páčia rovnako. Najmä keď cítite, že teta Pat nie je z prítomnosti Carol Anne úplne nadšená. Okrem toho sa tu objaví aj ešte mladá Lara Flynn Boyle ako Donna (sesternica Carol Anne). A okrem toho sa vracia aj Henry Kane (len už nie v podaní Juliana Becka). Povieme si teda najprv niečo o negatívach filmu, pre ktoré podľa mňa drvivá väčšina ľudí prehliada jeho silné momentky. V prvom rade je to fakt, že postavy tak často opakujú a kričia mená niektorých postáv (najmä Carol Anne), že to vie film posúvať celkom nesprávnym smerom. A pokiaľ vám to prekážalo, viem to pochopiť. Občas to vedelo štvať aj mňa, ale nie do levelu, že by som si nedokázal užiť iné aspekty filmu. V prvom rade sa mi páči idea, že druhá strana je tu umiestnená za zrkadlami. A keďže celý mrakodrap má veľké množstvo zrkadiel, vznikajú tu skvelé triky. A najmä je tu aj pár vskutku prekvapivých momentov, kde musíte sledovať detaily, aby ste si ich uvedomili. Ale v momente ako ich zbadáte, budete prekvapení. Okrem toho, Zelda Rubinstein je stále skvelá, Tom Skerrit ako strýko Bruce je podľa mňa vynikajúci, Donna so Scottom sú fajn, no miestami nemusia robiť film pre tínedžerov a ukázať, že sa chcú baviť... priznávam... toto vie naťahovať film a robí ho menej zaujímavým. Páči sa mi ale aj záver, kde teta Pat musí prejsť vlastnou skúškou odvahy a dôvery. To sú veci, ktoré som si ja vo filme našiel a užil. Môžete ma teda hodiť medzi jeho fanúšikov. Myslím si, že tie dobré momenty prevažujú nad tými zlými. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Heather O'Rourke (Carol Anne Freeling) a Zelda Rubinstein (Tangina Barrons) sú jediné dve herečky, ktoré sa objavujú v celej trilógii Poltergeist. (8HitBoy)
  • Na začiatku filmu si postavy mylne myslia, že vonku je zima, lenže keď vyjdu z mrakodrapu von, zistia, že je pomerne teplo. Tento jav je v Hancock Center pomerne bežný kvôli výške budovy. Obyvatelia často volajú vrátnikom, aké je v skutočnosti vonku počasie. (8HitBoy)
  • Prvý a jediný zo série čo nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. (Paldiny)

Reklama

Reklama