Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff "Dude" Lebowski je nejlenivější chlápek z Los Angeles a okolí. Miluje bowling, koktejl zvaný Bílý medvěd, marihuanu a svůj koberec. Díky shodě jmen je ale považován za boháče, který se shodou neskutečných náhod stane obětí vydírání. Místo toho, aby mu skutečný boháč Lebowski zaplatil zašpiněný koberec, musí Jeff se svými neschopnými kumpány předat výkupné za jeho rozmazlenou dceru. Vše by mohlo jít docela v klidu, kdyby se Jeffův kámoš Walter (John Goodman) nerozhodl shrábnout prachy na výkupné bez ohledu na následky. Big Lebowski je dnes již kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. (Cinemax)

(více)

Diskuze

oasismanik

oasismanik (hodnocení, recenze)

zas som si to dal...bože milujem tento film, kiežby ešte niekedy Coenovci niečo podobné natočili

m.a.x.

m.a.x. (hodnocení, recenze)

 no.... každý má svou kultovku... seznam mých se nerozšířil... 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Benjamin-L

Jsem na tom stejně. Vracím se k němu znovu a znovu. Myslím, že vím, v čem to vězí. Každej z nás, upracovanejch zodpovědnejch chlapů, který nejrůznější nároky a závazky ženou do pekelnýho tempa, někde vevnitř cejtí, že by - asi ne na furt, ale třeba na půl roku :-) - byl rád tímhle "djudem", mít svý dva kámoše a jedinej problém, kterej by před ním stál každej den, by bylo, kolik bodů dneska naháže na místní bowlingový dráze. Takže Dudovi celej film trochu závidíme a maximálně držíme palce, aby se dostal z nečekanejch trablů a mohl se zase vrátit ke svýmu rytmu a životu.

Neznám ženskou, která by měla tenhle film ráda. Ale jsem si jistej jedním - pokud bych se snad měl ženit potřetí a potkal takovou, pro kterou je tenhle film vybroušeným diamantem, nemohl bych šáhnout vedle ;D.

Benjamin-L

Benjamin-L (hodnocení, recenze)

U tohoto filmu si nedokážu vysvětlit jednu věc, a to že kdykoliv tento film vidím je to jak poprvé, protože ani minutu mě nenudí a jakákoliv hláška kterou znovu uslyším mě pokaždé rozesměje. Já tenhle film prostě miluju.

na příspěvěk reagoval hippie2222

Uživatel Benjamin-L smazal svůj příspěvek.

Matyas

Matyas (hodnocení, recenze)

Asi mi to nepřišlo tak psychidelické jako ostatním ( v čem by to mělo být psychidelické?), každopádně super

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Uživatel ComicBookGuy smazal svůj příspěvek.

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Ainy

Pochopíš co je bolest synku. Víme že je to tvůj úkol. Víme žes ukradlo to auto. A taky ty peníze. A taky víme že tohle je tvůj úkol.

na příspěvěk reagoval Jello Biafra

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

kultovy kusok bratov coenovcov, fakt majstrovske dielo..tazko povedat, ktora scena je najlepsia, ale mne sa najviac pacil koniec s rozsypanim popola na plazi ;o) zatial najlepsi john goodman, akeho som mohol na platne vidiet..


Walter Sobchak: Muži v černým pyžamu, Dude... To byl zasranej nepřítel.

Theodore Donald "Donny" Kerabatsos: Kdo je v pyžamu, Waltere?
Walter Sobchak: Drž hubu, Donny!

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Však jo, život má taky zřídka jasný happy end... a v kuželkárnách se bude hrát stejně dál, ať už jejich návštěvníci prožijí cokoliv...

dannero

dannero (hodnocení, recenze)

moc pěkný film, ale chybí tomu dobrý závěr, vlastně jsem z toho měl pocit že to má otevřený konec do ztracena, bez většího happy endu

lepo

lepo (hodnocení, recenze)

Film Big Lebowski sa vlastne okomentoval a ohodnotil sám, nakoľko kritika naň je všeobecne známa. Žiadne vysoké náklady, zbytočné kecy. Všetko je tak ako má byť. V Jednoduchosti je krása. Klobúk dolu dávam všetkým protagonistom

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Tiež som sa v prvom momente zhrozil. Ake ak to robia Coenovci, tak verme že len preto, lebo majú skvelý nápad a neodolateľnú chuť sa pustiť do jeho rozpracovania. A zápletka so Dudeovým synom teda vôbec neznie zle, Jesse Eisenberg skvelá voľba.

I keď áno, platí, že Big Lebowski je presne ten typ filmu, ktorý zo všetkých najmenej potrebuje nejaké pokračovanie... počkáme si, uvidíme, oslávime alebo zabudneme. Pôvodný Lebowski je taký pojem, že ani vyslovený prúser nezmaže čaro, ktoré si drží dodnes. Nemám strach! :)

Související novinky

Big Lebowski má hotový spin-off

Big Lebowski má hotový spin-off

09.07.2019

Chystaný spin-off ke kultovnímu filmu Big Lebowski od bratří Coenů (V nitru Llewyna Davise) nejdřív nikdo nebral vážně. Jenže teď se zdá, že film už je dávno natočen, vznikal totiž pod jménem Going… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

18.08.2016

Před osmnácti lety šel do kin Big Lebowski, jeden z nejkultovnějších filmů bratří Coenů. Na dvojku nikdy nedošlo, ačkoliv se o ní často mluvilo (Jeff Bridges jí zrovna řešil na začátku srpna), teď to… (více)

Reklama

Reklama