Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff "Dude" Lebowski je nejlenivější chlápek z Los Angeles a okolí. Miluje bowling, koktejl zvaný Bílý medvěd, marihuanu a svůj koberec. Díky shodě jmen je ale považován za boháče, který se shodou neskutečných náhod stane obětí vydírání. Místo toho, aby mu skutečný boháč Lebowski zaplatil zašpiněný koberec, musí Jeff se svými neschopnými kumpány předat výkupné za jeho rozmazlenou dceru. Vše by mohlo jít docela v klidu, kdyby se Jeffův kámoš Walter (John Goodman) nerozhodl shrábnout prachy na výkupné bez ohledu na následky. Big Lebowski je dnes již kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. (Cinemax)

(více)

Diskuze

Tumáš

Tumáš (hodnocení, recenze)

Abych se přiznal, čekal jsem víc, než jen několik slušných slov mezi fuck... Docela zklamání, doufám, že budu mít příště víc rozumu, než abych se na tento podařený kousek podíval opět. Nemůžu si pomoct ale víc než 15% nemůžu dát. btw Muž který nebyl byl o mnoho podařenější.

pravo

pravo (hodnocení, recenze)

videl som to dvakrat a stale to neni kult, musim sa dat na bowling aby sa mi ten film viac pacil alebo to je naozaj len za 3

Callas

Callas (hodnocení, recenze)

Borec3: Super videiko... další z možností, podtrhnout tuhle hlášku: "Do you have to use so many curse words? What the fuck are you talking about?" __ Btw John Goodman má rozhodně nejlepší "fuckin" ;))

joho55555

joho55555 (hodnocení, recenze)

tento film mi pride ako jasna 89%ka ale na 90% proste nesiaha, inak vynikajuci snimok s mojimi oblubenymi hercami

sogun

sogun (hodnocení, recenze)

"Muzu si odnest kterejkoliv tepich z baraku." "tak kde jsou ty prachy lebowski?! ! !" "asi v tom hajzlu tak se tam jeste jednou podivam" full time zabava

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Rob Roy : He he, dala by se na něm klidně vypěstovat závislost, co :)?

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak ve Varech jsme konečně ochutnal Bílého medvěda - super super, dalo by se to pít furt, ale cena mě drží při zemi ..

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

RR: Já patřím právě k těm, kteří jsou v bowlingu rádi za 100. >]

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Tyler: mám to na pořadníku, bude vyřízeno neprodleně :)) Rob Roy: No byl jsem tak fascinovan tou dráhou přdemnou, až jsem trefil stojnou nohu, nikdo mi nebyl schopen pomoct, nikdo neveril :))

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Tak dneska jsem v půjčovně váhal, zda si Lebowského mám pujčit nebo ne... Nakonec jsem se rozhodl, že zítra se mi bude líbit více :)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Rob Roy : "protože až teď nastává excelentní doba" - super odpověď!strixsr : "Bílýho medvěda" povinně ochutnat ;) !!!

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

No já to měl jako tělák, myslím že jako jediný v historii sem se dokazal zranit u kuzelek, trefil jsem koulí vlastní kotník :)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

strixsr: No já vlastně taky . Ale 160 není málo, to už jde. Mám kamarády, který jsou šťastný za 100 :))

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Big Lebowski je vynikající film, bílého medvěda jsem ještě netestoval a rekord mám okolo 160, jsem pouze sváteční kouleč :)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Konečně to vychází mna DVD, tak to uvidím. Coeny mám docela rád ale hlavně mám rád bowling. Až se tu na dsikuzi objeví nějaký bowlingový hráč, tak by mě zajímalo kolik tak házíte? (případně rekord ). Já mívám průměr kolem 145 a rekord si přesně nepamatuji, je to buď těsně pod 200 nebo těsně nad, nejsem si jistý....

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Díky za recept na Bílýho medvěda. Lebowski je film, kterej by se měl povinně promítat mladým adeptům herectví. Všichni zúčastněný herci tady dokazují pravdivost zprofanovanýho hesla "není malých rolí". Tak zahrané vedlejší role (Buscemi, Seymour Hoffman, Tara Reid), to se jen tak nevidí...

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Absolutní špička z dílen bratrů Coenů. Můj nejoblíbenější film vůbec!

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

Pripájam sa k Tylerovi, Biely Medved je jednoducho povedane *THUMBS UP*:)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Recept na Bílého medvěda a.k.a. White Russian : kvalitní vodka + kávový likér Kahlua + smetana/mléko...Poměr jedotlivých ingrediencí dle vlastní chuti.Podáváme ve whiskovce nebo podobné skleničce s ledem nebo i bez...Mňam,mňam ;)!!!

Související novinky

Big Lebowski má hotový spin-off

Big Lebowski má hotový spin-off

09.07.2019

Chystaný spin-off ke kultovnímu filmu Big Lebowski od bratří Coenů (V nitru Llewyna Davise) nejdřív nikdo nebral vážně. Jenže teď se zdá, že film už je dávno natočen, vznikal totiž pod jménem Going… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

18.08.2016

Před osmnácti lety šel do kin Big Lebowski, jeden z nejkultovnějších filmů bratří Coenů. Na dvojku nikdy nedošlo, ačkoliv se o ní často mluvilo (Jeff Bridges jí zrovna řešil na začátku srpna), teď to… (více)

Reklama

Reklama