Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Keni nastalo obrovské sucho, a tak lvi začali přicházet do různých osad a domů, aby našli zdroje vody, a přitom začali agresivně napadat lidi. Po varování před lvy rozvedený pár Casey (Tom Skerritt), který je průvodcem, a Maggie (Michelle Phillips) budou muset se svými dětmi čelit nebezpečným útokům lvů, kteří obklopili jejich dům. Jenže rodina ani zdaleka netuší, jak jsou lvi chytří při stopování svojí kořisti. (ARI50)

(více)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna príjemná, adrenalínová animal attack jazda. Tentokrát je rodinka v Afrike zatvorená vo svojom dome a všade naokolo na nich číha množstvo hladných levov. Logicky sa musia zabarikádovať, ale šelmy si cestu do domu vždy nájdu, takže počet bezpečných miest sa znižuje a počet levov v dome rapídne zvyšuje. Škoda len, že sa takýmto tempom nezvyšoval aj počet obetí, želal by som si ich viac. Na druhej strane je to kvalitne nakrútené, so sympatickými postavami, štipkou gore a dobrou hudbou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A skutočne, veľmi vydarený animal horor z počiatku 80tok. Prekvapilo ma najmä solídne spracovanie atack scén (i keď bez mimoriadneho gore), ktoré pôsobí pomerne vierohodne (samozrejme občas cez čiaru, veď kto odstrčí leva :D bez toho, aby ho čo i len na riťke poškriabkal) a celkom dobrá atmosféra, ktorá umocnila celkový dojem z tohto filmu. Je mi jasné, že prírodovedci to zakopú pod zem, ale pre nás laikov, čo sme zo zemepisu chytali jednu štvorku za druhou je to dostatočná zábava :) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok pre mňa znamená síce matnú, ale paradoxne predsa len uchovanú spomienku na večer, v ktorý som tento snímok mal možnosť zhliadnuť. Pre diváka môjho ( vtedajšieho ) veku, to bolo napínavé dobrodružstvo, ktoré by som hltal ešte aj na druhý deň v prípadnej repríze. Avšak nie všetky snímky z môjho ranného diváckeho obdobia skultovneli a zaslúžili si k ním opätovný návrat. Kvality tohto filmu sú jasné, ale zastaralé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní survival z Afriky. Sucho nutí domorodce opouštět vesnice a velké predátory hledat kořist tam, kde by se jinde nepohybovali. Prvními zvířecími útočníky jsou černí panteři. Pak ale dojde na lvy. Útok na kuchařku je brutální a nekompromisní. Rodina s dětmi se následně zabarikáduje v domě, kde čelí stupňujícímu se tlaku ze strany zvířat. Každé další zabití je drsné, zdařile natočené. Je vidět, jak lvi trhají z obětí kusy masa i vnitřnosti. Ač ve filmu použili cvičená zvířata, chovala se opravdu divoce, včetně neustálých rvaček především samců mezi sebou. A jelikož kočkovité šelmy jsou chytré a vynalézavé, pak jsem jim to chování věřil. A pokud máte ke krbu komín, jímž by se protáhl člověk, pak je to hračka i pro lva. Stejně jako kočky - kam protáhnou hlavu, tam dostanou i zbytek pružného těla. Spíše jsem zcela nevěřil konci. Tak snadné by to asi nebylo, když lvi dokázali převrátit dodávku. A jediný moment, kdy se zvířata prozradila, že jsou cvičená, byl, že se nebála ohně. Jinak Beatles mohou posloužit pro zahnání strachu, ale jen na chvíli.... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý animal attack,aj keď niektoré scény sú postavené na hlavu.Okrem prvého útoku sú všetky útoky výlučne páchané levmi.V prvom útoku útoči čierny panter na chlapa čo sa mu pokazí auto v buši.Lenže kým chlapík sa snaží opraviť auto,čierny panter leží na zemi hneď za ním a sleduje ho,žiadne známky útoku neprejavuje.Útok začne až keď chlapík zbadá že za ním je čierny panter a celý posratý pomaly nastúpi do auta.Ale chcel by som vidieť,ktorý panter by dokázal prevrátiť auto,a to hodne veľké.Neprevrátil by ani "trabant".Tie ostatné útoky už majú na svedomí len levy.Je to poriadne veľká svorka levov,levy aj levice.Obyvatelia domu majú čo robiť,aby sa ubránili.Útoky sú ale natočené naozaj dobré,boli použité skutočné zvieratá,žiadne triky.Ale aj tu je jeden absurdný prípad vniknutia leva do domu.Lev totiž sa dostane do domu cez komín do krbu v izbe,čo je totálne absurdne.Lev je veľké zviera,nemal by šancu sa dostať cez komín.A dalo by sa nájsť ešte viac takýchto absurdít.Ale napriek tomu je to jeden z najlepších animal attack filmov čo som videl.Prirodzene,levy sa takto ako v tomto filme nesprávajú,boli to cvičené levy,ale film aj tak dokáže poriadne vydesiť a potrápiť nervy.A nakoniec,finálny únik obyvateľov domu bol originálny,to by asi nikto nečakal. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama