Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě zklamalo, protože to co by stálo na tomhle snímku za povšimnutí jsou snad jen herecké výkony hlavních dvou představitelů. Celé to na mě působilo jako jedna velká lehce kontroverzní černá komedie a to asi nebyl úplně účel. Christian Slater a Winona Ryder byli skvělí a nebýt nich pochybuji, že bych snímek vůbec dokoukala. Pokud chcete vidět nějakou "středoškolskou klasiku" tak bych doporučovala se obrátit jinam a to navzdory vysokému hodnocení zde. Váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Dear Diary, my teen-angst bullshit now has a body count. Filmový dokument rozporující módní tvrzení, že před Facebookem bývala střední škola nevinnějším místem. Povrchnost a popularita vládne. Střílí se tu. Sbor je tragicky mimo. Učení až na posledním místě. Tlustoprdi nemají šanci. Jako přes kopírák; až na to, že se psychopati před nástupem epidemie digitální demence dokázali alespoň dobře vyjadřovat a oběti / publikum bylo (někdy) dostečně kompetentní, aby jim rozumělo. Heathers jsou totiž kromě prezentace půvabů a půvabů Wynony Rider a půvabů a netalentu Christiana Slatera hlavně snůškou hlášek, které bych si jako středoškolák býval vyrýval hrotem kružítka do lavice, kdybych je býval znal. The only place different social types can genuinely get along with each other is in heaven. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Heathers si na sebe berou tolik nákladu, že ho prostě nedokáží ukočirovat. Klasický středoškolský filmek, černá komedie, sociologická studie a některé pasáže by samostatně vypadaly skoro jak z nějakého slasheru. No a prostě to tak úplně nefunguje. Lítá to mezi těmito žánry šíleně anarchisticky, nedrží pohromadě. Na druhou stranu některé nápady a drzost se prostě upřít nedají. Psychadelické vraždění studentů nebo ustřelený prostředníček ve filmu, který začíná dohadováním se čtyř královen školy ve školní jídelně, to je fakt ne úplně každodenní šálek kávy. A je hrozně vidět, jak jsou Heathers otisknuti ve filmech jako Mean Girls, Jawbreaker. Kultovní status se jim zapírat opravdu nedá. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl hned ze začátku zase okomentovat český překlad názvu, ale kurva, tohle bylo tak boží, že by nebylo fér nezačít nějakou chválou, takže tady je: Heathers je divoce originální, proklatě vtipná, černohumorná komedie, jejíž děj se odehrává ve zvláštním světě, který je s tím naším téměř totožný, ale řídí se prostě vlastními pravidly, která mohou sice působit nahodile, ale já neměl problém na ně okamžitě přistoupit a celou dobu jsem se neskutečně bavil. Prostě... Winona, Slater, Eskymo, minerálka... Instantní srdcovka. A teď teda to slíbené lingvistické okénko: Ačkoli se mi ani původní název moc nelíbil a vlastně by asi bylo nemožné ho do češtiny doslovně přeložit, přece jen šlo určitě vymyslet něco lepšího, než Smrtící Atrakce. Když totiž slyším Smrtící Atrakce, dokážu si představit jen nějaký otřesný horor z prostředí Lunaparku. Když už tak aspoň Smrtící Přitažlivost (předpokládám, že to tím mysleli), což zase moc připomíná Osudovou Přitažlivost a pořád to vůbec nezní dobře, ale whatever... "Let's just hope she's rubbing noses with Jesus" 10/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder je Veronica, sklamaná populárna dievčina, ktorá sa zapletie s nebezpečným samotárom - Christianom Slaterom ako zlomyseľný JD. Spoločne sa pokúšajú napraviť sociálne krivdy na svojej strednej škole. Od ikonickej úvodnej sekvencie až po výbušný koniec je každá scéna temne komická a kvapká z nej irónia. Vyzerá to skoro precvičene, keďže výkon takmer každého herca je bezchybný. Najmä Winoni Ryder, ktorá žiari svojim nepokojným písaním si do denníka a neverím, že Slater ešte niekedy stvárnil takú dokonalú rolu vo svojej doterajšej kariére. 7,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (25)

  • Role vůdčí Heather byla nabídnuta její jmenovkyni Heather Graham, které bylo tehdy sedmnáct, ale její rodiče po přečtení scénáře odmítli. (Epistemolog)
  • Jednoho ze studentů si zahrál Jeremy Applegate. V netradičně pojaté scéně, kdy se všichni postupně loučí s mrtvou spolužačkou, lze slyšet, co si myslí a říká si v duchu: "Bože, dej, ať nikdy nespáchám sebevraždu." V roce 2000 proti sobě obrátil střelnou zbraň. (Epistemolog)

Reklama

Reklama