Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor, malý Indián ze Salmonské rezervace v Idaho, se dozvídá o náhlé smrti svého otce alkoholika, který před lety opustil svou rodinu. Je vyzván, aby vyzvedl urnu s popelem zemřelého. Zcela bez finančních prostředků přistupuje na nabídku svého poněkud zvláštního přítele z dětství, sirotka Thomase. Ten přislíbil uhradit náklady na cestu do Phenixu, pokud jej Victor na oplátku vezme s sebou. Ztřeštěný, věčně užvaněný a vtipkující Thomas tvoří spolu s rozvážným a stoicky založeným Victorem dvojici více než nesourodou. Přesto se vydávají na cestu, kde poznají jeden druhého, sami sebe a život mimo rezervaci. Na konci cesty poznají svou budoucnost a odhalí záhadu své minulosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tento film se stal historicky prvním filmem, který byl natočen indiány a jde o snímek velmi nekonvenční. Nelze tenhle působivý film vidět a zůstat nepoznamenán, protože je založen na silném příběhu, který vás prostě nemůže nechat chladnými. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a pozoruhodně natočený snímek z nám prakticky neznámého prostředí popisuje de facto sblížení dvou naprosto odlišných jedinců. Oba hlavní představitelé ve svých rolích excelují a dodávají filmu i trochu mystično. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Indiáni pro mě nejsou zrovna kulturou, kterou bych vysloveně vyhledával. Když ale na ně občas narazím ve filmech, rád se na ně podívám. Zajímavé ale je, že ve výsledku s těmi filmy zůstanu tak nějak na průměru. Ani nepřekvapí, ani nepotěší. Prostě ukážou to, co ukazuje snad každej film o indiánech. Utlačovaný národ bílou většinou, která se ve svém světě utápí v chlastu, jak zvíře v ohradě. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Opet jeden netradicni americky film, ktery nam prinasi nezvykly pohled na zivot dnesnich Indianu, jenz je oprosten vsech filmovych klise. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek.Skvělí herci, kamera a perfektní hudba a písničky.Nádherná je scéna, kdy Arnold Joseph popisuje Victorův basketbalový zápas proti bělochům... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý pohled na současný život indiánů. Hezky napsané, zrežírované i zahrané. Na rozdíl od mého dětství, teď už bych indiánem být asi nechtěl. :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film stojící na hraně jedinečného prostředí a univerzální srozumitelnosti konfliktů. Cosi jako Indiánský Kolja, teda určitý inženýrský konstrukt produkující autenticitu, jen s menší inklinací k "hřejivosti" a větší sebereflexí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

zaujímavý film z indiánskeho prostredia.ale kto čaká niečo viac bude možno sklamaný.výborný adam beach ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film, který natočili indiáni, hrají v něm indiáni, je o indiánech a je pro... indiány? Ani ne. Kouřové signály by za běžných okolností byly průměrným nezávislým filmem o klucích, kteří si na cestě ke kamarádství museli projít několika peripetiemi poděděných po předcích. Díky prostředí indiánské rezervace, v níž se jiní lidé na věci dívají jinak (a přesto tolik stejně), je však vyprávění o otcovské lásce, chybě, odpuštění a vlastní identitě netuctové. Netroufám si soudit, zda je místy opravdu tak teatrální, jak se zdá. V první řadě je lehké, chápavé a v nejlepším možném smyslu slova zadostiučiňující. Nevšední zážitek vítězí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše zklamání. Na základě chvalozpěvů od mnoha mých oblíbených uživatelů jsem očekával poněkud větší pecku. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Smoke Signals aneb ako sa ukecaný a krehký & tichý a tvrdý vydali na cestu, ktorá ponúka plno otázok, no prakticky žiadne odpovede. S prespríliš kladným hodnotením užívateľov csfd bohužiaľ nesúhlasím. Jednoduchá, pokľudná a nie príliš náročná rozprávka na poobedné "lehárom". Nič viac, nič menej. Odkaz tajomných indiánov by si mal na otisknutie do ľudských sŕdc nájsť úplne inú cestu.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá indiánska road movie. Ukazuje vnútorný svet Indiánov umiestnených v rezerváciách prostredníctvom dobre vybraných hlavných predstaviteľov tvoriacich mimoriadne nesúrodú dvojicu. Niekoľko epizód sa mi páčilo, ale zvyšok bol príliš zdĺhavý na to, aby som dokázal dať o hviezdičku viac. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom zvláštna road movie, o tom ako jeden indiánsky chlapec potreboval pochopiť a odpustiť. S tou parochňou to ale pokašľali. Videné v rámci 90 dní s deväťdesiatkami (2017) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nezávislá road movie, jehož největší inovací a originalitou jsou herečtí představitelé z řad indiánů. Jinak se ve své podstatě jedná o žánrovku, kde se mísí komedie s dramatem a film se zaměřuje převážně na herce a příběh. Naštěstí to zvládá velice dobře. Mě jen film tolik nebavil ale rozhodně v něm nebylo nic co by mi vyloženě vadilo. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to takovej film, u kterýho se člověk cítí dobře. Bavili mě herci, prostředí rezervace, i to, že režisér nehraje lacino na city nebo nezkouší story o utlačovaných chudácích (policista, vyšetřování nehody) a nemaskuje negativa (alkoholismus, život od ničeho k ničemu, násilí). Prostě dva mladí kluci z hodně jiného prostředí na cestě z Idaha do Arizony. Není to vyloženě komedie, ale má to momenty, které jsou dost vtipné (Frybread Power, John Wayne song, tvář bojovníka a dotaz na to, kolikrát kolega viděl Tanec s vlky). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ještě v minulém tisíciletí, nejspíš v Aeru na Žižkově, a až dodnes, kdy jsem si dal repete, jsem si ho docela dobře pamatoval. Některé filmy se holt člověku vryjí do paměti, ačkoliv Victor a Thomas, mladí kluci z rezervace, se příliš nepodobají těm pomalovaným ječícím divochům na koních, s luky, šípy a tomahawky, které jsem v dětství tak bezmezně obdivoval. Popravdě mě ale druhá projekce už neoslovila tolik jako ta první, dávám přednost trochu vážnější notě, a odlehčená a úsměvná forma filmu na mě byla místy až příliš komediální a cukrkandlová, stejně jako dialogy a hlášky Victora a Thomase byly často až příliš vyumělkované. Ale za úplně největší průser považuju tu děsivou paruku, kterou tvůrci narazili na hlavu jakoby ostříhanému Victorovi, tenhle neestetický detail mi závěr filmu docela otrávil. Na druhou stranu se pak filmu i přes svou zkratkovitost, grotesknost a nadsázku podařilo výborně vykreslit realitu života v takové indiánské rezervaci, i pocity Indiánů mimo ni, je holt znát, že ho psali i režírovali domorodci. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Silne nostalgických 5 * * * * *. Krásne atmosférické hľadanie miesta pod slnkom, bez zbytočného sentimentu, obyčajné v tom najlepšom slova zmysle a navyše s tým najčudnejším indiánom na zemeguli. ()

Reklama

Reklama