Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa Walkerová, mladá a velmi zaměstnaná manažerka bankovní firmy, právě uzavírá svůj první velký obchod, když dostane zprávu o smrti muže jménem Stanley a když ještě navíc objeví doma v akváriu mrtvou rybičku, rozpláče se. Druhý den dostane velkou kytici, ale marně pátrá po tom, kdo ji odeslal. Nakonec zjistí, že kytici poslal Lewis Farell, který pracuje v květinářství. Viděl ji den předtím plakat a tak ji chtěl potěšit. Mladý muž přiměje Lisu, aby s ním strávila den a ukáže jí svou velkou zahradu na střeše domu. Je jasné, že se do dívky zamiloval, protože její byt se plní květinami. Když se mu pokusí domluvit, vypráví jí o tom, jak mu zemřela žena při porodu a jak od té doby žil sám, až do chvíle, než ji spatřil. Stanou se milenci a tráví spolu šťastné chvíle. Jenže pak se blíží Vánoce a Lisa odmítá odjet s Lewisem k jeho rodičům. Stále se nemůže zbavit tísnivých vzpomínek na své neradostné dětství, které jako nalezenec prožila v náhradní rodině, jak zůstala sama s nevlastním otcem Stanleyem, který pil a zneužíval ji. Od té chvíle se bojí prožívat milostné či rodinné vztahy naplno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem konstatoval někde jinde, nemám moc rád romantické filmy, takže tento standartní zástupce zmíněného žánru u mě ani nemohl nějak výrazně uspět. Určitě se na to dá dívat, ale Slatera si radši zkouknu třeba ve Jménu růže, než v takovéto sladkobolné podívané. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,030,691Tržby Celosvetovo $27,315,527 ║ Príbehovo suché a prázdne, zopár pekných pesničiek to veru nezachráni. /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak existuje vo svete filmu ešte niečo horšie, ako je Christian Slater v akčnej úlohe, tak jedine Christian Slater v romantickej. Je síce fajn, že tvorcovia túto mizernú snímku obohacujú skôr vážnejšou melanchóliou, než neškodnou komédiou á la Ryanová/Hanks... čo s ami zdá osviežujúce, lebo s ami zdá, že 80% romantík je skôr komediálnych, než vážnych. Ale to je asi tak všetko. Nebyť „kvetového fenoménu“, neviem, čo by z POSTELI PLNEJ RUŽÍ zostalo. Slabá atmosféra, čajová réžia, matné dialógy a mdlá Mary Stuart Mastersonová (VYPRÁŽANÉ ZELENÉ PARADAJKY). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Za Christiana dvě hvězdičky, kdyby to bylo bez něj, tak neváhám a dám jednu... Dobrej námět, ale špatně zpracovanej. Přednost mají scény, které jsem pro nezáživné a do pozadí se dostávají ty, které by mohly alespoň trochu zaujmout... Takže díky za Slatera, alespň na něco mělo smysl se dívat... :-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jednou sem tu zmiňoval tu křehkou hranici, kdy se z romantických komedií stávají trapárny buď vtipné a nebo absolutně neromantické. Tak Postel plná růží je tou kýženou výjimkou. Ač se film vydává za romantickou komedii tíhne spíš k té romantice, což vůbec není na škodu. Umně zvolený herecký aparát v podobě Christiana Slatera, jemuž lze životní cestu jeho postavy skutečně uvěřit a roztomile nerozhodná a nervózní Mary Stuart Masterson pak ukazuje kam se láska může dostat, když jí v cestě stojí zaměstnání. Můj dojem z celého tohohle vyprávění je pak jasně ucelený. Jde o city, city s nimiž si tvůrci dobře pohrávají a nesnaží se o přespřílišnou kýčovitost, která by film pohřbila do extra velkýho hrobu, kde skočilo už několik stovek či tisíců podobných překýčovatělých filmů. Protože romantika jest mi blízká, kašlu na poměrnou jednoduchost a pomalost děje a dávám celkem slušný 3 hvězdičky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sladkobolná romance, naprosto standartní a očekávatelná. Samozřejmě velmi naivní děj, dva krásní mladí lidé se do sebe zamilují, nacházejí k sobě lásku, také nějaké ty hádky, ale nakonec se láskyplně usmiřují. Herecké výkony jsou nevýrazné jako všechno po umělecké stránce filmu. Slabé, ale k zahnání nudy nebo při špatném počasí se použít dá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Romantický introvert a zahradník Christian Slater a frustrovaná manažerka Mary Stuart Masterson, hřejivý příběh, který ovšem nemá co nabídnout (natožpak nějakou gradaci), a několik popíkových hitů. Odvar červené knihovny jak vyšitý. Škoda, že Michael Goldenberg je stejně průměrný režisér jako scénárista. