Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff "Dude" Lebowski je nejlenivější chlápek z Los Angeles a okolí. Miluje bowling, koktejl zvaný Bílý medvěd, marihuanu a svůj koberec. Díky shodě jmen je ale považován za boháče, který se shodou neskutečných náhod stane obětí vydírání. Místo toho, aby mu skutečný boháč Lebowski zaplatil zašpiněný koberec, musí Jeff se svými neschopnými kumpány předat výkupné za jeho rozmazlenou dceru. Vše by mohlo jít docela v klidu, kdyby se Jeffův kámoš Walter (John Goodman) nerozhodl shrábnout prachy na výkupné bez ohledu na následky. Big Lebowski je dnes již kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 621)

M.a.r.v.i.n 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Coenovskej snímek není potřeba tady o tom básnit je to filmová špička a Jeff Bridges si tímto u mě získal doživotní hlas a přízeň. ()

ghandalf 

všechny recenze uživatele

Proste skvelé...Jeff Bridges v životnej roli...John Goodman je skvelý...ostatní taktiež. Kiež by mal každý film takú auru ako má Big Lebowski. Uletené, originálne, zábavné...proste geniálne...100% ()

Gaston155 

všechny recenze uživatele

Najlepší film,aký som v mojom živote videl.Videl som ho v slovenskom dabingu.M.Vajda ako Big a vynikajúci Janko Króner ako Walter Sobchak.Hlášky z filmu sa u mňa zaradili do slovníka,ktorý dennodenne používam :)))Je to proste TOP 1,10 z 10tich,100%.A samé unikátne nadávky.Samojeb,čumidrb.Teraz neviem či som namäkko z toho dabingu alebo filmu.Jediné čo ma na tom filme štvalo,boli Dudove halucinácie,ale tie ubrali z môjho hodnotenia max 0,000001%.John Goodman je pán!!! ()

Rayers 

všechny recenze uživatele

Creedence, tráva, pivo, bowling. The Dude je taky jedinej člověk, kterej umí za volantem auta, kde bezďák vykonal potřebu, hasit pivem spadlej špaček od jointu, díky tomu nabourat do popelnice a pořád vypadat cool. You´ve finally killed my car. ()

Jarmika 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda. Možná, že v roce 98 si všichni sedli na zadek, možná od té doby je takhle rádoby ulítlých komedií přehršle a možná je to pro mě každodenní realita, ale tohle mě prostě nezaujalo víc nežli pár, rozuměj 2-3mi, scénami. Nu každého vkus... ()

Ranulf11 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný John Turturro a jeho bowlingový Ježíš, a jako vždy skvělý Steve Buscemi, který v celém filmu neřekl delší větu :-) Výborný film bratří Coenů, skvělý scénář. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Děsně ujetá a děsně zábavná komedie! Jeff Bridges a ostatní tu podávají ohromující výkony, prostě klenot světové kinematografie. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Naprosto,naprosto skvělý film, který jede po všech stránkách na plný výkon. Orchestr hereckých výkonů doslova bez zastavení. Jeff by dal život za svůj svůj koberec a bowling a ještě pár vcelku zanedbatelných drobností, ale hlavně koberec a kdo má co tuhle rovnováhu narušovat. Mě naprosto uchvátil a překonal všechny moje představy o tom co jsem si představovala že uvidím. Dokonalé. ()

w31rd0 

všechny recenze uživatele

Skvela komedie s jednema z nejvtipnejsich postav, co sem kdy videl ve filmu. Tady skoro staci, aby se postava objevila na platne, zminilo se jeji jmeno a clovek uz se smeje. Walter je jednoznacne zalozenej na pulce americkejch valecnejch veteranu a Jeff Bridges je proste... Dude. Podle me nejlepsi Coeni. OVER THE LINE! ()

Godless 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges ako absolútny pohodičkár a salámista, ktorého nerozhodí nič okrem počúraného koberca, majstrovský John Goodman a Steve Buscemi, ktorý sa nedostane k slovu. Tri postavy z filmu, ktorý Vás zatiahne do deja a nepustí od začiatku až po koniec, ako v mojom prípade. Široká škála brilantných postáv od nemeckých nihiistov až po feministickú po semene túžiacu umelkyňu v podaní Julianne Moore. Vždy ked si film znova pozriem ma prekvapí niečim novým. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních minutách mě napadla spojitost se staršími filmy Quentina Tarantina - dlouhé dialogy v podstatě o ničem a přesto tak hrozně zábavné. Bavil jsem se kurevsky dobře, díky Lebowski!! ()

petrasninja 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z nejlepších. Dokonale podanej příběh absolutně o ničem. Skvělý, ale opravdu skvělý, herecký výkony !!! Pro mě společně s Pelíškama nejlepší komedie (a to nechává Pelechy pořádnej kus za sebou)... ()

beaverkiller 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi pár let, než sem se na to donutil podívat. A nestálo to za to čekání. Výborně obsazený film a herci tu aspoň hrají, na rozdíl od většiny filmů. Ale tím to asi hasne. Celý film je založený na nesmyslných a šíleně dlouhých dialozích. Koho sakra může bavit poslouchat 20 minut o pochcanym koberci? Jsou tam i světlá místa, kdy se člověk zasměje, ale neni jich mnoho. V pohodě by se to dalo sestříhat na krátkometrážní film. ()

Související novinky

Big Lebowski má hotový spin-off

Big Lebowski má hotový spin-off

09.07.2019

Chystaný spin-off ke kultovnímu filmu Big Lebowski od bratří Coenů (V nitru Llewyna Davise) nejdřív nikdo nebral vážně. Jenže teď se zdá, že film už je dávno natočen, vznikal totiž pod jménem Going… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

John Turturro točí spin-off Big Lebowskiho?

18.08.2016

Před osmnácti lety šel do kin Big Lebowski, jeden z nejkultovnějších filmů bratří Coenů. Na dvojku nikdy nedošlo, ačkoliv se o ní často mluvilo (Jeff Bridges jí zrovna řešil na začátku srpna), teď to… (více)

Reklama

Reklama