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Málokterý herec se nehodí do romantických rolí jako Christian Slater. Baví mě v jiných filmech, ale tady šel pod svoje herecké schopnosti. Ani Mary Stuart Masterson není typem herečky po které se dá vzdychat. Když tedy ústřední dvojice neladí, nemůže ladit ani celý film. Ze všech romantických filmů bych si pro navození romantické atmosféry nepustil právě tenhle. Romantická atmosféra se zkrátka nedostavila a film se tak nějak spláchl do podprůměrných vod. Na hladinu asi nevyplave, protože záchranný kruh nebyl po ruce. Nevtíravý námět a ústřední song hodnotím kladně, ale ostatní by si zasloužilo lepší zpracování i herce. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z najhorších romantických drám, aké som kedy videl. Slater je mi vyložene nesympatický a nielen v tomto filme, Masterson by som asi nikdy baliť nechcel, no a scenár je plný romantického klišé a snaží sa zobraziť Slaterovu postavu ako človeka, ktorý v skutočnosti samozrejme neexistuje. Ak takého stretnete, môžete si spolu zaranžovať podobný pelech plný ruží, aký je to zobrazený na plagáte k filmu. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Christiana Slatera v romantických postavách vídám rád (mj. NEZKROTNÉ SRDCE) a navíc s Mary Stuart Masterson tvoří hezký pár, což je u tohoto žánru základní podmínka. Prvním ze dvou písničkových předělů je "Independent Love Song" od Scarlet a přestože jsem to viděl již podruhé, znovu mě to příjemně pobavilo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Michael Goldenberg. Kamera : Adam Kimmel. Hudba : Michael Convertino. Hrají : Christian Slater jakop Lewis Farrell a Mary Stuart Masterson jako Lisa Walkerová v hodně průměrné až podprůměrné romantice. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Neskutečné utrpení! Romantiku jsme vůbec nepocítil, což by u romantického dramatu mohl být problém. Toporný a křečovitý Christian Slater si připisuje jeden z nejhorších hereckých výkonů vůbec, přičemž vinu lze z velké části svalit na slaboduchý scénář. Hlavním problémem však je, že absolutně neexistuje chemie mezi hlavními dvěma charaktery. Všechno je zkratkovité, zjednodušené a mnohdy takřka úsměvné. A to by být nemělo. Jak šmírák nabalil právničku (asi) aneb když dialogy a mimika nejsou důležité. Raději bych si snad lehl do postele plné růží (s trny) než to absolvovat znovu. 2/10! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A ta hvězda patří Scarlet, za titulní skladbu k "filmu" Zhovadilost na desátou.. ztráta času, pro lidi co mají mozek a nepracují v květinářství! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tenhle "film" by měl mít podnázev: aneb jak stalker ke štěstí příšel. Mě někdo poslat hnusnou kytku s tím, že mě šmíroval a já zrovna brečela, tak se velmi diskrétně přestěhuju a ne zamiluju. Ale to bude asi tím mým šťastným dětstvím... ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Mezi ústředním párem je chemie asi jako mezi sourozenci (o obsazení hlavních rolí se patrně staral slepec) a v mnoha případech je vám při jejich sledování vyloženě nepříjemně trapně - z nějakého důvodu pořád divně hekají a pronášejí věty jako: "roznášeli jsme květiny, měla jsem klobouk..." a "nevěděla jsem, jestli budeš doma, jestli třeba nebudeš na procházce". O nějaké motivaci postav a logice jejich jednání už snad radši nebudeme mluvit vůbec... Nicméně pokud jste cynické poťouchlé hovada jako já a mé kamarádky, o zábavu je tím pádem postaráno. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Spousta romntiky. Nic víc, nic míň. Jen květiny a city a zase jen a jen romantika, slzy, Vánoce, rodina, nerodina... Člověk musí mít opravdu náladu dívat se na tento druh filmu, a pokud ji má, dostane se mu všeho, co si jeho romantická duše žádá. Pro někoho jen jeden z blbých filmů, pro jiného krásný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Myslite si omne co chcete, ale u mna radsej vidim v romantickej roli Slatera nez Anglana Hugha Granta. I tak ale slaby podpriemer : 20 % ()

Reklama

Reklama